Η πρόκριση μετράει και δίνει χρόνο στον Άρη

Η πρόκριση μετράει και δίνει χρόνο στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι είχαν διακυμάνσεις στην απόδοση τους στο χθεσινό (3/8) παιχνίδι με την Αραράτ στο Κλεάνθης Βικελίδης, πήραν, όμως, τελικά, έστω και δύσκολα την πολυπόθητη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Άρης πήρε δύσκολα μια σημαντική πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Κιέβου. Σημαντική, δίχως άλλο, όχι τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά κυρίως, για όσα θα γίνονταν και το κλίμα που θα υπήρχε στην ομάδα, στην περίπτωση που δεν περνούσε στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Άρης, η νίκη, όμως, του δίνει χρόνο, προκειμένου να δουλέψει, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα δυο ματς που ακολουθούν, στις 10 Αυγούστου στο Κλεάνθης Βικελίδης και στις 17 Αυγούστου στο Βουκουρέστι με τη Ντιναμό Κιέβου. Με τον βαθμό δυσκολίας να είναι, πλέον, πολύ μεγαλύτερος, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, θα αναφερθούμε, όμως, σε αυτό τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης: «Μέτρια ομάδα ο Παναθηναϊκός, ο Χουάντσο κάνει ντρίμπλα και φοβόμαστε μήπως χτυπήσει στο παπούτσι»

Ο Άρης έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ότι ήθελε να κάνει αυτά που πρέπει, αλλά δεν μπορούσε, ενώ παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. Δεν έδωσε στον προπονητή του Άρη αυτά που περίμενε η παρουσία του Τζούρασεκ στο αρχικό σχήμα, ενώ σε πολύ άσχημη μέρα βρέθηκε και ο Μενέντες, που δεν κατάφερε να βοηθήσει.

Επί της ουσίας ο Άρης έδειξε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ότι χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν είχε ουσιαστικά, ξεκάθαρη ευκαιρία, απέναντι στην Αραράτ που είχε ακόμα πιο κοντά τις γραμμές τις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Ο Φαμπιάνο μπορεί να πέτυχε το γκολ, που χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως, ο Σαβέιρο ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ μπήκε με πολύ όρεξη στο ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και για 10-15 λεπτά έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Αρμένιων.

Παράλληλα έδωσε και το σύνθημα στους συμπαίκτες του, που ανέβασαν την απόδοση τους, σε συνδυασμό και με την αλλαγή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-3-3, με την είσοδο και του Ζουλ. Μετά το τέρμα του Φαμπιάνο ο Άρης επέλεξε να «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα και τα κατάφερε εύκολα.

Χρειάζεται να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του ο Άρης, ενόψει των παιχνιδιών με την Ντιναμό Κιέβου. Οι οπαδοί του, όμως, που γέμισαν το Κλεάνθης Βικελίδης, έδειξαν ότι το πιστεύουν και έστειλαν μήνυμα πρόκρισης με τα συνθήματα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ