Πρωτάθλημα, Champions League και τώρα Κύπελλο με… pasillo

Πρωτάθλημα, Champions League και τώρα Κύπελλο με… pasillo

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το τριήμερο που δεν κοιμήθηκε κανείς, για το Σάββατο που έρχεται και για το pasillo που πρέπει να κάνουν στην πρωταθλήτρια!

ΑΕΚ ή… φάπα! Έτσι έχει εξελιχθεί η φετινή χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο και μόνο. Και επειδή υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορούν -όχι απλά να γράψουν σωστά ελληνικά- αλλά να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, καλό θα είναι να τους τα κάνουμε πενηνταράκια. Μην αρχίσουν πάλι να λένε ότι επικροτούμε τη βία. Με αρκετούς ανεγκέφαλους έχουμε μπλέξει τελευταία.

Αυτό το τριήμερο ήταν ένα από τα ωραιότερα που έχει ζήσει ποτέ ΑΕΚτζής. Πάρτι την Παρασκευή με την πρόκριση στον τελικό του μπάσκετ. Ξέφρενο πάρτι το Σάββατο μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής για τη στέψη της -απόλυτα δίκαιης- πρωταθλήτριας στο ποδόσφαιρο. Ξέφρενο πάρτι και χθες Κυριακή για το νέο έπος στο μπάσκετ και τη στέψη της «Βασίλισσας».

Μόνο αυτές τις τρεις μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ΠΑΝΙΚΟΣ. Μόνο το βράδυ του Σαββάτου ο κόσμος στη φιέστα της ΑΕΚ ξεπέρασε τις 40.000. Και ο μόνος που καθόταν σπίτι του σε μία γωνιά και έκλαιγε ήταν ο Άρης Βασιλόπουλος. Κατανοητό όμως! Πόσο να αντέξει και αυτός ο άνθρωπος. Από τη μέρα που ανέλαβε η ΑΕΚ πάει από το καλό στο καλύτερο και αυτός όσο και αν προσπαθεί δεν υπάρχει πουθενά!

Σε όλες τις πόλεις σε όλο τον κόσμο, όταν μία ομάδα σημειώνει κάτι όμορφο ο Δήμαρχος είναι πάντα εκεί. Στην υποδοχή. Ο πρώτος πολίτης της Νέας Φιλαδέλφειας όμως κατέχει ένα ρεκόρ Γκίνες. Σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας της πόλης «του» δε θα είναι ΠΟΥΘΕΝΑ…

Θα ήθελα ειλικρινά να παρακαλέσω όλους όσοι απασχολείτε στις εργασίες σας ΑΕΚτζήδες, να τους φερθείτε με επιείκεια σήμερα. Μάτι δεν έχουν κλείσει όλο το τριήμερο. Πόσο να αντέξει ένας οργανισμός, τρεις μέρες στο όριο. Τρεις μέρες γεμάτες απόλαυση και ηδονή! Για όλες αυτές τις «κιτρινόμαυρες» επιτυχίες και για το ατελείωτο κλάμα που έχει προκαλέσει αυτή η ομάδα στους αντιπάλους της.

Ευτυχώς πάντως που ήρθε η Δευτέρα και θα μείνουν οι οπαδοί του «Δικεφάλου» λίγο σπίτι. Πρέπει να γεμίσουν μπαταρίες. Άλλωστε την Τετάρτη το απόγευμα έχουν νέο ραντεβού με φόντο ένα ακόμα τελικό. Τη ρεβάνς του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στο χάντμπολ. Διπλό έκανε η «Ένωση» στη Θεσσαλονίκη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ένσταση από πλευράς των γηπεδούχων, ούτε εισβολή κάποιου οπλοφόρου παράγοντα.

Μην κοιτάτε που το περάσαμε στο ντούκου το Σάββατο το βράδυ. Και αυτό μέσα στο εορταστικό τριήμερο ήταν. Απλά το τέλος της προσμονής της μαύρης 24ετίας το έφερε σε δεύτερη μοίρα. Η Τετάρτη εξάλλου είναι κοντά για ένα μικρό παρτάκι στο ΟΑΚΑ. Και μην βγάζετε από το μυαλό σας ότι ακολουθεί νέο εορταστικό διήμερο. Το Σάββατο η ΑΕΚ έχει ραντεβού με την ιστορία και το νταμπλ και μετά επιστρέφουμε ξανά σε ρυθμούς χάντμπολ αφού έρχεται και δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα!

Για να τα πάρουμε από την αρχή, όλα όσα ζήσαμε το Σάββατο ήταν υπέροχα, μοναδικά και συγκλονιστικά. Τα δάκρυα όσων έφυγαν νωρίς και δεν ήταν κοντά μας κύλησαν από τον ουρανό όπως έπρεπε πριν το ματς και μετά το τέλος της φιέστας. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα δίκαιη πρωταθλήτρια όσο και αν σκούζουν στη Θεσσαλονίκη. Όχι σε όλη για να τα λέμε και αυτά. Στο 1/3 της. Έχουν σπάσει κάθε γραφικόμετρο και τους ευχαριστούμε που έκαναν τη χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη. Ειλικρινά χωρίς τη βοήθειά τους, δε θα είχε συσπειρωθεί τόσο πολύ ο κόσμος της «Ένωσης».

Σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ το έγραψα στο blog του Σαββάτου. Ή ΑΕΚ ζορίστηκε γιατί αυτό που έζησαν οι «κιτρινόμαυροι» στο ΟΑΚΑ όχι μόνο δεν το είχαν ζήσει στο παρελθόν, αλλά δεν το είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους. Η πίεση από την παρουσία του κόσμου και την «υποχρέωση» της πρόκρισης τους μπλόκαρε κόντρα στη Μούρθια, αλλά τόνιζα ότι κόντρα στη Μονακό, αυτός ο κόσμος θα «λιώσει» στο καμίνι την αντίσταση της γαλλικής ομάδας. Όπερ και εγένετο.

Η ΑΕΚ φέτος στο μπάσκετ έκανε συνεχόμενες υπερβάσεις. Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελο και κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό. Έφτασε με απίστευτο τρόπο στο Final 4 του Champions League αλλά εκεί απέδειξε ότι μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερα πράγματα. Η χρονιά είναι ήδη σούπερ πετυχημένη. Κύπελλο και ευρωπαϊκό τη χρονιά της επετείου 50 χρόνων από την πρώτη ευρωκούπα. Στο πρωτάθλημα ό,τι και αν γίνει δε θα πει κανένας το παραμικρό. Αλλά αυτή η φανέλα έχει την υποχρέωση να επιδιώξει να μπει σφήνα στους δύο «αιωνίους». Αυτό θα είναι το ιδανικό…

Όπως βλέπετε είμαστε ταπεινοί και δε λέμε φανφάρες για πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Ξέρουμε που φτάνει το πάπλωμα και δεν κάνουμε όνειρα απατηλά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ομάδας μπάσκετ. Στον κόσμο της ΑΕΚ, στους φροντιστές, στους παίκτες, στο τεχνικό επιτελείο, στη διοίκηση, στο Μάκη Αγγελόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν από εμένα έφαγαν κράξιμο. Όχι άδικα. Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και πρέπει να τη σέβεσαι με όποιον και να παίζεις. Πάντα στα αθλήματα υπάρχει και η ήττα. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσπαθήσεις… Όταν τα δώσεις όλα ακόμα και αν χάσεις ο ΑΕΚτζής θα στο αναγνωρίσει. Όταν κερδίσεις θα σε απογειώσει…

Επιστρέφουμε για να κλείσουμε με ποδόσφαιρο. Απομένουν πέντε μέρες μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Να ευχηθούμε για ακόμα μία φορά όλα να κυλήσουν ομαλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή εδώ δεν έχουμε θέματα και τα γράφουμε όλα, υπάρχει όχι μόνο μία αίσθηση, αλλά μία βεβαιότητα. Μόνο μία πλευρά έρχεται στον τελικό με σκοπό να μην τελειώσει το ματς. Αυτή που η διοίκησή της πυροδοτεί πρωί μεσημέρι βράδυ βόμβες. Θα το βρει και αυτό μπροστά της. Όπως όλα όσα έκανε εδώ και ένα χρόνο. Δεν βάζει μυαλό…

Η ΑΕΚ το μόνο που έχει να κάνει είναι να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της. Όπως έκανε σε κάθε φετινό της παιχνίδι. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Διεκδικεί και θέλει να κάνει νταμπλ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Αν τα καταφέρει θα κλείσει μαγικά και ονειρεμένα μία φοβερή σεζόν γεμάτη υπέροχες αναμνήσεις σε τρεις διοργανώσεις. Εντός και εκτός συνόρων. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά δεν υπάρχει διαφορετική περίπτωση.

Πάντως επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμα και αυτοί που έχουν τόσους χαμένους τελικούς όσα τα Κύπελα της ΑΕΚ. (15/23 vs 5/13).

ΥΓ: Κανονικά ως ένδειξη σεβασμού οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κάνουν pasillo στην πρωταθλήτρια. Επειδή θα τους πέσει «βαρύ» να το κάνουν και πριν τη σέντρα και μετά το τέλος του τελικού, ας το κάνουν μία και καλή μετά τη λήξη του τελικού στους νταμπλούχους! Θα είναι η μεγαλύτερη απόλαυση για τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΚ!

Αλήθεια, επειδή ακούγονται πολλά τελευταία, ο κ. Λουτσέσκου που αποκαλεί ψεύτες και κλέφτες τους αντιπάλους του, πως θα τους χαιρετίσει το Σάββατο; Όλοι αυτοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ασπάστηκαν την αστεία πολιτική της διοίκησής τους, πως θα χαιρετήσουν τους συναδέλφους τους; Θα βγούνε κοινή φωτογραφία μπροστά στην κούπα και θα ανταλλάξουν χειραψίες;

Αλλά τι να γράφουμε τώρα για τους ανθρώπους που με ατελείωτη υποκρισία προσπάθησαν να πείσουν όλο τον κόσμο ότι έφταιγε ο… φωτογράφος που έβγαλε τη φωτογραφία του εισβολέα στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στη ζώνη Ιβάν Σαββίδη…

ΥΓ 2: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση για παράνομη είσοδο φιλάθλων και άναμμα καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης την ώρα της φιέστας. Όπως τονίστηκε αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επιχειρούσαν την ίδια στιγμή να ξεκουραστούν από τη δική τους φιέστα στην Τούμπα και την αποθέωση της ομάδας που έχει 1.524 βαθμούς περισσότερους και 29 ματς λιγότερα… Ζητάει δε να αφαιρεθούν 7 βαθμοί από την ΑΕΚ, διότι μόνο με -6 χάνει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία…

ΥΓ 3: Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε… Φτάσαμε στο σημείο φέτος ο Ολυμπιακός να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, να κλαίνε οι ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια για διαιτητικές αποφάσεις και στο τέλος να έρχεται μία τεράστια παραδοχή. Από τον κόσμο και τη διοίκηση. Ό,τι όλα αυτά είναι παραμύθια. Διότι αυτοί που φταίνε είναι οι παίκτες του που δεν κάνουν ούτε για χαρτί τουαλέτας!!! Τουλάχιστον όπως έγραφαν και τα ρεπορτάζ, σώθηκε ο στόχος της 3ης θέσης…

ΥΓ 4: Αυτή η χαρά, πόσο… εφήμερη είναι τελικά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ