Εξυγίανση: Μια μέρα στον παράδεισο του Αλέξη

Εξυγίανση: Μια μέρα στον παράδεισο του Αλέξη

Ήταν μια υπέροχη Πέμπτη. Είναι ένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, παρά το πολιτικό κόστος. Θα τα πει αυτά ο Πρωθυπουργός αν κάποια στιγμή τα φέρει η ζωή και συναντηθεί και με έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού! Γιατί ως τώρα δεν έτυχε

Μια μέρα στον παράδεισο της Εξυγίανσης, φτάνει για να καταλάβει κανείς την βαρύτητα του λόγου του Πρωθυπουργού. Πως το είχε πει μετά την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν; Πως το είχε διατυπώσει σε εκείνη τη συζήτηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την επομένη του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μας διαφήμισε διεθνώς; «Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Το πε και το έκανε ο Αλέξης της διπλανής πόρτας και η Κυβέρνηση του. Το 24ώρο που ολοκληρώνεται σε λίγο, απολύτως ενδεικτικό. Και για όσους δεν το έχουν πρόχειρο; Πραγματικά αυτή η Πέμπτη, ήταν ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Θυμηθείτε πόσα μάθαμε σήμερα, δίχως… πολιτικό κόστος:

1) Η ΕΠΟ που λιποθυμούσε στην ιδέα να πει έστω το όνομα του Ιβάν… επεξεργάζεται –επιτέλους- ένα πλάνο για να μπορεί ο πρόεδρος Σαββίδης να βρεθεί κανονικά στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για τον τελικό κυπέλλου. Σαν τον Αννίβα ένα πράγμα: Ή θα βρούμε τον δρόμο, ή θα τον δημιουργήσουμε. Μόλις βρέθηκε το… κενό που θα στείλει τον τριετή αποκλεισμό του από τα γήπεδα στα σκουπίδια. Άλλο το γήπεδο, και άλλο η θύρα των «επισήμων». Λογικό. Αλήθεια το θυμάστε εκείνο το grexit που έρχεται; Ε, ας το βάλουμε σιγά-σιγά στο πρόγραμμα. Μας αξίζει άλλωστε

2) Ο διαιτητής Κομίνης, έγινε κάτι σαν Χουντίνι με την υπογραφή της ΚΕΔ (της ΕΠΟ). Εμφανίστηκε στους πίνακες για το ματς Πανιώνιος-Λεβαδειακός και δύο ώρες μετά εξαφανίστηκε. Τραυματίας είπε η ΚΕΔ, «γέννησε η γυναίκα μου» αποκρίθηκε ο ίδιος. «Πόλεμος δικεφάλων με θέα στον τελικό» έγραψε ο ΠΑΡΑΓΚΑΣ για to10.gr και προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο το ρεπορτάζ του. Όπου Κομίνης φυσικά ο διαιτητής εκείνου του περίφημου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

3) Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων υπάρχει με δόξα και τιμή. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν πριν από δύο εβδομάδες να πάνε ως τη Ριζούπολη για το ματς με τον Απόλλωνα (και το… έπος Κατσικογιάννη). Αντίθετα οι φίλοι της ΑΕΚ θα πάνε κανονικά στο ίδιο γήπεδο για την φιέστα του Σαββάτου, και μεταξύ μας καλά θα κάνουν. Ποια απαγόρευση από τον Υφυπουργό; Αυτή αφορά αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Όσο ίσχυε όλη τη χρονιά για τους φίλους του ΠΑΟΚ, ισχύει τώρα και για την ΑΕΚ.

4) Αποκαλύφθηκε πως ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ έστειλε μια επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Σε αυτή τον ρωτά με ποιο δικαίωμα πήγε στην FIFA και πρότεινε αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχει τη σύμφωνα γνώμη των ομάδων, αλλά δεν τις έχει ρωτήσει καν. Ε, άνθρωπος είναι κύριε Στράτο και με τόσα ασχολείται. Προφανώς θα το ξέχασε.

5) Μέσω της ίδιας επιστολής (ή πιο σωστά του ρεπορτάζ που προέκυψε από αυτή) αποκαλύφθηκε ότι ο Γραμμένος πηγαίνει στον Υφυπουργό Βασιλειάδη, και έχει μαζί του και τον υπόδικο για κακουργήματα Βασίλη Γκαγκάτση. Τον πατέρα Μάκη Γκαγκάτση, του νο2 του ΠΑΟΚ, που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο σαν διευθύνοντας σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ. Ο πατέρας Γκαγκάτσης όμως σε αυτές τις συναντήσεις δεν εκπροσωπεί τη Λίγκα, αλλά άλλον. Ποιον; Λεπτομέρειες…

6)  Σήμερα και η ψηφοφορία της Σούπερ Λιγκ, που –αρέσει δεν αρέσει- εισηγείται την παράνομη αλλαγή της ποινής που προβλέπεται για τις ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν άδεια (με πρώτο τον Παναθηναϊκό). Στην υγειά των κορόιδων γενικώς. Ο πρόεδρος Αλαφούζος έχει μια χαρά να πληρώνει για το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ και τις άλλες επιχειρήσεις. Στον Παναθηναϊκό, ο λογαριασμός στον επόμενο και βλέπουμε.

7) Σήμερα και η ανακοίνωση της Αστυνομίας που προειδοποιεί ότι για να γίνει ο τελικός του κυπέλλου πρέπει να τεθούν ξανά σε λειτουργίες του ΟΑΚΑ. Της έδρας της πρωταθλήτριας ΑΕΚ που όλο αυτό το διάστημα προφανώς λειτουργεί το στάδιο δίχως… αυτές.

Σε μια μέρα όλα αυτά. Η Εξυγίανση σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της. Το ποδόσφαιρο που «έκοψε τον γόρδιο δεσμό» αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Το ποδόσφαιρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που σήμερα στη Λήμνο συνάντησε λέει έναν νεαρό φίλο της ΑΕΚ και του είπε με νόημα «πρωτάθλημα, ε;»

Ένα περίεργο πράγμα. Ο πρωθυπουργός ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις διάφορες… επισκέψεις που κάνει ανά την Ελλάδα, όλο και συναντιέται με κάποιον οπαδό. Κάπως έτσι είχε ευχηθεί στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι αστειεύτηκε στη Λήμνο μπροστά στις κάμερες. Μόνο με κάποιο φίλαθλο του Ολυμπιακού δεν έχει συναντηθεί αυτή την τριετία και βάλε και είναι παράξενο αν αναλογιστεί κανείς, πως πρόκειται για την λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας.

Πόσο ενδιαφέρον θα είχε στα αλήθεια μια τέτοια συνάντηση, πόσο δε μάλλον μια ανταλλαγή απόψεων για το ποδόσφαιρο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ