Ολυμπιακός: Ώρα να πατήσει γκάζι…

Ολυμπιακός: Ώρα να πατήσει γκάζι…

Θέλει χρόνο να περάσει η φιλοσοφία του Μαρτίνεθ, αλλά θα πρέπει σύντομα να ενισχυθεί το ρόστερ, ενόψει προκριματικών.

Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην βάση του. Δεν είμαι από αυτούς που στέκονται στα αποτελέσματα των φιλικών, αλλά στην εικόνα. Και οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σε κάποια διαστήματα των τριών αγώνων που έδωσαν στην Αυστρία, ότι αφομοιώνουν την φιλοσοφία του νέου τους προπονητή.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εστίασε σε τρεις τομείς. Στο passing game, στο build up και στο pressing. Θέλει σίγουρες, ποιοτικές και γρήγορες πάσες, οι επιθέσεις να ξεκινούν από την άμυνα και να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: Αϊζάια Κάνααν: Η επιστροφή του… εξολοθρευτή!

Είναι αυτονόητο, ότι για να μπορέσει ο Ισπανός τεχνικός να τελειοποιήσει το παιχνίδι της ομάδας, θέλει χρόνο. Αρκετό χρόνο. Ο Μαρτίνεθ έχει ξεκινήσει από το… μηδέν και στοχεύει να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα στα προκριματικά και παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσει στον βαθμό που επιθυμεί.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Στα δικά μου μάτια, περισσότερη δουλειά χρειάζεται το build up, κάτι που φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο με την Σαμπάχ. Διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη και δικαίως βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες πρέπει να πατήσουν γκάζι και στο μεταγραφικό κομμάτι. Ο Αντόνιο Κορδόν έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές ότι οι περισσότερες μεταγραφές γίνονται τον Αύγουστο. Ισχύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν καλές μεταγραφές και τον Ιούλιο.

Ήδη έχουν αποκτηθεί ο Ιμπόρα και ο Κίνι. Ο πρώτος θα αποτελέσει βασικό γρανάζι στον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ. Έπαιξε 90 λεπτά στο φιλικό με την Σαμπάχ και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει ρυθμό.

Στα δικά μου μάτια είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης αμυντικού και επιθετικού (έστω και αν ο Ελ Αραμπί βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει δεύτερος στράικερ) και εκεί έχει πέσει το βάρος, σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το ρεπορτάζ. Αν οι παίκτες που θα αποκτηθούν έρθουν στις επόμενες επτά μέρες, θα υπάρχει χρόνος για να μπουν στην ομάδα και να τεθούν στην διάθεση του Ισπανού τεχνικού για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Και αυτό πρέπει να συμβεί, γιατί τα προκριματικά είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Είναι περίεργα παιχνίδια. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και τα παραδείγματα που φαβορί την πάτησαν, είναι πολλά.

Σας έχω γράψει και παλαιότερα και έχω πει αρκετές φορές στο ραδιόφωνο, ότι τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι τα δύο πρώτα για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός αν περάσει την Σερβέτ (ο πιο πιθανός αντίπαλος) εξασφαλίζει την παρουσία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά χρόνο και ηρεμία.

Χρόνο για να περάσει η φιλοσοφία του νέου προπονητή και ηρεμία, γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλό μας. Η πίεση στον Ολυμπιακό είναι τεράστια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ