Αυτή η νύχτα μένει…

Αυτή η νύχτα μένει…

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει για τον κορυφαίο μιας ολόκληρης εποχής. Τον Βασίλη Σπανούλη και την δική του εποχή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ

Για την αφεντιά του, το ταλέντο του, τις επιδόσεις του, τα κατορθώματά του, την τεράστια καριέρα του έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα. Και είναι αλήθεια πως ότι και να γράψεις, ότι και να πεις για αυτό τον αθλητή δύσκολα καλύπτεις την εποχή του. Γιατί αυτό που πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης στην τεράστια καριέρα του ήταν πως δημιουργήσει τη δική του εποχή. Πως λέγαμε παλιά οι, προς ολοταχώς 50αρηδες; Ζήσαμε την εποχή του Γκάλη! Τώρα λέμε για την εποχή του Βασίλη Σπανούλη. Προφανώς και σε αυτή την εποχή υπήρξαν και άλλοι τεράστιοι αθλητές, όπως τότε ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου έτσι και τώρα, ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς και όχι μόνο.

Όμως αυτός που άφησε το αποτύπωμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν ο V-Span. Ο άνθρωπος που άλλαξε και την πορεία του ελληνικού μπάσκετ με την απόφασή του να κάνει, αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει από μικρός. Να φορέσει τα ερυθρόλευκα που ο ίδιος πάντα προτιμούσε και επεδίωξε να το κάνει όταν έφυγε από το Μαρούσι, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα. Το έκανε και πέτυχε με το παραπάνω χαρίζοντας μας στιγμές που θα τις ζούμε για πάντα.

Διαβάστε επίσης: Super League: Τα φώτα σε Φιλαδέλφεια και Τούμπα

Ο Σπανούλης που αδικήθηκε από το τάιμινγκ της αποχώρησής του, σε ένα διάστημα που τα πάντα είχαν μπει σε… μάσκες λόγω του κορωνοϊού. Έφυγε σιωπηλά από την ενεργό δράση, άφησε στην άκρη τα σορτσάκια και πολύ γρήγορα έβαλε τα σακάκια ξεκινώντας ήδη μια νέα καριέρα στο μπάσκετ που προφανέστατα δεν γινόταν να αφήσει.

Ως προπονητής πια, αλλά και ως ο κορυφαίος της εποχής του και ο κορυφαίος που φόρεσε ποτέ τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος, επιστρέφει απόψε στο ΣΕΦ, στο «σπίτι» του, για να τιμηθεί όπως του αξίζει. Για τα βράδια που μας χάρισε απλόχερα, για τις χαρές και τις λύπες. Για τους μεγάλους τίτλους, για τα μεγάλα ρεκόρ.

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει για τον κορυφαίο Βασίλη Σπανούλη γίνεται απόψε. Και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός μπροστά στο μεγαλείο ενός μυθικού αθλητή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ