Άρης: Δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του και έχασε λόγω ποιότητας

Άρης: Δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του και έχασε λόγω ποιότητας

Οι κιτρινόμαυροι δεν πήραν το προβάδισμα με το δοκάρι του Νταρίντα και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που έδωσε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που κέρδισε λόγω της ατομικής ικανότητας κάποιων ποδοσφαιριστών του, όπως ο Ελ Κααμπί.

Ο Άρης έδειξε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, ακόμα, για να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλει ο Άκης Μάντζιος. Το παραδέχτηκε, άλλωστε, στις δηλώσεις του και ο ίδιος ο προπονητής του.

Γνώρισε μια βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε το δικό του μομέντουμ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά κυρίως, γιατί δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό που έδωσαν οι γηπεδούχοι, με την ποιότητα κάποιων παικτών, όπως του Ελ Κααμπί, να κάνει τη διαφορά.

Ο βαθμός δυσκολίας στο χθεσινό (27/9) παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλο παιχνίδι που έδωσε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Άρης. Γιατί,πολύ απλά, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερός και πιο ποιοτικός, από κάθε άλλο αντίπαλο που είχε αντιμετωπίσει.

Ο Άρης προσπαθεί, μέσα από τα παιχνίδια, να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα με τον Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία. Να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά και να επανέλθουν στην επιθυμητή κατάσταση ποδοσφαιριστές, που χρειάζονται παιχνίδια. Σε μεγάλο μέρος του αγώνα, λοιπόν, φάνηκε ανέτοιμος.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν πλήρωσε κάποιο αμυντικό λάθος, όπως το τραγικό του Οντουμπάζιο στο 7΄, που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αλλά την ατυχία του στη φάση του αυτογκόλ του Μπράμπετς. Που δεν του «πήγε» το χθεσινό ματς, καθώς λίγο αργότερα τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έφτασε την ισοφάριση, με την γκολάρα του Πάρδο και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, όταν μετά την ωραία ενέργεια του Σουλεϊμάνοφ ο Νταρίντα πλάσαρε, η μπάλα, όμως, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στη συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα, καθώς δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ και υπό ψυχολογική πίεση και «καθάρισε» το παιχνίδι λόγω της ατομικής ικανότητας του Ελ Κααμπί, που πέτυχε δυο γκολ σε οκτώ λεπτά.

Στη συνέχεια ο Άρης δεν βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα να αντιδράσει. Ουσιαστικά, παράτησε το παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς δέχτηκε και τέταρτο γκολ από τον Γιόβετιτς, ενώ ο Κούεστα νίκησε τον Φορτούνη από τα 11 μέτρα και κράτησε το σκορ στο 4-1. Δικαίως η συμπεριφορά αυτή της ομάδας του, μετά το 3-1, προβληματίζει τον Μάντζιο, που το επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου.

Μοναδική επιλογή για τον Άρη, πλέον, είναι να κερδίσει το κυριακάτικο (1/10) παιχνίδι με την Κηφισιά και στη συνέχεια, να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, προκειμένου να δουλέψει στις αδυναμίες του. Το θετικό είναι ότι, έστω και αν χρειάζονται χρόνο για να διορθωθούν, ο Μάντζιος τις έχει εντοπίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ