Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν…

Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν…

Ο Ολυμπιακός αλλάζει πρόσωπο – προς το καλύτερο - οπότε ας επιστρέψουμε στους Ισπανούς (Κορδόν, Μαρτίνεθ) να εργαστούν όπως αυτοί επιθυμούν…

Ποτέ δεν στέκομαι στα αποτελέσματα στα φιλικά. Τα ίδια θα έγραφα και αν το σκορ ήταν 3-1, υπέρ της Ρέιντζερς. Σε αυτό το στάδιο, κοιτάζεις άλλα πράγματα. Την εικόνα και αν οι παίκτες μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο τα θέλω του προπονητή.

Επειδή βρέθηκα στην Αυστρία, μαζί με τους άλλους απεσταλμένους των ΜΜΕ, δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Σκωτία.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν: Τα «υπερόπλα» στα χέρια του Μπαρτζώκα και ο παράγοντας… Σίκμα

Γιατί σε κάθε προπόνηση, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δούλευε κυρίως σε τρεις τομείς. Στην καλή κυκλοφορία, στο πρέσινγκ και στο build up. Το ευχάριστο είναι ότι αυτά τα είδαμε σε μεγάλο βαθμό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορεί κάποιος να εστιάσει στο φιλικό με την Ρέιντζερς, μια ομάδα που έβλεπε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ως πρόβα τζεναράλε για τις επίσημες υποχρεώσεις της…

Πρώτα απ’ όλα, οι πειραιώτες δεν δέχθηκαν πίεση και απειλήθηκαν με δύο μακρινά σουτ, στα οποία ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά. Κράτησαν μπάλα, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν οργανωμένα να γίνουν απειλητικοί.

Με μια τέτοια επίθεση έγινε το 0-1 με τον Φορτούνη και το ίδιο συνέβη και στα δύο επόμενα γκολ του Καρβάλιο. Ο Ολυμπιακός βγαίνει στην επίθεση με σχέδιο, οι παίκτες ψάχνουν συνέχεια την έξτρα πάσα και απειλούν από παντού.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν άκρως ενθαρρυντική και σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχουν μπει στην ομάδα ο Φρέιρε και τα μεταγραφικά αποκτήματα που θα ακολουθήσουν και θα πάρουν φανέλα βασικού.

Ωστόσο, τον τρόπο δουλειάς και τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, τον βλέπεις όταν στο γήπεδο δεν υπάρχουν τα βασικά γρανάζια. Μέσα από το πλάνο του προπονητή, είδαμε την αναγέννηση του Καρβάλιο (ο οποίος ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας), τον Ρέστο για δεύτερο στη σειρά φιλικό να είναι αρκετά καλός και μακάρι το παιδί να συνεχίσει έτσι, τον Ροντινέι να κάνει πλάκα στην πλευρά του και τους δύο Ισπανούς Ιμπόρα και Κίνι, να αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν – και πολύ κακά έκαναν κατά την ταπεινή μου άποψη – να πάνε σε ένα διαφορετικό μοντέλο. Σε ένα ακριβό πρότζεκτ, με έναν πολύπειρο αθλητικό διευθυντή και έναν προπονητή από την La Liga.

Κορδόν και Μαρτίνεθ αποδέχθηκαν την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για να δουλέψουν και να «χτίσουν» έναν Ολυμπιακό που θα χαιρόμαστε να βλέπουμε. Ας τους αφήσουμε λοιπόν, να δουλέψουν.

Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πάθος. Και όταν αγαπάς κάτι υπερβολικά θα κάνεις και λάθη, θα μιλάς ια καθυστέρηση στις μεταγραφές και πάει λέγοντας. Βλέπουμε όμως, ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει προς το καλύτερο. Οπότε ας αφήσουμε την γκρίνια και την μουρμούρα και ας περιμένουμε…

Και κάτι τελευταίο. Ο Κορδόν συνέχεια μας έλεγε στην Αυστρία, ότι ο πρώτος του στόχος δεν είναι οι μεταγραφές. Είναι να γίνει η ομάδα οικογένεια. Αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν οι αναπληρωματικοί τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας, κόντρα στη Ρέιντζερς θα καταλάβουμε πολλά. Και όταν όλοι στον Ολυμπιακό είναι γροθιά, δεν έχουν να φοβηθούν κανένα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ