Οι… παροιμίες, η σοβαρότητα και ο Αντόνιο Κορδόν

Οι… παροιμίες, η σοβαρότητα και ο Αντόνιο Κορδόν

Ο τρόπος που πολιτεύεται ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού είναι... εχθρικός στην επιπολαιότητα και την ανυπομονησία.

Έτσι συμβαίνει με τις παροιμίες. Είναι περίπου σαν τους χρησμούς της Πυθίας. Διαβάζονται και από τις δύο όψεις! Η μία παροιμία λέει «το γοργόν και χάριν έχει» και άλλη παροιμία λέει ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Ελάτε τώρα να δούμε ποια από τις δύο παροιμίες έχει ισχύ στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Ολυμπιακός, αυτό το καλοκαίρι, στα μεταγραφικά του θέματα. Η εντύπωση που δίνεται είναι ότι οι ερυθρόλευκοι το καθυστερούν, το ψάχνουν από δω το ψάχνουν από κει αλλά δεν βιάζονται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν στόχοι, υπάρχουν ονόματα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, υπάρχουν και διαπραγματεύσεις.

Από τον Ολυμπιακό δεν παίρνουμε κουβέντα. Ο Αντόνιο Κορδόν δεν ανοίγεται σε αυτά τα θέματα και μιλάει μόνο με τους στενούς συνεργάτες του. Ο,τι μαθαίνουμε είναι από δημοσιεύματα του εξωτερικού πολλές φορές μάλιστα άλλα διαβάζουμε κι άλλα ισχύουν, άλλα περιμένουμε και άλλα γίνονται. Το σίγουρο είναι πως ο Αντόνιο Κορδόν και οι συνεργάτες του δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Διαπραγματεύεται προσπαθώντας να ρίξουν τις τιμές και να βρουν την καλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν το ποθητό αποτέλεσμα. Παράλληλα όμως συμβαίνει και κάτι αξιοσημείωτο: Και ο αθλητικός διευθυντής και πολύ περισσότερο ο προπονητής κάθε άλλο παρά απαξιώνουν τους παίκτες που έχουν τώρα στη διάθεσή τους. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει στην Αυστρία σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν περιμένει να έρθουν στην ομάδα δύο στόπερ, ένας σέντερ φορ και ένας εξτρέμ.

Διαβάστε επίσης: Η Euroleague αναλύει γιατί ο Σίκμα ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό

Δουλεύει λέγοντας για τους παίκτες του τα καλύτερα και δείχνοντας τους απόλυτη εμπιστοσύνη. Τα περί οικογενειακού κλίματος δεν είναι λόγια που τα λέει απλώς για να απαντήσεις στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Φαίνεται ότι τα εννοεί και ότι έχει πείσει τους παίκτες του για αυτό. Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του ενώ αγωνιστικά, μετά και τις αποχωρήσεις βασικών παικτών του, φαινόταν πίσω και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ. Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ ενδιαφέρονται πρώτα να περάσουν να τις ιδέες τους στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια αφού τους αξιολογήσουν, να προχωρήσουν στην ενίσχυση της ομάδας. Η διαδικασία ασφαλώς παίρνει χρόνο.

Δείτε για παράδειγμα την περίπτωση του Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την προετοιμασία με ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Ο προπονητής του πρώτα είδε και μετά έβγαλε συμπέρασμα. Ετσι τώρα είναι πολύ πιθανό ο Καρβάλιο να παραμείνει στο ρόστερ και να φανεί χρήσιμος στον Ολυμπιακό. Αλλο παράδειγμα: Αν ο Ελ Αραμπι δεν μπορούσε να… πάρει τα πόδια του είναι σίγουρο πως ο Κορδόν θα έχει φέρει άρον-άρον ένα σέντερ φορ για να κάνει δουλειά ο προπονητής του. Από τη στιγμή ο μαροκινός θυμίζει κανονικό…Ελ Αραμπι το ψάξιμο γίνεται πιο άνετα και σε βάθος χρόνου. Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα κυριαρχήσει στον ανταγωνισμό και θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό που μπορεί να πει τώρα είναι ότι Ολυμπιακός έχει αποκτήσει σταθερότητα ,σοβαρότητα και μέθοδο. Για αρχή δεν είναι και λίγα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ