Ολυμπιακός : Ούτε τσίπα δεν υπάρχει!

Ολυμπιακός : Ούτε τσίπα δεν υπάρχει!

Η ντροπιαστική εικόνα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ που το είχε… παρατήσει εδώ καιρό, καταδεικνύει και το πόσο ανάγκη υπάρχει για τεράστιες αλλαγές στην ομάδα εν όψει της νέας σεζόν. Οι νυν ερυθρόλευκοι έκαναν την επιλογή τους...

Λένε πως μερικές φορές είναι προτιμότερο να πιάσεις πάτο, όταν πλέον έχεις αποτύχει να πετύχεις τους στόχους σου και σε έχει πάρει η κατηφόρα. Στον Ολυμπιακό που για πρώτη φορά μετά από εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα η σεζόν τελειώνει χωρίς κούπα, ο πάτος που έπιασε η ομάδα φάνηκε περίτρανα στα Γιάννενα.

Αφήνοντας στην άκρη την μια πλευρά του νομίσματος, όπως λέγαμε και γράφαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν, (αυτή της περίφημης «εξυγίανσης) και μένοντας αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα χρειάζεται «χτίσιμο» από την αρχή.

Και όταν λέμε από την αρχή, εννοούμε από την αρχή. Γκρέμισμα και χτίσιμο. Πολλές φορές και τα «χλωρά» καίγονται μαζί με τα «ξερά» όμως η τελευταία εικόνα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, απέναντι σε μια ομάδα που το είχε… παρατήσει εδώ και καιρό παίζοντας χωρίς στόχο καταδεικνύει πόσο ανάγκη υπάρχει για restart.

Ένας Ολυμπιακός που με νέα πρόσωπα στην 11αδα του, με το ξεκαθάρισμα από τις αποχωρήσεις που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό, έγινε βορά στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Ένας Ολυμπιακός που… κατάφερε να διασυρθεί με 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο τελευταίο ματς της χρονιάς, μιας χρονιάς που είναι να πάει και να μην ξαναγυρίσει.

Ούτε τσίπα δεν υπάρχει πλέον στην συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που ακόμη φοράνε τα ερυθρόλευκα. Ούτε καν προσωπικός εγωισμός για την εικόνα τους.

Δεν μιλάμε απλά για μια ήττα σε μια άσχημη χρονιά! Από το 1996 έχει να χάσει 3-0 από ομάδα επιπέδου ΠΑΣ. Μιλάμε για εποχές «πέτρινων χρόνων».

Και όλα αυτά σε μια χρονιά που παρά τις ειδικές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, έγιναν απανωτές προσπάθειες για να διορθωθούν τα λάθη. Τρεις προπονητές, επένδυση στον Μιραλάς τον Ιανουάριο, στήριξη μέχρι εκεί που δεν πήγαινε στους παίκτες για να έρθει τελικά η εικόνα αυτή στα Γιάννενα, ως κερασάκι στην τούρτα.

Είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί από τους παίκτες που είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχουν ακόμη και τώρα καταλάβει τις τους περιμένει.

Και πώς να καταλάβουν όταν είχαν το θράσος, γιατί θράσος ήταν, να ζητήσουν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό δεύτερο κολλητό ρεπό για να… πιάσουν τον Μάη;

Για αρκετούς από τους ερυθρόλευκους έχει ήδη δρομολογηθεί το μέλλον τους όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Στα Γιάννενα, αν υπήρχε μια ελπίδα την έχασαν και αυτοί, μπορεί πλέον και άλλοι που ήταν στο 50%-50%.

Η έκρηξη του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ντροπιαστική εικόνα της ομάδας ήταν απολύτως λογική. Όταν έχει πάει στο Ρέντη ουκ ολίγες φορές, όταν έχει προαναγγείλει σαρωτικές αλλαγές και βλέπει αυτό το χάλι πως είναι δυνατόν να μην αντιδράσει; Παίκτες που παίρνουν όσα παίρνουν μαζί οι μισοί παίκτες της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, πέταγαν «αετό» στα Γιάννενα, αδιάφοροι, απαράδεκτοι.

Οι χρυσοπληρωμένοι που δεν ήταν ικανοί ούτε για μια καλή παρουσία στο τελευταίο ματς μιας κακής χρονιάς, που γυρνώντας στο Ρέντη οι περισσότεροι θα μαζέψουν τα πράγματά τους μια και καλή.

Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό στον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει τις επιλογές του. Ο Πορτογάλος που ευτυχώς ήταν στα Γιάννενα και είδε από κοντά το χάλι της ομάδας και των παικτών που προφανώς είχαν στο νου τους ήδη τις διακοπές τους.

Από τους υπάρχοντες πλέον λίγοι θα είναι στη νέα εποχή. Αυτοί το… επέλεξαν. Αυτοί θα χάσουν, ο Ολυμπιακός θα τον βρει τον δρόμο του με παίκτες που θέλουν και «φτιάχνονται» να φορούν τα ερυθρόλευκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ