Ίδια τακτική προσέγγιση με διαφορετικά «εργαλεία»

Ίδια τακτική προσέγγιση με διαφορετικά «εργαλεία»

Ο Τερζής φαίνεται ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παρατάσσει τον Άρη με 4-3-3 και 4-2-3-1, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πόσο θα «κουμπώσουν» στην ενδεκάδα οι νέοι παίκτες που επιλέγει ο Παλίκουτσα.

Ασφαλή συμπεράσματα σε ότι αφορά το «χτίσιμο» του Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα μπορούν να βγουν, πιθανότατα, κατά τη διαμονή του στη Βουλγαρία, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη μεταγραφή της Μπόρνμουθ, ο Κλάιφερτ

Αυτό, όμως, που «βγαίνει» από τις πρώτες αυτές μέρες προπονήσεων, αλλά και το φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που έδωσαν οι κιτρινόμαυροι με τη Μακάμπι Χάιφα, κερδίζοντας με 1-0, είναι ότι η τακτική προσέγγιση θα είναι, σχεδόν, η ίδια με αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά, τουλάχιστον, τα συστήματα με τα οποία θα παρατάσσει την ομάδα του ο Απόστολος Τερζής, που φαίνεται ότι προτιμάει και πάλι το 4-3-3, αλλά και το 4-2-3-1. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως στις προπονήσεις δεν θα δουλεύονται και άλλες διατάξεις. Οι δυο προαναφερόμενες, όμως, είναι αυτές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός τη νέας σεζόν.

Ο Άρης θα έχει, λοιπόν, σύμφωνα με όσα μπορούμε να διαπιστώσουμε μέχρι τώρα, τουλάχιστον, την ίδια τακτική προσέγγιση. Εκεί που θα διαφέρει θα είναι στα «εργαλεία». Ο Τόλης Τερζής περιμένει την ολοκλήρωση των κινήσεων του Ρόμπερτ Παλίκουτσα, προκειμένου να δουλέψει, έχοντας στη διάθεση του το μεγαλύτερο μέρος του έμψυχου υλικού, ενόψει των πρώτων δύο παιχνιδιών για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πολλά, λοιπόν, σε ότι αφορά το πως θα παρουσιαστεί ο νέος Άρης, θα κριθούν και από το πως θα «κουμπώσουν» στην ενδεκάδα οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής του Άρη.

Σε καίριες θέσεις στο βασικό σχήμα, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτή του αμυντικού χαφ, μετά την αποχώρηση του Ετέμπο. Φαίνεται, επίσης, ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και την προσπάθεια ανάπτυξης από τα πλάγια, ο Άρης θα επιχειρεί να αναπτύσσεται το ίδιο συχνά και από τον άξονα, με τους ποιοτικούς χαφ που διαθέτει.

Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική, βέβαια, τη σωστή επιλογή του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει τη θέση «έξι». Δεν θα αργήσουν, πάντως, όπως όλα δείχνουν οι συγκεκριμένες κινήσεις και η επόμενη εβδομάδα αναμένεται «καυτή».

ΥΓ. Είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι να λύσει κάποιος ποδοσφαιριστής το συμβόλαιο του, ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπους να τον αξιοποιεί. Αυτό, μάλιστα, φαίνεται ότι θα γίνεται και στον Άρη.

ΥΓ1. Η νίκη του Άρη στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα, έχει σημασία μόνο για τον τομέα της ψυχολογίας. Το αποτέλεσμα δεν είναι το πρωταρχικό που μετράει, όπως το ίδιο ισχύει και για το σημερινό (24/6) ματς με τον ίδιο αντίπαλο. Πρόκειται άλλωστε για αγώνες προπονητικού χαρακτήρα, στους οποίους ο Τερζής θέλει να δει συγκεκριμένα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ