Ολυμπιακός: Πίνακας ζωγραφικής…

Ολυμπιακός: Πίνακας ζωγραφικής…

Οι εκφράσεις του Αλεξανδρόπουλου την ώρα που έβαλε το γκολ της πρόκρισης, «μιλούν» από μόνες τους

Το ζητούμενο στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που παίζεται η… μισή χρονιά και… μερικά εκατομμύρια δεν είναι οι εμφανίσεις. Είναι οι προκρίσεις. Να εξασφαλίσεις το ευρωπαϊκό σου μέλλον.

Να έχεις παιχνίδια σε μία από τις τρεις διοργανώσεις. Να κερδίσει χρόνο η ομάδα και να μπορέσει να δουλέψει ο προπονητής, χωρίς γκρίνιες, μουρμούρες και πίεση.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις από Τζέιμς για Ολυμπιακό και Γιαννακόπουλο (pics)

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Γκενκ, ήταν από τα κρισιμότερα της σεζόν. Αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιρναν το εισιτήριο της πρόκρισης, θα βρισκόντουσαν Αύγουστο μήνα να παίζουν στην Τουρκία με το… πιστόλι στον κρόταφο.

Και για να μην μπλέξει η ομάδα, σε περιπέτειες, εμφανίστηκε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Στο δεύτερο παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού, πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Το γκολ της πρόκρισης. Μόλις είδε τη μπάλα στα δίχτυα ξέσπασε. Οι εκφράσεις στο πρόσωπό του, σε όλες τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο πανηγυρισμό, μιλούν από μόνες τους.

«Όταν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα αυτό που σκέφτηκα ήταν η οικογένεια μου, τους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου και τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος μου έδωσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που την ανταποδίδω με ένα τόσο κρίσιμο γκολ και μια τέτοια πρόκριση» ήταν η απάντησή του στην ερώτηση που του έκανα, μετά το τέλος του ψυχοφθόρου αγώνα.

Έβλεπες τη χαρά στο πρόσωπό του. Σαν πίνακας ζωγραφικής. Δεν ακολούθησε τον δρόμο των… safe δηλώσεων. Μίλησε μέσα από την καρδιά του. Για την οικογένειά του και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτό που τον στήριξε στην απόφαση που πήρε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στην Ελλάδα (και όχι μόνο…) δεν είναι εύκολη υπόθεση τα… δρομολόγια Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και μπορεί ο Αλεξανδρόπουλος να αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ, στην οποία είχε πουληθεί από τους «πράσινους», αλλά σίγουρα θα είχατε δει τις αντιδράσεις από τους απέναντι…

Και ο κόσμος αγκάλιασε τον 21χρονο μέσο και αυτός ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την μεγάλη αγκαλιά.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση έστω και αν δεν είχε καλή εικόνα στα πρώτα 70 λεπτά του αγώνα. Έγραψα προηγουμένως ότι στα προκριματικά μετράνε οι προκρίσεις. Ισχύει 100%, όπως ισχύει και ότι η Γκενκ είχε πέντε περισσότερα παιχνίδια από τον Ολυμπιακό.

Και Αύγουστο μήνα, πέντε ματς είναι… μισή σεζόν. Επίσης, η ομάδα δεν είναι έτοιμη και κανείς δεν το κρύβει. Θέλει χρόνο και θα μπουν σε αυτή αρκετά νέα πρόσωπα. Ήδη στην χώρα μας έχουν φτάσει οι Εζέ και Σκάρπα, αναμένεται ο Μπρνιτς και γίνεται μάχη για τον Ορτέγκα.

Ο Ολυμπιακός με την πρόκριση εξασφάλισε συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και ηρεμία και χρόνο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η ομάδα έχει και νέο προπονητή, που προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Και αυτό δεν συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ