Δεν έχουν ιδέα από Ολυμπιακό

Δεν έχουν ιδέα από Ολυμπιακό

Εξαφανίστηκαν τα παπαγαλάκια που μας πήραν τα αυτιά με θεωρίες συνωμοσίας.

Έκτακτη είδηση. Είδος προς εξαφάνιση τα παπαγαλάκια. Τα συμπαθητικά αυτά πουλιά, με τα ωραία χρώματα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να τα ακούς και συνέχεια. Συνήθως βρίσκονται σε δέντρα και ότι ακούν το λένε…

Υπάρχουν φυσικά και τα ανθρώπινα παπαγαλάκια. Αυτή η κατηγορία ξεχωρίζει γιατί νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, με χαρακτηριστική ατάκα το «θα σου πω εγώ».

Διαβάστε επίσης: Ποσά εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός για το Κάουνας- Πόσο κόσμο περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πλευρό τους

Εμφανίστηκαν για ένα τριήμερο και μας πήραν τα αυτιά. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και μέχρι τη λήξη του αιώνιου ντέρμπι. Από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα, οι θεωρίες συνωμοσίας διαδέχονταν η μία την άλλη. Κάπου έχασα το μέτρημα.

Και τι δεν ακούσαμε και τι δεν ακούσατε. Το είχαν δεδομένο, ότι ο Παναθηναϊκός θα περνούσε νικηφόρα από το Καραϊσκάκη. Μιλούσαν για τις σχέσεις των διοικητικών ηγετών, για το κίνητρο του Ολυμπιακού, για τις αποδόσεις των εταιρειών στοιχήματος και ήταν βέβαιοι ότι οι πειραιώτες δεν θα βγάλουν το ίδιο πάθος, με αυτό που αντιμετώπισαν την περασμένη Τετάρτη την ΑΕΚ.

Μόνο μια δικαιολογία τους δίνω. Δεν έχουν ιδέα από Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια έχουν μαύρα μεσάνυχτα…

Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα και τον ερυθρόλευκο παλμό τον πιάνουν μόνο όσοι ανήκουν στην τεράστια αυτή οικογένεια. Είχαν το θράσος να λένε πριν από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ότι οι πειραιώτες θα ηττηθούν και οι «πράσινοι» θα έπαιρναν εύκολη νίκη τίτλου.

Όταν υπάρχει «αιώνιο ντέρμπι» δεν μετρούν βαθμολογίες, κίνητρα, αγωνιστική κατάσταση. Υπάρχει μόνο η νίκη. Το ίδιο θα συνέβαινε και αν ο Ολυμπιακός καιγόταν για τους τρεις βαθμούς και έπαιζε στη Λεωφόρο.

Όταν ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα, δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι αυτός που θα το κατακτήσει. Δεν τον πήραμε εμείς, περιμένουμε την επόμενη χρονιά. Τώρα αν θα το κατακτήσει η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο… Πανερυθραϊκός την ίδια σημασία έχει. Αλλά το έγραψα και προηγουμένως. Αν δεν είσαι Ολυμπιακός, δεν μπορείς να καταλάβεις.

Ο Θρύλος πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια και αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες, μπορούσε να κερδίσει για δεύτερη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο και τις δύο ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο. Κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει το παραμικρό.

Ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και δεν υπήρχε περίπτωση να έλεγε πρόεδρος του «αν δεν το πάρουμε εμείς, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ