Άρης – Αραράτ 1-0: Ο Φαμπιάνο «λύτρωσε» την ομάδα του Τερζή και την έστειλε στην επόμενη φάση

Άρης – Αραράτ 1-0: Ο Φαμπιάνο «λύτρωσε» την ομάδα του Τερζή και την έστειλε στην επόμενη φάση

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος αλλά και στο... κεφάλι του Φαμπιάνο, ο Άρης επικράτησε με 1-0 της Αραράτ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα έκλεισε ραντεβού με την Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Coference League.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη συνεχίζεται…

Αν και δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση του το σύνολο του Τερζή κατάφερε να πάρει την νίκη (1-0) πρόκριση επί της Αραράτ, χάρη στο τέρμα του Φαμπιάνο, δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90′.

Έτσι οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Coference League, με τον επόμενο αντίπαλο να είναι η Ντιναμό Κιέβου.

Διαβάστε επίσης: Πορόζο, ο τρίτος: Ποιοι άλλοι από το Εκουαδόρ έχουν παίξει στον Ολυμπιακό (vid, pic)

Ο πρώτος αγώνας είναι στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς είναι μια εβδομάδα μετά στο Βουκουρέστι.

Πως παρατάχθηκαν
Ο προπονητής του Άρη επέλεξε σύστημα 4-3-3 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Εμπακατά στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Φεράρι στο αριστερό, ενώ Φαμπιάνο και Οντουμπάζιο αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο.

Οι Τζούρασεκ, Νταρίντα και Ρουπ η τριάδα στα χαφ. Ο Μενέντες θα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Πάλμα στην αριστερή και ο Μορόν στην κορυφή.

Αραράτ: Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν, Σεΐντ, Μπουένο, Αλεμάο, Καστανέιρα, Ομπιέρο, Μουραντιάν, Γένε, Σερομπιάν, Έζα.

Κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις οι Αρμένιοι

Η Αραράτ μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει ψηλά δείχνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν… μάσησε από το κατάμεστο «Κλ.Βικελίδης».

Οι Αρμένιοι στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού έδειξαν τρομερή συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι, ενώ ήταν τρομερή και η ταχύτητα με την οποία έβγαιναν στην κόντρα – επίθεση.

Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στο 18’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια… ανάσα από το ανοίξουν το σκορ.

Ο Γένε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πήγε να νικήσει με λόμπα τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός κίπερ απεσόβησε το 1-0, καθώς το πλασέ του αντιπάλου του δεν ήταν καλό.

Πάντως αυτό δεν ήταν το μόνο «καμπανάκι» των Αρμένιων προς την άμυνα του Άρη, μιας και ένα λεπτό αργότερα ο Καστανιείρα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, με τον Κουέστα να διώχνει με δυσκολία το πλασέ του.

Είχε την κατοχή άλλα ήταν φλύαρος ο Άρης

Από την άλλη πλευρά ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων.

Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων οι Μενέντεζ και Πάλμα, με τον τελευταίο να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 23’, η οποία ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Σαβερίο Χ3 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τόλης Τερζής έριξε στο ματς τον Σαβέριο αντί του Μενέντεζ. Μια επιλογή που δικαίωσε απόλυτα τον Έλληνα τεχνικό μιας και ο 23χρονος εξτρέμ έκανε σε έξι λεπτά ότι δεν έκανε ο Μενέντεζ σε ένα ημίχρονο.

46′, 48′, 52′, οι τρείς μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων με εκτελεστή τον Μορόν και δημιουργό τον Σαβερίο, ο οποίος πραγματικά έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Αραράτ.

Πρώτη απειλή με τον Γένε στο δεύτερος μέρος για την Αραράτ

Οι κίτρινοι σταδιακά έριχναν την ταχύτητα που βρήκαν, καθώς η Αραράτ συνέχισε την τακτική της να τον περιμένει χαμηλά και να προσπαθεί να αποκρούει τις επιθέσεις του. Η πρώτη της απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν στο 70ο λεπτό με το ωραίο μακρινό σουτ του Γένε, έπειτα από λάθος του Νταρίντα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Φαμπιάνο έδωσε τη λύση

Οι παίκτες του Τόλη Τερζή δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και συνέχισαν να απειλούν την εστία, μέχρι να βρουν το χρυσό γκολ του Φαμπιάνο που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους κίτρινους. Ο Πάλμα εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να… τρυπώνει στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και από κοντά να γράφει το 1-0, το οποίο ήταν αρκετό για να στείλει τον Άρη στον επόμενο γύρο.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (61′ Τζουλς), Νταρίντα, Μενέντεθ (46′ Σαβέριο), Ρουπ (61′ Πάβισιτς), Πάλμα (89′ Ματαρίτα), Μορόν (86′ Χριστοδουλόπουλος).

Αραράτ: Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν (72′ Τερτεριάν), Σεΐντ, Μπουένο, Αλεμάο (87′ Χακομπιάν), Καστανέιρα (64′ Τέρα), Ομπιέρο (89′ Αμπαρτσουμιάν), Μουραντιάν, Γένε, Σερομπιάν (64′ Αβανεσιάν), Έζα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ