Δεν είναι αλλοιωμένο, τα προβλεπόμενα έγιναν – Κανείς δεν μπορεί να πει «δεν ήξερα, δεν άκουσα»

Δεν είναι αλλοιωμένο, τα προβλεπόμενα έγιναν – Κανείς δεν μπορεί να πει «δεν ήξερα, δεν άκουσα»

Το μόνο που αλλοιώθηκε είναι η ηθική ορισμένων, που εάν τους είχαν κάνει ό,τι υπέστη φέτος ο Ολυμπιακός, θα έκλειναν δρόμους, θα έβαζαν υπουργούς να σταματήσουν το πρωτάθλημα, να ορίσουν διαιτητές, να διακόψουν τελικούς. Και κανέναν δικαστικό να στείλει αθώους στο εδώλιο, με ανώνυμες επιστολές ή ψευδείς μαρτυρίες.

Προσπαθείς να συλλάβεις το επίπεδο ευτελισμού μιας Ομοσπονδίας και την ίδια στιγμή, τα χτυπήματα έρχονται απανωτά. Το ένα μετά το άλλο. Ψέματα, δικαιολογίες, ανικανότητα, εξυπηρετήσεις. Κάθε λογής «μερεμέτι», όπου χρειάζεται να παρέμβουν οι σκιές. Από τον τελικό του Κυπέλλου, που έχει γίνει διεθνής περίγελος, όντας ακόμη άστεγος. Εως τις ανακοινώσεις του αυτοεξευτελισμού της ΕΠΟ, που λέει ψέματα ακόμη και στα οφθαλμοφανή. Ωμά ψεύδη, με σκοπό να καλύψει την ανικανότητα μιας… παράταξης, που ανέλαβε να διοικήσει το ποδόσφαιρο, με συγκεκριμένο τρόπο, συγκεκριμένες οδηγίες και ξεκάθαρους στόχους.

Τελευταία διαμάντια, η υπόθεση Κύπελλο και η σκανδαλώδης ανακοίνωση για τη διαιτησία στους αγώνες των πλέι οφς του Σαββατοκύριακου. Στο θέμα του Κυπέλλου η ΕΠΟ βλέπει… εχθρούς που προσπαθούν να της στήσουν εμπόδια. Επειδή, λέει, δεν βρίσκει γήπεδο για να διεξάγει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Και πώς να βρει; Ποιος να δώσει γήπεδο σε αυτή την Ομοσπονδία; Ποιος εμπιστεύεται ένα σύνολο παραγόντων που το μόνο που κάνει είναι να καλύπτει όλες τις στιγμές ανικανότητας, επικινδυνότητας και άγνοιας πασπαλίζοντας τα προφανή με τη σκόνη του ψέματος. Δεν λένε αλήθεια, ούτε για τα απλά. Πώς θα διοργανώσουν έναν τελικό, σε περιβάλλον τοξικό; Αλλά δεν μας λένε; Ποιος βάζει εμπόδια; Ο Ολυμπιακός; Ο Αυγενάκης; Η Κυβέρνηση, που μόνο συγχαρητήρια δεν έχει δώσει για όσα αίσχη έχουν γίνει φέτος; Ποιος, διάολε, επηρέασε τους Κύπριους, τους Αγγλους και τους Γερμανούς να αρνηθούν έναν τελικό Ελλάδος; Παραμύθια. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους ή στους πρόθυμους συνομιλητές τους.

Διαβάστε επίσης: Ποδοσφαιρική πανδαισία: Οι μεταδόσεις του Σαββατοκύριακου!

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο βυθισμένη είναι η ΕΠΟ στην παραπληροφόρηση και στην αλλοίωση της πραγματικότητας, μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στην ανακοίνωση για τους διαιτητές αυτού του Σαββατοκύριακου. «Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαΐου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του», μας ενημέρωσε η Ομοσπονδία, λόγω του «ντου» που έκανε ο Παναθηναϊκός. Το παραμύθι και το ψέμα, πηγαίνουν σύννεφο. Μέχρι και οι δικοί τους, οι φίλοι τους γελούν, υπενθυμίζοντας το απλό, το προφανές. Στην επιστολή της η UEFA ΠΟΤΕ δεν ανέφερε ότι απαγορεύει ή κόβει την άφιξη elite και Α’ κατηγορίας διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενημέρωσε απλώς ότι η ίδια δεν θα βοηθήσει πλέον την ΕΠΟ να τους βρίσκει. Όπως, δηλαδή, έκανε τις τελευταίες… 20 ημέρες. Δεν έχουν τον Θεό τους.

Κάτι ακόμη. Επειδή είναι λογικό όλες αυτές τις ημέρες να προκύπτουν διάφορα… διθυραμβικά δημοσιεύματα, αναφορικά με το σούπερ, ντούπερ, ουάου πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, είναι νομίζω χρήσιμο να αναφέρουμε το εξής: Το εφετινό πρωτάθλημα δεν είναι αλλοιωμένο. Είναι… προβλεπόμενο. Εγινε ό,τι ακριβώς ήθελαν. Και κανείς δεν μπορεί να πει «δεν ήξερα, δεν το περίμενα, εξεπλάγην» και άλλα τέτοιεα χαζά. Ο Ολυμπιακός εξηγεί με κάθε τρόπο, εδώ πολύ καιρό, τι κάνει το σύστημα. Με ονόματα, με επώνυμα, με συγκεκριμένες αποδείξεις. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στις φετινές διαιτησίες και ειδικά στα ντέρμπι. Φέτος, το σύστημα πέτυχε γιατί τα πράγματα ξέφυγαν. Αλλά δεν αλλοιώθηκε τίποτε. Όλοι ήξεραν τι θα γίνει. Και αυτό έγινε. Το μόνο που αλλοιώθηκε είναι η ηθική ορισμένων, που εάν τους είχαν κάνει ό,τι υπέστη φέτος ο Ολυμπιακός, θα ήταν στα κάγκελα, θα έκλειναν δρόμους, θα έβαζαν υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές να σταματήσουν το πρωτάθλημα, να ορίσουν διαιτητές, να διακόψουν τελικούς. Και κανέναν δικαστικό να στείλει αθώους στο εδώλιο, με ανώνυμες επιστολές ή αυταπόδεικτα ψευδείς μαρτυρίες.

Τα πάντα ήταν μελετημένα. Από την αρχή ως το τέλος. Ακόμη και το μπούλινγκ που έκαναν στους Ελληνες διαιτητές που κατά την άποψή τους ευνόησαν τον Ολυμπιακό, ήταν ένα μήνυμα προς όλους. Πέρυσι εξαφάνισαν Παπαπέτρου, Τσαγκαράγκη, γιατί δήθεν «έσπρωξαν» τον Ολυμπιακό. Φέτος τρομοκράτησαν και εξαφάνισαν τον Καραντώνη γιατί ακύρωσε ένα γκολ-επιθετικό φάουλ. Κανονικός εκβιασμός. Συνθήκες ακραίας πίεσης, για να μην πάρει ο Ολυμπιακός τίποτε. Ούτε καν αυτά που δικαιούται. Σε αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος… αφανισμού. Στο ψυγείο, ο κύριος…

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τόσο πολύ καμαρώνουν διάφοροι τώρα που φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη σφραγίδα της ΕΠΟ. Που δεν μπορεί να διεξαγάγει τελικό Κυπέλλου. Που μεθοδεύει την επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών, είτε φέρνοντας τέταρτης διαλογής, ανίκανους ή… πρόθυμους να αλλοιώνουν παιχνίδια. Είτε φροντίζει να τους βγάλει ακόμη και… μεθυσμένους. Ή ψάχνει ρέφερι στη… Σαουδική Αραβία. Ή τους… φροντίζει με τις απαραίτητες ανέσεις και «καλές» παρέες κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα. Όλα καλώς καμωμένα. Για το σύστημα.

Κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Κυριακή το βράδυ (20:00). Όπως έκανε και στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα παίξει για την ιστορία του, το γόητρό του, την αξιοπρέπειά του. Μην έχει κανείς αμφιβολία, λοιπόν, ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν ακριβώς το ίδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πάνε κόντρα στη… φύση τους. Κάθε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι must win παιχνίδι. Σε όποια κατάσταση, υπό όποιες προϋποθέσεις κι αν διεξάγεται το παιχνίδι. Από το ποδόσφαιρο έως… το υποβρύχιο σκάκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ