Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς…

Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς…

Όπως στρώνεις κοιμάσαι λένε. Δεν απέχει αυτό και πολύ από την πραγματικότητα.

Έτσι είναι στη ζωή. Προσέχεις για να έχεις. Οι αποφάσεις που παίρνεις σε ακολουθούν και είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τι σου επιφυλάσσει η μοίρα όταν έχεις επιλέξει να διαβείς τον δικό σου δρόμο.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πορευτεί στη σεζόν χωρίς αθλητικό σέντερ και με μία περιφέρεια που δεν έχει την ενέργεια και τα γρήγορα πόδια που επιβάλλει το σύγχρονο μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» ταλανίστηκαν από τραυματισμούς, δεν απέκτησαν ποτέ τη χημεία που χρειαζόντουσαν και αποκλείστηκαν από μία ανώτερη ομάδα από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Η ΑΕΚ διάλεξε μεριά. Αποθεώνοντας το Basketball Champions League, έδειξε ξεκάθαρα τη προτίμησή της στις υποταγές του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Εχθρός του Μπερτομέου άρα… σύμμαχος του αιώνιου προέδρου της ΕΟΚ. Επιλέγοντας λοιπόν έτσι, δεν γίνεται μετά να πηγαίνεις απέναντι στην ΚΕΔ και να λες για διαιτησία; Αυτοί είναι, αυτοί ήταν. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα…

Έχουμε και τον Παναθηναϊκό. Από το Final 4 του ΟΑΚΑ και έπειτα στους «πράσινους» επικρατεί αναβρασμός. Είδαν από κοντά τι εστί η συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο. Η διαμάχη με τον Τζόρντι Μπερτομέου έχει συνέπειες και δεν είναι εύκολο πράγμα να πας αντίθετα στο ρεύμα, χωρίς να έχεις αυτές να σε πιέζουν. Ο Μούρθια». Δήλωση που δείχνει την παραδοχή της κατάστασης και ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα εμείνει στις απόψεις του.

Όπως στρώνεις κοιμάσαι λένε. Δεν απέχει αυτό και πολύ από την πραγματικότητα. Εάν επιλέξει λοιπόν την περίπτωση της FIBA, θα πρέπει να αποδεχτεί και τις συνέπειες. Όπως την φυγή πρωτοκλασάτων αθλητών και να παίζει με ομάδες επιπέδου ΑΕΚ στην διοργάνωση.

ΥΓ1 Η ΕΟΚ δεν μπορούσε να… εκφραστεί για την «επίθεση» (θου κύριε το στόμα μου) του Ολυμπιακού για τους ευρωλιγκάτους διαιτητές; Επρεπε να το κάνει ο Παναθηναϊκός αυτό; Δεν φταίει όμως μετά ο κόσμος συχνά υποστηρίζει πως υπάρχουν σχέσεις των «πρασίνων» με την ομοσπονδία. Στην τελική όμως, οι «ερυθρόλευκοι» τότε προχώρησαν σε μία ανακοίνωση, που οι μετέπειτα διαιτητές δικαιώθηκαν από παντού! Άρα μόνο δυσφημηστική για το άθλημα δεν ήταν η κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Από την άλλη έχω και μία απορία πως θα αντιδράσει η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αν τελικά μείνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα.

ΥΓ2 Με ενόχλησε κάπως που δεν υπήρχε κινητικότητα από την μεριά του Ολυμπιακού αναφορικά με την κίνηση των «πρασίνων». Και γενικότερα αυτή η… άπνοια από τη μεριά τους στην μετά Κάουνας εποχή. Από την άλλη είπαμε και παραπάνω. Επιλογές είναι αυτές. Πορεύεσαι έτσι..

ΥΓ3 Είναι αναγκαίο ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί το επιθετικό ταλέντο των Ουίλτζερ και Μπράουν. Ακόμα και αν «χτυπηθεί» στην άμυνα. Όταν έχεις τέτοια όπλα, δεν γίνεται να τα παροπλίζεις. Αμφότεροι πλέον νιώθουν ότι είναι αναγκαίοι και χρήσιμοι. Αρα κερδίζεις αυτόματα από αυτούς.

ΥΓ4 Πηγαίνουν καλύτερα ήδη οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. Καιρό με τον καιρό θα επανέλθουν όλοι στις προπονήσεις.

ΥΓ5 Την Κυριακή η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σηκώνει και πάλι την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος στο Κερατσίνι. Σε θέλει και σε έχει ανάγκη εκεί για να το πανηγυρίσουν όλοι μαζί σου..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ