Η καλοκαιρινή αντεπίθεση αρχίζει από την Άνοιξη…

Η καλοκαιρινή αντεπίθεση αρχίζει από την Άνοιξη…

Ο μηδενισμός και η ισοπέδωση δεν είναι καλοί σύμβουλοι...

Όπως και να το πάρεις, προπονητής στην Ευρώπη πού να έχει όνειρο του να… δουλέψει στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε τον καλό καιρό του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα υπάρχει τώρα που βουλιάζει στην ανυποληψία. Σημειώστε ότι Ολυμπιακός έφερε προπονητές που στη συνέχεια διακρίθηκαν σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Πριν έρθουν όμως οι περγαμηνές τους ήταν περιορισμένες έως και ανύπαρκτες. Καθήμενοι στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου κατάφεραν να κινήσουν το ενδιαφέρον και να μετακομίσουν στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Για να τα καταφέρουν δεν αρκούσαν οι γνώσεις και η δουλειά τους. Ήταν η οργάνωση του συλλόγου τέτοια που τους βοήθησε να πετύχουν. Τέτοιας οργάνωσης θα χρειαστεί να τύχει και ο νέος προπονητής, οποίος και είναι. Μοιάζει περίπου απίθανο κάποιος προπονητής από την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να προτιμήσει, αντί άλλων προτάσεων, να έρθει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ο Αϊζάια… χόρευε

Οπως και να έχει το πράγμα όμως Ολυμπιακός έχει και το πορτοφόλι και της διασυνδέσεις για να βρει έναν αξιόλογο προπονητή και να τον φέρει έγκαιρα στου Ρέντη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να κλείσει γρήγορα προπονητής, να πλαισιωθεί σωστά και να αρχίσω να δουλεύει. Αν θα το κάνει αύριο το πρωί ή σε λίγες εβδομάδες έχει μικρή σημασία. Στον βαθμό βέβαια που ο σύλλογος κάνει από τώρα τις δουλειές που πρέπει ούτως ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Στο πλαίσιο αυτό η περίπτωση του ολλανδού Σρέντερ δεν είναι αμελητέα. Εχει πράγματα να αποδείξει και ο Ολυμπιακός Θα είναι και αυτόν μία καλή ευκαιρία για να το καταφέρει. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με την ομάδα να παραπαίει και να γνωρίζει τρεις ήττες στη σειρά δεν υπάρχουν περιθώρια για ατέρμονες αναμονές και για αναβολή αποφάσεων.

Επειδή στον Ολυμπιακό έχει ξανασυμβεί ανάλογη κατάσταση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πιάσει… τη σκούπα, είναι περίπου βέβαιο ότι και αυτή τη φορά πολλά πράγματα θα αλλάξουν στο Ρέντη. Οσα δεν έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια είναι δυνατόν να γίνουν μέσα σε ένα καλοκαίρι και να αναστήσουν αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Μετά από τέτοιο στραπάτσο είναι περίπου αναμενόμενο να ακούγονται πράγματα υπερβολικά, να μηδενίζονται και να ισοπεδώνονται σχεδόν όλα. Παίκτες που μέχρι χθες εδοξολογούντο, τώρα αντιμετωπίζονται ως ποδοσφαιρικά πτώματα. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στην υπερβολή ούτε στο μηδενισμό. Ακόμα και από το φετινό Ολυμπιακό μπορεί να βρει κανείς πράγματα για να κρατήσει, παίκτες στους οποίους μπορεί να στηριχτεί για αρχίσει η καλοκαιρινή αντεπίθεση.

Το θέμα είναι να υπάρξει καθοδήγηση και συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Αυτά τα δύο είναι δουλειά του προπονητή. Ο,τι και να λέμε αν δεν έρθει αυτός αντικειμενικά δεν γίνεται να αρχίσει η ερυθρόλευκη αντεπίθεση που έχει ανάγκη ο σύλλογος και την επιθυμούν οι οπαδοί του. Η αντεπίθεση θα αρχίσει από το χορτάρι και είναι απολύτως λογικό και θεμιτό να συνεχιστεί έξω από αυτό. Διότι ανεξάρτητα από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, υπήρξαν κι άλλοι λόγοι Ολυμπιακός απέτυχε φέτος. Οσοι το ξεχνούν αυτό ή το υποβαθμίζουν, να ξέρουν πως αν ο Ολυμπιακός δεν δράσει θα το ξανά βρουν μπροστά τους τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ