Τι να μας πει η Ευρωλίγκα και ο… Γκασόλ;

Τι να μας πει η Ευρωλίγκα και ο… Γκασόλ;

Αφού τα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λογικά έτσι θα είναι. Από την στιγμή που ξεχώρισε μόνο την Ζαλγκίρις από την Ευρωλίγκα που… καταρρέει τότε όλα καλά. Την Ζαλγκίρις που έτυχε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Όσο για τον Γκασόλ, τσάμπα μάθημα στους Ισπανούς και τους… Πόποβιτς πρόσφερε.

Πρωτίστως παρατηρεί κάποιος την χαρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου για το εξαιρετικό μπάσκετ της Ζαλγκίρις. Σύμφωνα άλλωστε με όσα, από τα πολλά, είπε ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ, το μοναδικό καλό της Ευρωλίγκας είναι η Ζαλγκίρις, η ομάδα δηλαδή που απέκλεισε τον Ολυμπιακό που από όσα θυμάμαι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αλλά μην είμαστε καχύποπτοι, τυχαίο απλά είναι πως μόνο την Ζαλγκίρις ξεχωρίζει ο πρόεδρος από μια Ευρωλίγκα που σύμφωνα με αυτά που βλέπει κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη…

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε πως η Ευρωλίγκα… καταρρέει για αυτό και από την μεθεπόμενη χρονιά θα έχει άλλες δύο ομάδες και από 16 θα πάει στις 18. Μιλάμε τώρα για κατάντια, ένα πράγμα.

Αλλά ως βασικό μέλος της FIBA το λες και φυσιολογικό πως ο πρόεδρος της ΕΟΚ επιτίθεται στην Ευρωλίγκα. Η δουλειά του είναι αυτή, άσχετα αν με αυτά που λέει… βοηθάει την Ευρωλίγκα.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην πολυασχολούμαστε με το τι λέει ή τι κάνει ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ (είτε γιατί δεν αξίζει ούτε καν σχολιασμού, είτε γιατί δεν πρέπει) αλλά από ότι φαίνεται στην Ισπανία ασχολούνται.

Δεν ξέρουν βεβαίως οι Ίβηρες. Όπως δεν έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει παίκτης Γκασόλ. Ο εκφραστής του «Φάρου του ελληνικού αθλητισμού», όπως είχε δηλώσει ο Κοντονής, φρόντισε να τους «ανοίξει τα μάτια» ένα πράγμα. Και είναι να απορεί κανείς γιατί «βράζουν» στην Ισπανία με τον μόνιμο πρόεδρο της ΕΟΚ

Ποιος Γκασόλ μωρέ τώρα; Ποιος Πόποβιτς μωρέ τώρα που τον κρατάει ακόμη στους Σπέρς και το ΝΒΑ; Κανά μέσον θα έχει λογικά ο παλαίμαχος.

Και είναι δεδομένο πως αν τα όσα είπε ο Βασιλακόπουλος οδηγήσουν τους Ισπανούς και τους Αμερικανούς να δουν «το φως το αληθινό» και διώξουν με τις κλωτσιές τον… άμπαλο Γκασόλ πως θα βγει στην ανεργία. Άντε καμία ομαδίτσα της παραπαίουσας Ευρωλίγκας να βρεθεί με το ζόρι.

Καλά για το Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ δεν το συζητάμε. Δεν είναι άξιος ο Γκασόλ για τέτοια διοργάνωση τώρα. Μια διοργάνωση που μπορεί να μην ικανοποιεί απόλυτα τον μόνιμο πρόεδρο της ΕΟΚ αλλά όπως είπε σύντομα θα αλλάξει αυτό σύντομα. Λογικά θα παρακαλάνε όλοι για να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήδη ο Παναθηναϊκός αφού τα έχει σπάσει με την Ευρωλίγκα οδεύει προς τα εκεί. Και είναι δεδομένο πως με την παρουσία των πρασίνων θα ανέβει επίπεδο η διοργάνωση.

Και τώρα που η Ευρωλίγκα καταρρέει όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το μπάσκετ θα βρει και πάλι την αίγλη που του αξίζει. Άλλωστε σύμφωνα με τον Βασιλακόπουλο ο Παναθηναϊκός κάνει την αρχή, έχει παράπονα η Χίμκι, η Μακάμπι φτιάχνει δύο ομάδες και «οι κύριοι της Βαρκελώνης χρησιμοποιούν γλώσσα επιθετικότατη που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας σε αυτούς που αντιτίθενται».

Στην τελευταία ατάκα βεβαίως, για την επιθετική γλώσσα που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας όσο έψαξα να βρω κάτι δεν τα κατάφερα. Βεβαίως δεν είμαι μπασκετικός, μάλλον δεν ξέρω να ψάχνω καλά. Η πιο μεγάλη κόντρα πάντως που βλέπουμε έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό όπου και σκληρές εκφράσεις έχουμε και πρωτόγνωρες αντιδράσεις.

Αλλά, ποια Ευρωλίγκα τώρα, θέμα χρόνου είναι να διαλυθεί, οπότε τσάμπα το κουράζουμε. Ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ, ξέρει, για αυτό και «έβγαλε στη σέντρα» τον άμπαλο, τον Γκασόλ…

Υ.Γ. Ελπίζω να μην ενοχλήσω ή δυσαρεστήσω κάποιον ή κάποιους επειδή ως «ποδοσφαιρικός» είπα να γράψω για θέμα που έχει να κάνει με το μπάσκετ. Και να σχολιάσω, όπως τα βλέπω (σωστά ή λάθος) τα όσα ωραία δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ