Όταν περισσεύουν οι «σολίστες» και λείπουν οι…σκαπανείς

Όταν περισσεύουν οι «σολίστες» και λείπουν οι…σκαπανείς

Στον βαθμό που θα βρεθεί η ισορροπία, οι ερυθρόλευκοι θα επανέλθουν στην κορυφή.

Μια ομάδα που την ποδοπάτησαν σχεδόν όλοι οι αντίπαλοί της το καλοκαίρι και έχανε βαθμούς με το τσουβάλι στην αρχή του πρωταθλήματος, έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τα μισά των πλέι-οφ. Ίσως μάλιστα να έμενε στην διεκδίκηση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αν ο Ανιγκό είχε σκεφτεί νωρίτερα να κάνει αυτό που έκανε στα τρία τελευταία παιχνίδια. Να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή του και να ψάξει το γκολ με τη σχετική ασφάλεια που του έδινε η σωστή ανασταλτική λειτουργία. Η αστοχία των τριών δεκαριών που έστελνε στο γήπεδο μια ομάδα χωρίς αθλητικά προσόντα ήταν που καταδίκασε στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του πρώτου γύρου των πλέι-οφ με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Με τα αν δεν γράφεται η ιστορία αλλά βγαίνουν συμπεράσματα. Όλη τη χρονιά έγινε σκληρή κριτική στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και βρέθηκαν να πληρώνουν την νύφη οι στόπερ της ομάδας. Στον βαθμό που τα χαφ δούλευαν καλύτερα η κατάσταση θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Επειδή μιλάμε για συμπεράσματα τίποτα από τα παραπάνω δεν αναιρεί την ανάγκη να ενισχυθεί τοι κέντρο της άμυνας με στόπερ που θα έρθουν έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες και όχι ταλέντα με περιθώρια εξέλιξης. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως στα χαφ όλα είναι όπως πρέπει. Πολύ περισσότερο που το συμβόλαιο του Εμβιλά ολοκληρώνεται και ο Σαμασέκου δεν κοστίζει όσα τον κοστολογεί η Χοφενχάιμ, δηλαδή περίπου δώδεκα εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: «Κάτι τρέχει με τον Φαράζ»: Επιμένουν στην Κύπρο για τον Γάλλο winger της ΑΕΚ Λάρνακας και τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θέλει στα χαφ παίκτες με αθλητικά προσόντα. Του περισσεύουν γενικά παίκτες με τεχνικά χαρακτηριστικά και του λείπουν παίκτες με τρεξίματα. Κάντε την σύγκριση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και θα αντιληφθείτε την διαφορά. Όλα αυτά βέβαια είναι για να τα συζητάμε εμείς στα καφενεία και στα δημοσιογραφικά γραφεία. Στον Ολυμπιακό εκτός από την διοίκηση που πληρώνει και έχει τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να έρθουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τα συζητήσουν. Πρώτα από όλα ο προπονητής και ενδεχομένως ένας τεχνικός διευθυντής με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Η διαδικασία της ανεύρεσης έχει αρχίσει και στα γραφεία της ΠΑΕ αραδιάζονται βιογραφικά και γίνονται ραντεβού. Μια ομάδι που θα τρέχει περισσότερο και θα ακκίζεται λιγότερο με την μπάλα μοιάζει να είναι το ζητούμενο. Στη διάρκεια της χρονιάς περίσσεψαν οι αρτίστες αλλά έλλειψαν οι τίμιοι σκαπανείς ώστε να υπάρχει χώρος και χρόνος για τους σολίστες. Στον βαθμό που θα βρεθεί η ισορροπία οι ερυθρόλευκοι θα επανέλθουν στην κορυφή. Εγγύηση για αυτό αποτελεί η ακόρεστη δίψα του συλλόγου για διακρίσεις και η οικονομική ευρωστία εκείνου που δεν διστάζει με απανωτές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου να δίνει τη δυνατότητα για μεταγραφές υψηλού κόστους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ