Τον τρόπο τον ξέρει…

Τον τρόπο τον ξέρει…

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θέλει τη νίκη για να κόψει τα… γόνατα των αντιπάλων του, νωρίς νωρίς…

Τα διαρκείας εξαφανίζονται και απομένουν πλέον λίγα για να γίνει sold out. Ο κόσμος είναι ζεστός και περιμένει με ανυπομονησία να δει και πάλι την ομάδα. Δεν είναι υπερβολή να πω, ότι μετράνε τις μέρες σαν τους φαντάρους, λίγο πριν την απόλυση!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μικρό κομμάτι της σεζόν, έδειξε ότι γύρισε σελίδα και άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα. Δεν ήταν οι νίκες και οι προκρίσεις που ζέσταναν τον κόσμο. Και αυτές φυσικά παίζουν ρόλο, αλλά το σημαντικότερο ήταν η εικόνα της ομάδας. Στα περισσότερα ματς, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν – για τα δεδομένα της εποχής – απολαυστικό ποδόσφαιρο. Δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν αρκετές τελικές, σημείωσαν πολλά και όμορφα γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών – Το τρελό νέο συμβόλαιο του Τσιμίκα

Κανείς δεν λέει ότι η ομάδα βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων της. Θα ήταν παράλογο να το ισχυριστεί αυτός κάποιος, όταν μιλάμε για μέσα Σεπτεμβρίου και με μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή. Νέος προπονητής, πολλές μεταγραφές, καινούργιο στιλ παιχνιδιού.

Το να φτάσει ο Ολυμπιακός στο επίπεδο που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει χρόνο. Θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και θα χρειαστούν όλοι. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν με το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και ακολουθούν τρία εντός έδρας ματς. Με την Φράιμπουργκ, παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, και δύο ματς πρωταθλήματος με Κηφισιά και Άρη.

Τα τέσσερα αυτά ματς θα γίνουν μέσα σε 11 μέρες (17/9 έως 27/9) και ειδικά τα πρώτα δύο, με ΑΕΚ και Φράιμπουργκ θα είναι πέρα για πέρα απαιτητικά. Θα γίνει διαχείριση από τον Μαρτίνεθ και το ροτέισον είναι δεδομένο. Θα χρησιμοποιήσω το κλισέ «ματς με ματς», αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Το ευχάριστο για τον Ισπανό τεχνικό είναι ότι διαθέτει πολλές λύσεις και σύντομα θα ρίξει στη… μάχη και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Είναι σφόδρα πιθανή η περίπτωση, την τριάδα Γιοβέτιτς, Σολμπάκεν και Ποντένσε να την βλέπουμε στο αρχικό σχήμα και στα πιο δύσκολα παιχνίδια.

Κακά τα ψέματα, την συγκεκριμένη τριάδα περιμένουν να δουν στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι της ομάδας. Γιατί μιλάμε για παίκτες από το πάνω ράφι, που μόλις προσαρμοστούν και μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, μπορούν να κάνουν… παπάδες.

Το ντέρμπι της Κυριακής είναι φυσικά ματς σημαντικό, αλλά δεν κρίνει ούτε τον τίτλο, ούτε την πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν, αυτομάτως θα βάλουν τεράστια πίεση στην ΑΕΚ, η οποία την άλλη αγωνιστική πηγαίνει στη Λεωφόρο. Και σε περίπτωση, που βρεθεί και πάλι στο καναβάτσο, μπορεί να μείνει οκτώ βαθμούς πίσω, μετά από πέντε αγωνιστικές.

Δεν το λες και απίθανο σενάριο και με τον Ολυμπιακό πρωτοπόρο… κόβονται τα γόνατα. Και οι «ερυθρόλευκοι» τον τρόπο για να διατηρήσουν διαφορές από τους αντιπάλους τους, τον γνωρίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ