Και νίκησε και έπαιξε ωραία μπάλα

Και νίκησε και έπαιξε ωραία μπάλα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο της Εθνικής εδώ και δέκα και χρόνια

Μία συγκροτημένη και καλά οργανωμένη ομάδα πήρε τη νίκη που της είναι απαραίτητη για να είναι στο κόλπο της πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2024. Η Εθνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, ίσως, έκανε την καλύτερη της εμφάνιση εδώ και πολλά χρόνια. Ξεπέρασε γρήγορα την πίεση που προσπάθησαν να τις βάλουν Ιρλανδοί, τους στρίμωξε στα καρέ τους και άνοιξε το σκορ από μία προσπάθεια του Μπαλντοκ και του Μασούρα. Οι δυο τους δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα στην ιρλανδική άμυνα και ήταν από τους κορυφαίους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο.

Η γαλανόλευκη έκανε το παιχνίδι της πιέζοντας και επιχειρώντας να φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή των ιρλανδών. Όταν δεν έφτανε εκεί οι διεθνείς την ακουμπούσαν στον Τάσο Μπακασέτα που έπαιρνε θέση λίγο πιο πίσω από το ημικύκλιο και εξαπέλυε τους κεραυνούς του. Η Εθνική μας δεν ήταν μονοδιάστατη. Έβγαλε επιθέσεις με όλους τους τρόπους και θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αντί για αυτό ισοφαρίστηκε στη μόνη φάση που ο κορυφαίος Μαυροπάνος έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο. Ευτυχώς για τους διεθνείς μας το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα υπέροχο γκολ, καρπό της συνεργασίας του Τάσου Μπακασέτα με τον Γιώργο Μασούρα. Ο πρώτος έβγαλε μία αδιανόητη πάσα και ο δεύτερος με αριστερό φαλτσαριστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Γκολ που αξίζει να γίνει σήμα σε αθλητικές εκπομπές.

Διαβάστε επίσης: Σπανούλης και Βεζένκοφ νυχτοπερπάτησαν παρέα, με τον «Kill Bill» να φωνάζει στο μικρόφωνο: «Σάσα αλάνι, μείνε στο λιμάνι» (vid)

Από κει και πέρα οι διεθνείς μας φάνηκε σαν να παραχώρησαν το γήπεδο στους αντιπάλους τους χωρίς όμως να οδηγηθούν σε μαζική άμυνα με τυφλές αποκρούσεις. Ίσως, στο σημείο αυτό ο Γκουστάβο Πογέτ, μαζί με τους επιθετικούς να άλλαζε και έναν χαφ. Να έφερνε δηλαδή πιο γρήγορα στο γήπεδο τον Μανώλη Σιώπη. Οι Ιρλανδοί στα δύο σουτ που επιχείρησαν βρήκαν απέναντί τους τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Εθνική ομάδα έχει φουσκώσει τώρα από αυτοπεποίθηση έχει πετύχει το δύο στα δύο και πάει με αισιοδοξία στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει τη Δευτέρα Γαλλία.

Είναι σαφές πως το πολύ ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι πολύ δύσκολο να το δούμε κόντρα στους Γάλλους. Αυτό που είδαμε όμως το βράδυ της Παρασκευής είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό. Ειδικά δε στο πρώτο ημίχρονο μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ποδοσφαίρου που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες μας. Η εθνική είναι σε πάρα πολύ δύσκολο όμιλο και με αντιπάλους τη Γαλλία και την Ολλανδία μοιάζει κάπως απίθανο να φτάσει στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Ωστόσο με εμφανίσεις σαν και αυτή που έκανε κόντρα στην Ιρλανδία έχει τα περιθώρια και δικαιούται να ελπίζει πώς μπορεί να το παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ