Οι μηχανισμοί του Κορδόν, τα σχέδια του Μαρτίνεθ και οι… επισπεύδοντες

Οι μηχανισμοί του Κορδόν, τα σχέδια του Μαρτίνεθ και οι… επισπεύδοντες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει σταδιακά όλο εκείνο τον εξοπλισμό που ζήτησε για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Τον Ολυμπιακό που είδαμε στα πρώτα τρία φιλικά επί Αυστριακού εδάφους σύντομα θα τον ξεχάσουμε. Δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπα. Εστιάζω στην ποιότητα της απόδοσης. Το ισχυρίζομαι μάλιστα μολονότι ακολουθούν δυο εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες υψηλής δυναμικότητας όπως η Ρέιντζερς και η Νόριτς.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε όσα του ήταν αναγκαίο να δει προκειμένου να κατατοπιστεί για τους παίκτες που είχε στη διάθεσή σου αλλά και για αυτούς που δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Αυστρία. Κατατοπίστηκε προφανώς κι αυτό δείχνει η επιλογή του να πάρει τώρα στην αποστολή τον Μαντί και τον Αγκιμπού. Οι δυο παίκτες είναι αναμφισβήτητης αξίας. 

Διαβάστε επίσης: «Χτύπησε» ξανά ο Μέσι, με 2 γκολ σε 22 λεπτά (vids)

Του Μαντί, ίσως, αμφισβητείται η διάθεση να παραμείνει αλλά είναι και για αυτή τη δουλειά που ο Ολυμπιακός διαθέτει πεπειραμένο αθλητικό διευθυντή και ικανό προπονητή. Δική τους δουλειά είναι να το θεωρήσουν σκόπιμο να πείσουν τον Μαντί να μείνει και να προσφέρει. Στην ίδια λογική κινείται και η συμμετοχή στην αποστολή του Νικολάς Φρέιρε.

Ο Μαρτίνεθ ξέρει πως του χρειάζεται άμεσα ένας πεπειραμένος στόπερ και παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να μάθει τα ονόματα των νέων συμπαικτών του στο… αεροπλάνο, τον πήρε μαζί του. Με βάση την εικόνα την άμυνας των Πειραιωτών στην Αυστρία μάλλον δεν γινόταν να κάνει κι αλλιώς. 

Με την αφορά ενός ικανού σέντερ φορ κι ενός ακόμα στόπερ η ομάδα του Ολυμπιακού σχηματοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κι είναι περίπου βέβαιο ότι οι ερυθρόλευκοι θα φέρουν εξτρέμ πολύ σύντομα. Εξτρέμ κανονικό από εκείνα που παίζουν πάνω στην πλάγια γραμμή και δημιουργούν για τους συμπαίκτες τους.

Όλα αυτά δεν πρόκειται να καθυστερήσουν πολύ αλλά δεν θα τα δούμε να προκύπτουν στη σύνθεση με την οποία θα κατέβουν οι ερυθρόλευκοι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 10 του μηνός κόντρα στην Σερβέτ ή την Γκενκ. Ορισμένα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους για να γίνουν. Οι αδημονούντες σιγά-σιγά κατανοούν ότι ο Αντόνιο Κορδόν έχει τους ρυθμούς του, την φιλοσοφία του και τους μηχανισμούς του. 

Δεν πάει με το πάσο του όπως ισχυρίζονται ορισμένοι… επισπεύδοντες αλλά πρώτα «σκαλίζει» καλά και μετά διαπραγματεύεται. Του παίρνει χρόνο γιατί, ανάμεσα σε όλα τα όλα, με τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός ξανασυστήνεται στην μεταγραφική αγορά αλλά μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Από την άλλη, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει σταδιακά όλο εκείνο τον εξοπλισμό που ζήτησε για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Αυτοί είναι οι  λόγοι για τους οποίους (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα) ο Ολυμπιακός που θα δούμε κόντρα στους Σκωτσέζους και τους Άγγλους θα είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλει να βλέπει ο προπονητής του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ