Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο προσεχώς διεθνής και κάποιοι που μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά…

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο προσεχώς διεθνής και κάποιοι που μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά…

Κάποιοι έβλεπαν συντριβές και... περιπάτους. Ο Ολυμπιακός «εξήγησε» ότι αυτά δεν υπάρχουν και η ΑΕΚ γλίτωσε ακόμη μία ήττα... κατά λάθος. Και για μια γραμμή.

Μετά το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην OPAP Arena και το σκληρό 3-0, οι υπεύθυνη της ΑΕΚ έβαλαν χάρτη στα μάτριξ του γηπέδου, με τη διαδρομή προς τον Πειραιά. Στην πορεία της σεζόν, ο χάρτης χρειάστηκε. Αλλά όχι στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός εγκαινίασε την έδρα της ΑΕΚ (1-3) στο πρωτάθλημα και την Τετάρτη έφυγε αήττητος (0-0). Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο εάν κάποιος άξιζε και έφτασε πιο κοντά στη νίκη, αυτοί ήταν οι Ερυθρόλευκοι. Κόντρα σε διάφορους βιαστικούς, που έβλεπαν συντριβές και… περιπάτους. Είναι απορίας άξιο, καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα αναφέρονται όλοι αυτοί;

Ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός έχασε τις μεγάλες, καθαρές ευκαιρίες (Μπακαμπού, Μπιελ, Κασάμι). Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ (70′ Μπακαμπού). Και παρά το γεγονός ότι η Ενωση πίεσε με κάθε τρόπο, προσπαθώντας να νικήσει και να μπει μπροστά στην κούρσα του τίτλου, η πίεση αυτή αποκρούστηκε σχετικά εύκολα από τη στρατηγική των Πειραιωτών και τον εξαιρετικό Τζολάκη.

Οσο για το γκολ; Ο AVAR αποφάσισε ότι είναι οφσάιντ. Σε χρόνο… ρεκόρ, για φάση τόσο οριακή. Αλλά όλα είναι θέμα… προοπτικής. Και οπτικής. Οι γραμμές δεν μπαίνουν μόνες τους. Τις βάζει ανθρώπινο χέρι. Από τον AVAR. Εν προκειμένω, την έβαλε ο επόπτης Μωϋσιάδης της ΕΠΣ Ηπείρου. Ο οποίος δεν είναι διεθνής! Αλλά προβλέπεται πως θα γίνει προσεχώς. Είναι σίγουρο ότι ο Στιβ Μπένετ, ο Σταύρος Μάνταλος και τα υπόλοιπα παιδιά της ΚΕΔ και της ΕΠΟ, θα μεριμνήσουν επί του θέματος.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν. Αλλά επίσης κανείς δεν αμφισβητεί ότι σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, είχε βοήθεια. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας (0-0) είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκε να ακυρωθεί ένα οριακό γκολ του Χάμες από το VAR για να φύγει με τον ένα βαθμό από το Φάληρο.

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στην OPAP Arena, σε ένα παιχνίδι που ο Ιταλός διαιτητής Μαριάνι απέβαλε (σωστά) τον Μπιέλ, αλλά… παρέβλεψε να αποβάλει τον Μουκουντί στο 3′ (σ.σ. Κανός σε προφανή θέση για γκολ), να δώσει πέναλτι σε χτύπημα του Χατζισαφί στον Μπακαμπού και να αποβάλει τον Αμραμπατ, για το γκρέμισμα στον Ρέαμπτσιουκ, «αναγκάζοντας» τον Αλμέιδα να τον κάνει αλλαγή, άρον άρον.

Το δε πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα μνημονεύεται για χρόνια ως η μεγαλύτερη και πιο χυδαία αλλοίωση αποτελέσματος που έχει συντελεστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Πάλι με… ιταλική σφραγίδα, τον δήθεν ελίτ Μάσα και τον κολλητό του στο VAR.

Σε ένα ντέρμπι που έγιναν τα εξής: 1) Ο Ολυμπιακός δεν πήρε πέναλτι σε κραυγαλέο σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού, 2) Ο Σιμάνσκι δεν πήρε κόκκινη για τάκλιν στον αχίλλειο του Βαλμπουενά (σ.σ. το ίδιο για το οποίο τρεις ημέρες μετά η ΑΕΚ κέρδισε αποβολή του Κάργα), 3) Ανακαλύφθηκε πέναλτι του Ρέαμπτσιουκ στον Βίντα με το οποίο έγινε το 2-1 και 4) Δεν υποδείχθηκε ποτέ οφθαλμοφανές επιθετικό φάουλ του Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ πριν το 3-1.

Ναι, η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, μετά από εκείνο το κακό 3-0 του πρώτου αγώνα. Ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν γίνει όλα: Λάθος της άμυνας στο 1-0, αυτογκόλ του Σαμασέκου στο 2-0, αχρείαστο πέναλτι στο 3-0. Όλα λάθος σε ένα παιχνίδι. Συμβαίνει. Αλλά μόνο έτσι μπόρεσε η Ενωση να νικήσει καθαρά τον Ολυμπιακό. Οσο κι αν πλασάρεται το… εξωγήινο ποδόσφαιρό της!

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παίξει για την ιστορία του, το γόητρό του, την αξιοπρέπειά του, αλλά και για να μπορέσει να εξασφαλίσει την 3η θέση μια ώρα αρχύτερα.

Μην έχει κανείς αμφιβολία ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν ακριβώς το ίδιο και την Κυριακή, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πάνε κόντρα στη… φύση τους. Κάθε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι must win παιχνίδι. Σε όποια κατάσταση, υπό όποιες προϋποθέσεις κι αν διεξάγεται το παιχνίδι. Από το ποδόσφαιρο έως… το υποβρύχιο σκάκι. Είναι η μητέρα των μαχών. Ένα ματς που όλοι θέλουν να νικήσουν. Εάν ο Παναθηναϊκός μπορεί, ας νικήσει. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα τον διευκολύνει.

Κάτι τελευταίο, αναφορικά με την παρουσία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Κωνσταντής Τζολάκης εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο έτοιμος. Κανονικός τερματοφύλακας. Ωριμος. Εξυπνος, ψύχραιμος αλλά και δυναμικός κάτω από τα δοκάρια του. Ναι, με τα πόδια έχει «θεματάκια» ακόμη, αλλά ποιος Ελληνας γκολκίπερ δεν έχει.

Στα 20 του, αυτό φτιάχνεται. Το σημαντικό είναι ότι ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει κάνει δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας, της ψυχραιμίας, της συγκέντρωσης. Μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ