Once a loser, always a loser…

Once a loser, always a loser…

Λείπουν οι ελληνικές ομάδες από εκεί, η τρέλα και ανυπομονησία για να δούμε το Final 4, αλλά η ΤΣΣΚΑ των 17 Final 4 συνεχίζει να την κυνηγάει το φάντασμα της αποτυχίας.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπήρχε κόσμος (βάλτε με και εμένα μέσα που το έλεγα σε Νοικοκύρη και Μπραουδάκη την Πέμπτη) που υποστήριζε ότι μπορεί η Ρεάλ να πάρει αυτό ματσάρισμα. Την ίδια ώρα υπήρχαν άλλοι που έλεγαν πως εφόσον λείπει ο Ολυμπιακός, τότε δεν έχει να φοβάται κάτι ο Ιτούδης από την ομάδα του Λάσο και ότι θα περάσει αέρα τον τελικό της Κυριακής.

Τα πρώτα λεπτά του ματς ενίσχυαν την παραπάνω σκέψη. Βέβαια δεν κρίνεται κανένας αγώνας, τέτοιου επιπέδου σε ένα 10λεπτο. Η Ρεάλ με μπασκετάρα απέδειξε ότι δίκαια πέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και απόλυτα δίκαια θα παλέψει για τον 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και το δικαίωμα να παλέψει για την 3η της κούπα της Ευρωλίγκας από το 1988 και έπειτα στο 9ο της Final 4.

Μία ομάδα που… πάρκαρε τον Ράντολφ στον πάγκο, αλλά πήρε πολλά από το δίδυμο Τόμπκινς-Αγιόν, είδε τον Ρέγιες να βγάζει ποιότητα σε κομβικές στιγμές, ενώ σήμερα καταλάβαμε πόσο διαφορετική θα ήταν εάν εξ αρχής οι Ντόντσιτς και Γιούλ έπαιζαν μαζί στην αρχή της σεζόν.

Από την άλλη, μίστερ Βατούτιν; Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Ελειπε ο Ολυμπιακός και δεν υπήρχε ο τρόμος στα μάτια του από το πρώτο δευτερόλεπτο, όμως η ΤΣΣΚΑ είναι μία σοφτ ομάδα που παρά το επιθετικό της ταλέντο, έχει θέματα όταν έχει ξύλο στο παρκέ και πάνω από όλα δεν έχει τον πάγκο της Ρεάλ. Η ομάδα του στρατού πλέον μοιάζει λες και στις μεγάλες μάχες πολεμάει με… νεροπίστολα. Έχει 17 συμμετοχές σε Final 4 και μόλις τρία τρόπαια! Δηλαδή με άλλα λόγια όποτε βρίσκεται σε τελική φάση έχει ποσοστό 17,6% για να κατακτήσει στο τέλος την κούπα….

Για να κλείσω το θέμα της ηττοπάθειας των Ρώσων έχουν αγωνιστεί σε Final 4 το 1996, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007,2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 και το 20018 και έχουν πάρει την Ευρωλίγκα μόνο το 2006, το 2008 και το 2016!

Είδαμε ματσάρα, το απολαύσαμε σίγουρα όλοι και πλέον περιμένουμε την γιορτή την Κυριακή… Και ας μην είμαστε εκεί…

ΥΓ1. Τώρα περιμένω δήλωση ότι είναι κακή η Ευρωλίγκα που έχει Final 4 και όχι σειρά αγώνων. Ελα μην καθυστερείς. Πάντα αυτό συμβαίνει σε κάθε αποτυχία..

ΥΓ2. Πολύ ξενέρωτο να το βλέπεις από τον καναπέ σου, ακόμα πιο ξενέρωτο να μην είναι ελληνικές ομάδες εκεί και δη ο Ολυμπιακός.

ΥΓ3. Τεράστιο ρισπέκτ στον Σέρχιο Γιούλ. Η τρέλα του, η δίψα του, το γεγονός πως ήταν εκτός για 8 μήνες και έδειχνε πως δεν πέρασε ούτε μέρα.

ΥΓ4. Κάιλ αγόρι μου μήπως σιγά σιγά να τους αφήνεις δαύτους; Δεν κουράστηκες αδερφέ μου;

ΥΓ5. Θα ακούσετε πάρα πολλά όλο αυτό το διάστημα. Κρατείστε μικρό καλάθι. Είναι η περίοδος. Πρέπει να γίνει ο κλασικός «πόλεμος». Μην ξεχνιόμαστε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ