Θρύλε, βάλε της ένα γκολ (τουλάχιστον)…

Θρύλε, βάλε της ένα γκολ (τουλάχιστον)…

Σκοράροντας στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός, το πιο πιθανό είναι επιστρέφοντας, να κάνει σχέδια για να αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι…

Όταν πρόκειται για πρόκριση δεν κοιτάς το σκορ. Να προκριθείς σε ενδιαφέρει. Ας είναι και στα πέναλτι όπως έγινε το βράδυ της Τρίτης με τον Παναθηναϊκό. Πρόκριση να είναι κι όπως θέλει ας είναι. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πας να παίξεις ρεβάνς ευρωπαϊκού παιχνιδιού χωρίς να έχεις μελετήσει τις αγωνιστικές αβελτηρίες του αντιπάλου. Η Γκενκ είναι μια ομάδα με πλούσια τα… επιθετικά ελέη αλλά αμυντικά είναι από ευάλωτη ως προβληματική. Η άμυνά της είναι αυτή που της έχει στερήσει και ευρωπαϊκές προκρίσεις αλλά και παιχνίδια ντέρμπι στο βελγικό πρωτάθλημα που δεν της άφησαν τα περιθώρια να το κατακτήσει την περσινή χρονιά. Επιθετικά βγάζει ευκαιρίες έστω κι να έχει ένα θεματάκι στο να τις αξιοποιεί. Μακάρι να εμφανίσει αυτή την αδυναμία απόψε το βράδυ. Να εμφανιστεί άτρωτη αμυντικά δεν γίνεται. Κι όταν ξέρεις ότι η άμυνά σου είναι επιρρεπής στο λάθος και ευάλωτη τότε ένα αίσθημα ανασφάλειας περνάει σε ολόκληρη την ομάδα.

Με μια ομάδα που έχει να νικήσει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα της πέντε χρόνια και έφαγε δυο γκολ πρόσφατα από τη Σερβέτ παίζει ο Ολυμπιακός. Αν μην τι άλλο περιγράφουμε μια προβληματική κατάσταση για την Βελγική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και τον… αέρα του 1-0 ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στο Βέλγιο

Οι ερυθρόλευκοι είναι απαραίτητο να σπεκουλάρουν πάνω στις αμυντικές αδυναμίες της από την μια και να περιφρουρήσουν τα νώτα τους από την άλλη. Σε μια τέτοια περίπτωση ας αναρωτηθούμε σχετικά με την εικόνα που θα έχει ο Ολυμπιακός απόψε. Θα είναι μια ομάδα που θα βγει να πιέσει μπροστά όπως την μαθαίνει μνα κάνει μέχρι τώρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ή θα δώσει χώροι και θα βγει στην αντεπίθεση; Εδώ σας θέλω! Μήπως θα είναι προτιμότερη μια τακτική σαν αυτή που προτίμησε το βράδυ της Τετάρτης προπονητής της Σεβίλλης. Ο Μοντιλίμπαρ έβαλε την ομάδα του να παίξει σχεδόν στο ένα τρίτο του γήπεδο μπροστά από τον τερματοφύλακα Μπόνο και έβγαινε με ταχύτητα στην αντεπίθεση. Η απάντηση στο ερώτημα είναι αρμοδιότητα του Μαρτίνεθ. Εδώ απλά καταγράφονται οι επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση μια ευάλωτη άμυνα δεν την αφήνεις στην… ησυχία της. Τις δίνεις και καταλαβαίνει. Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες να ξαπλώσουν την Βελγική άμυνα στο καναβάτσο έτσι και την πετύχουν στο ξέφωτο. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να μην αιφνιδιαστούν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Να βρουν τρόπο να κρατήσουν την μπάλα απέναντι στην δεδομένη επιθετικότητα της Γκενγκ. Στον βαθμό που ο Μαρτίνεθ δεν θελήσει να επιδιώξει να πάει σε σετ παιχνίδι και θελήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις τότε είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης που έχει την ταχύτητα ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του. Οπως και να έχει το πράγμα, σκοράροντας στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός, το πιο πιθανό είναι επιστρέφοντας, να κάνει σχέδια για να αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ