O ασταμάτητος Μπακαμπού, το νέο συμβόλαιο και εκεί που δεν… έφτασε ποτέ

O ασταμάτητος Μπακαμπού, το νέο συμβόλαιο και εκεί που δεν… έφτασε ποτέ

Στα 18 γκολ ο Κονγκολέζος σέντερ φορ που τρέχει ένα απίστευτο ρεκόρ από τις 28 του Δεκέμβρη στη Super League.

Τα περισσότερα -αν όχι όλα τα- κομμάτια του παζλ, λογικά, παραμένουν ακόμη στο… κουτί τους. Η εμπειρία άλλωστε από αυτές τις περιπτώσεις υπενθυμίζει πως (και) η συγκεκριμένη ιεροτελεστία έχει τους δικούς της ξεχωριστούς κανόνες: Ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής σεζόν πρέπει να μένει πάντα όσο πιο μακριά γίνεται από την ολοκλήρωση της τρέχουσας. Αν είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, δεν θέλει και δεν αποτελεί εξαίρεση. Έστω και αν του απέμειναν τέσσερις άχαρες στροφές στα playoffs της Super League με μοναδικό στόχο την διατήρηση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Θα περιμένει. Γιατί αυτό είναι το πρώτο στάδιο της μετάβασης…

Διαβάστε επίσης: Η ώρα του Καμαρά: Ο Ζοσέ Μουρίνιο σκέφτεται τον Μαντί τώρα που…

Φυσικά, μεταξύ μας: Το δουλεύουν καιρό τώρα οι Πειραιώτες. Με περισσότερη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από ότι φαίνεται σε κοινή θέα.

 

Ουσιαστικά από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Μίτσελ, ο μηχανισμός έχει μπει σε λειτουργία με πρώτο ζητούμενο τον νέο προπονητή (μετά τις επαφές με τον Τζενάρο Γκατούζο ήρθε σαν δεύτερη επιβεβαίωση το ταξίδι του Άλφρεντ Σρούντερ στην Ελλάδα για συζητήσεις). Υπάρχουν επαφές, συναντήσεις και όσα λογικά για την εποχή εξελίσσονται σε κάθε ομάδα που τούτο τον καιρό παίζει σε… δύο ταμπλό. Θέματα εσωτερικά (ανανεώσεις συμβολαίων), θέματα… εξωτερικά (οι πρώτες μεταγραφικές λίστες με τους «ελεύθερους» αλλά και τους «έλληνες» της αγοράς). Θέματα που κάποια στιγμή θα έρθουν και στο προσκήνιο.

Η περίπτωση Μπακαμπού

Ανάμεσα τους; Εκείνο του Σεντρίκ Μπακαμπού. Δίνει «παράσταση» μέσα στο 2023 ο 31χρονος σέντερ φορ που το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο έφτασε αισίως τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα έχοντας πάρει καθαρό «κεφάλι» στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν. Προφανώς θα ήθελε και ο ίδιος να είναι αλλιώς, μιας και σε ένα παιχνίδι ομαδικό όπως το ποδόσφαιρο κάθε ατομική διάκριση έχει πραγματική αξία μόνο όταν προκύπτει μέσα από ένα σύνολο που κάνει καλά τη δουλειά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν νιώθει πως στην Ελλάδα αναγεννήθηκε σε φόντο Ερυθρόλευκο. Όπως βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Το ρεπορτάζ μάλιστα ήδη καταγράφει τις πρώτες επαφές για την υπογραφή νέου συμβολαίου, μιας και το τρέχον ολοκληρώνεται την τελευταία μέρα του Ιούνη.

Ασταμάτητος 

Από τις 28 Δεκεμβρίου και την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο (γαλλοθρεμμένος αλλά) Κονγκολέζος στράικερ που κατέφτασε στα μέρη μας Σεπτέμβρη, έχει αγωνιστεί σε 19 αγώνες πρωταθλήματος. Από αυτές έχει σκοράρει στις 14 (!) όταν ολόκληρη η ομάδα έχει πετύχει γκολ στις 17. Ακόμη και στις καταπληκτικές σεζόν του στη Βιγιαρεάλ (πριν την μεταγραφή των 40 εκατ ευρώ στην Κίνα) δεν πέτυχε ποτέ τόσα γκολ σε ένα πρωτάθλημα: Με τους Ισπανούς στα καλύτερα του είχε 12, στην Τουρκία με τη Μπούρσασπορ είχε 13, στη Γαλλία νωρίτερα είχε 7 με τη Σοσό. Η παρουσία του είναι κέρδος. Όπως κέρδος είναι φέτος ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Ροντινέι. Μια σειρά από μεταγραφές δηλαδή που μοιάζει δεδομένο ότι θα αποτελέσουν τον κορμό και για τη νέα σεζόν. «Το συμβόλαιο μου τελειώνει, αλλά δεν σκέφτομαι να φύγω από εδώ» είπε ο ίδιος στις 20 Απρίλη αλλά αυτά είναι πάντα σχετικά. Ένα σέντερ φορ σε αυτή την ηλικία (31) με αυτές τις επιδόσεις φέτος, έχει παραδοσιακά την τιμητική του στην αγορά των «ελεύθερων».

Τα 20 γκολ

Όπως και να έχει: Ειδικά για τη δική του περίπτωση, τα τρία ματς που απομένουν και αν έχουν σημασία. τριλογία με ΑΕΚ (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) ως τις 14 του Μάη. Ο Ολυμπιακός έχει έναν στόχο: Την τρίτη θέση που δίνει ένα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αρκεί η ΑΕΚ να κατακτήσει το κύπελλο στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πιθανότατα έχει έναν στόχο και ο ίδιος ο Μπακαμπού: Να φτάσει ως τα 20 γκολ. Μια χαρά, ακόμη, προλαβαίνει… Και αν προλάβει έχει και ο Ολυμπιακός σαφώς περισσότερες πιθανότητες για να επιτύχει εκείνο που του απέμεινε ως ο τελευταίος φετινός στόχος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ