Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1: Ο Μασούρας «καθάρισε» και η Εθνική ελπίζει

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1: Ο Μασούρας «καθάρισε» και η Εθνική ελπίζει

Με κορυφαίους τους Μασούρα (νικητήριο γκολ) και Μπακασέτα (γκολ και ασίστ), η Εθνική πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ιρλανδίας στην «Opap Arena», πριν αντιμετωπίσει τα... θηρία.

Σπουδαία νίκη και 2Χ2 για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2024! H ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας στην «Opap Arena» πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και ετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο παιχνίδι της Δευτέρας (19/6, 21:45) με τη Γαλλία του Κίλιαν Εμπαπέ στο Παρίσι. Η Ελλάδα τα κατάφερε σε ένα ματς-τελικό ουσιαστικά αφού αν θέλει αν ελπίζει για πρόκριση σε αυτό το γκρουπ, δεν έχει περιθώρια για απώλειες με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες.

Πώς ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για την Εθνική ήταν ο Βλαχοδήμος, με τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μαρούρα, Πέλκα να τον πλαισιώνουν.

Η Ιρλανδία παρατάχθηκε με τον Μπαζούνου στο τέρμα, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν τριάδα στην άμυνα και τους Ντόχερτι, Οντόουντα φουλ μπακ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κούλεν, Σμόλμπόουν και Μολούμπι ενώ στην κορυφή οι Ιντά και Φέργκιουσον.

Διαβάστε επίσης: Ανετη νίκη για τη Γαλλία (0-3) – Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ από την «άσπρη» βούλα

Η Εθνική μπήκε πολύ καλά στο ματς και με στημένες φάσεις δημιούργησε πολλές απειλητικές στιγμές στα καρέ των Ιρλανδών. Είναι χαρακτηριστικό πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε επτά κόρνερ στα δέκα πρώτα λεπτά.

Από σέντρα του Τσιμίκα στο 4’ ο Μπακασέτας κόπηκε πριν πάρει την κεφαλιά και από το κόρνερ ο Μαυροπάνος έπιασε τρομερό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουζούνου. Από το κόρνερ ο Μπακασέτας έπιασε νέο σουτ το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε νέο κόρνερ. Στο 7’ ο Μπουζούνου έδιωξε δύσκολα το σκαστό σουτ του Μασούρα και στο 13’ η Εθνική κέρδισε πέναλτι για χέρι σε σέντρα του Μπάλντοκ. Ο Μπακασέτας το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στο 15’.

Απάντηση στην πρώτη ευκαιρία της Ιρλανδίας

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στο ματς η Ιρλανδία βρήκε γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ στο 27’ ο Φέργκιουσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και από κοντά ο Κόλινς στο δεύτερο έκανε το 1-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μέτρησε μέσω VAR αφού ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση.

Δύο δυνατά σουτ του Μπακασέτα και ένα κακό τελείωμα του Πέλκα μέσα από την περιοχή, ήταν οι καλύτερες στιγμές για την Εθνική μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Ιρλανδία να μην απειλεί ιδιαίτερα, αλλά να έχει βρει το γκολ που ήθελε από μία στημένη φάση και την κακή αντίδραση της «γαλανόλευκης» άμυνας.

Σταθερός ο Βλαχοδήμος όταν χρειάστηκε 

Με γκολ από τα αποδυτήρια επέστρεψε η Εθνική στο ματς και στο 49’ πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μπακασέτας με τρομερή ασίστ βρήκε τον Μασούρα ο οποίος με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα έριξε ρυθμό μετά το γκολ, στο 51’ οι Ιρλανδοί είχαν μία καλή στιγμή με τον Ντόχερτι και το παιχνίδι ήταν γενικά ισορροπημένο.

Επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 72′ όταν ο Κόλινς έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά ενώ η Εθνική είχε μεγάλη ευκαιρία στο 79′. Ο Φούντας έφυγε από τα αριστερά, έδωσε στον Γιακουμάκη, αλλά ο Έλληνας φορ δεν τελείωσε καλά τη φάση. Ο Φούντας στο 82′ είδε το σουτ του μέσα από την περιοχή να κοντράρει και τελευταία καλή φάση στο ματς ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Ντόχερτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει σταθερά.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων για ένα φάουλ του Ντόχερτι πάνω στον Τζαβέλλα, με τον παίκτη της Ιρλανδίας να βλέπει κόκκινη κάρτα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Εθνικής να πανηγυρίζουν για τη νίκη και πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς με τη Γαλλία.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα (ΜακΚλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Άιντα (46′ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81′ Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89′ Πάροτ), Σμόλμπον (53′ Νάιτ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ