Εμείς σκάουτινγκ στο Μουντιάλ, κι άσε τους άλλους να μαλώνουν για οικοδόμους

Εμείς σκάουτινγκ στο Μουντιάλ, κι άσε τους άλλους να μαλώνουν για οικοδόμους

Όταν έχεις tiger αφεντικό και να σου λένε «έδωσε εντολή να τρομοκρατηθούμε από μια φωτογραφία;», θέλει προσπάθεια να μην σκάσεις στα γέλια.

Το θέμα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που όπως δήλωσε απειλήθηκε από την ομάδα του προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο, έχει περισσότερες προεκτάσεις από τις προφανείς.

Ο Μελισσανίδης είναι άνθρωπος που όπως θύμισε και σε χθεσινό του άρθρο ο Χαραλαμπόπουλος, φημίζεται για τη ευγένεια, την καλλιέργεια της ψυχής του και κυρίως, τις μεθόδους που χρησιμοποιεί να πετύχει αυτό που θέλει. Τον ακούς να μιλάει και νιώθεις πως απέναντι σου έχεις ένα κράμα Χρήστου Ζαμπούνη και Αγιορείτη Μοναχού.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν λοιπόν, είναι πως οι ποδοσφαιριστές της χάρτινης όντως τρομοκρατήθηκαν στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ξέρεις τι είναι να έχεις συνηθίσει στη μελιστάλακτη συμπεριφορά του tiger και να βλέπεις ξαφνικά οπλοφόρο σε φωτογραφία;

Όλα στη ζωή είναι θέμα συνήθειας άλλωστε, αν έχεις γεννηθεί στη Συρία και νανουρίζεσαι με ρουκέτες, όταν μεγαλώσεις θα ακούς βόμβες και θα νομίζεις πως κάποιοι πιτσιρικάδες στη γειτονιά, σκάνε δυναμιτάκια.

Αν όμως έχεις ανατραφεί με Γαλλικά, πιάνο και ακούσεις κροτίδα την ώρα του Χριστός Ανέστη, θα ψάχνεις κατακόμβη νομίζοντας πως ο Μαζιώτης μεταμφιέστηκε σε παπά. Το δεύτερο είναι πως μας λύθηκε η απορία, για το πως γίνεται να χασκογελάνε οι paper players στα αποδυτήρια της Τούμπας, όντας τρομοκρατημένοι.

Όταν έχεις πρόεδρο Μελισσανίδη και ακούς από τους διοικητικούς συνοδούς της ομάδας να σου λένε «το αφεντικό έδωσε εντολή να τρομοκρατηθούμε από μια φωτογραφία;».θέλει προσπάθεια να μην σκάσεις στα γέλια . Σα να έχεις χωρίσει με τη Jennifer Lopez και να πρέπει να το παίξεις δημοσίως, πως δε σε χάλασε καθόλου αφού έβγαλες γκόμενα την Whoopi Goldberg, που έχει περισσότερη θηλυκότητα. Γίνεται να μείνεις σοβαρός;

Η χάρτινη βέβαια έχει παράδοση σε σαλονάτους παράγοντες, από Στράτο Γιδόπουλο που κάποτε έντυνε τους διαιτητές τραβεστί, μέχρι το συγχωρεμένο Μάκη Ψωμιάδη, που έτρωγε τις επιταγές του Κουντουράκη.

Ξεπερνώντας τα παραπάνω που επιβεβαιώνουν την υπερασπιστική γραμμή της χάρτινης για κλίμα τρόμου στην Τούμπα, είναι εξαιρετικά απολαυστικό να βλέπεις τις ανταγωνίστριες ομάδες να σφάζονται για τα μάτια ενός οικοδόμου.

Πραγματικά τρομάζεις αντιλαμβανόμενος τα μεγαλόπνοα σχέδια τους για την επόμενη χρονιά και το ύψος των επενδύσεων που προτίθενται να κάνουν, για να ενισχυθούν. Το «παίρνω δυο και κάτι κατοστάρικα, δώσε κάτι παραπάνω μπάρμπα-πάρε τρία και οι καφέδες που ήπιαμε κερασμένοι από σένα», με τον γαύρο να μπαίνει σφήνα για να μη χάσει το κελεπούρι δίνοντας 150χιλ. παραπάνω, είναι αστείο ακόμα και να το σκέφτεσαι, εμείς στον ΠΑΟΚ δεν το βλέπαμε ούτε τα χρόνια του Βουλινού, που ήταν σφιχτοχέρης και αντιλαμβανόταν τους παίκτες ως πλακοραφούδες στο εργοστάσιο..

Και μιλάμε για εποχές χωρίς έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια, Ευρώπες κλπ…

Την ίδια στιγμή ο Σαββίδης λέει στη Γκοντζάροβα να ανοίξει το πουγκί και να δώσει όσα ζητήσει ο Ρουμάνος, αν πχ ο τελευταίος κρίνει πως πρέπει να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο των 3-4 εκατομμυρίων, θα γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Περιττό να αναφέρω πως σε περίπτωση που ξυπνούσαμε κάποιο πρωί εδώ στη Θεσσαλονίκη και διαβάζαμε είδηση «καταδρομική κίνηση Ιβάν να αρπάξει τον Λάζαρο», θα είχαμε ομαδικές αυτοκτονίες. Το μόνο που θα μας φρενάριζε, θα ήταν η διαβεβαίωση πως τον αποκτήσαμε για να τον δώσουμε δανεικό στον Πανιώνιο, αφού επιστρέφει ο Λάμπρου…

Στον γαύρο όμως τα ρεπορτάζ που παρομοιάζουν το Λάζαρο με την Ωραία Ελένη, προσπαθώντας να πείσουν πως είναι μεταγραφή ολκής που θα αλλάξει τις ισορροπίες, δίνουν και παίρνουν.  Λίγο ακόμα θέλει μέχρι να ψηθεί ο κόσμος και να τον υποδεχτούν όπως τον Ντέταρι.

Από την πλευρά της χάρτινης, αυτά που συμβαίνουν είναι οι παρενέργειες του χάρτινου, δεν είναι μόνο πως στιγματίστηκαν για μια ζωή και δε θα μπορέσουν να χαρούν ποτέ τον τίτλο που τους απένειμαν τα δικαστήρια.

Βρήκε άλλοθι ο tiger να τη δει ακόμα πιο σφιχτός, όταν με Μπακάκηδες, Γαλανόπουλους και δανεικούς παίρνει πρωτάθλημα, το πιστεύει μέχρι και ο ίδιος, πως με τα ψέματα μπορεί να συνεχίσει καβάλα στ’ άλογο.

Έτσι είναι όταν το παίρνεις στα χαρτιά και ψήνεις και τους γύρω σου πως ήσουν ο καλύτερος, επιμένεις στο ίδιο μοντέλο που αποδείχτηκε πετυχημένο..

Ας πρόσεχαν, όπως έχω αναφέρει προ πολλού, οι λαδιές πληρώνονται και ο τρόπος αποπληρωμής είναι απρόβλεπτος και τόσο βασανιστικός, που το κόστος είναι πολλαπλάσιο από το αντίτιμο της κλοπής.

Καλό καλοκαίρι θα έχουμε, εμείς θα κάνουμε σκάουτινγκ στο Μουντιάλ, την ώρα που μετά τον οικοδόμο, στον Ολυμπιακό θα ψάχνονται πως θα αρπάξουν καπάκι τον Γιαννούτσο, τον Μασούντ και τον Πίου, με την χάρτινη να υπερβαίνει το μπάτζετ στέλνοντας εξώδικα…

Το μόνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, είναι πως γίνεται κάποιος ποδοσφαιριστής να παρατά την πρωταθλήτρια  επιλέγοντας την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας, η λογική λέει πως όλοι θα ήθελαν  να πάνε στον πρωταθλητή, έστω και με λιγότερα, το δέλεαρ της προοπτικής του C.L. δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Προφανώς ούτε οι παίκτες πείστηκαν πως είναι πρωταθλητές, οπότε δεν ήθελε και πολύ να ραγίσει το γυαλί με την πρώην.

Αφήστε που όπως λέει ο λαός μας, όποιος κερδίζει στα χαρτιά χάνει στην αγάπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ