Ένα μελετημένο και αψεγάδιαστο παιχνίδι, ένας «φονικός» Μασούρας…

Ένα μελετημένο και αψεγάδιαστο παιχνίδι, ένας «φονικός» Μασούρας…

Για πρώτη φορά οι διεθνείς κάλυπταν όλους τους χώρους πίσω από την μπάλα και έβγαιναν με πάσες ακριβείας στην επίθεση!

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, υπήρξε εντολή που έδωσε ο Γκουστάβο Πογέτ που οι διεθνείς δεν την εφάρμοσαν. Εχει μεγάλη σημασία το τι εντολές δίνει ο προπονητής αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη να μπορούν οι παίκτες του να τις εφαρμόσουν. Χτες το βράδυ στο Δουβλίνο, η Εθνική μας ομάδα έκανε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι και πήρε μία νίκη που την άξιζε και με το παραπάνω. Η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής εμφάνισης κι ενός παιχνιδιού μελετημένου στη λεπτομέρεια του. Από εκείνες που είναι η αλήθεια δεν μας έχει συνηθίσει η Εθνική ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Συνέβη δε και γιατί δεν είδαμε μία ομάδα κλεισμένη στην άμυνα της που επιχειρούσε σποραδικά να βγαίνει στην αντεπίθεση. Είδαμε μία ομάδα να βρίσκεται μεν πολλές φορές πίσω από την μπάλα αλλά να κάνει γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση βγάζοντας πολλούς παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή των Ιρλανδών. Η Εθνική μας πιέστηκε στα πρώτα δεκα λεπτά του παιχνιδιού και για ελάχιστα λεπτά μετά το ογδοηκοστό της αναμέτρησης. Στο υπόλοιπο διάστημα ακόμα και όταν οι Ιρλανδοί είχαν την μπάλα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ανησύχησε σε ελάχιστες περιπτώσεις από μακρινά σουτ και κεφαλιές που πήγαν πάνω από την εστία του. Οι διεθνείς κρατούσαν την μπάλα και έβγαιναν με ταχύτητα στην αντεπίθεση δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για την ιρλανδική άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην εθνική Βουλγαρίας: Μεγάλες μπηχτές από Ντεσπόντοφ!

Μπορεί ο Ογκμπενε να ταλαιπωρησε στο πρώτο ημίχρονο τον Τσιμικα αλλά όταν ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ μπήκε βγήκε για πρώτη φορά μπροστά τον… κατάπιε και έστειλε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Γιακουμάκη που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Καιρός ήταν να σκοράρει και ο σέντερ φορ της ομάδας. Κάπου εκεί κόπασε ο όποιος επιθετικός οίστρος των Ιρλανδών που αντί να πετύχουν την ισοφάριση είδαν τον Γιώργο Μασούρα ,δευτερόλεπτα πριν πάνε στα αποδυτήρια, να πετυχαίνει ένα υπέροχο τέρμα με γυριστο σουτ. Κίνηση που απαντάται στο ρεπερτόριο φορ μεγάλης κλάσης. Ωστόσο εδώ πρέπει να επισημανθεί η μακρινή πάσα του Μάνταλου στο Γιακουμάκη και η εξαιρετική κίνηση με το άψογο κοντρόλ που έκανε ο σέντερ φορ της Εθνικής πριν γυρίσει την μπάλα στον Πέλκα που πιστώθηκε την ασίστ στον σκορερ.

Ας δούμε το παιχνίδι αυτό σαν μία παρακαταθήκη για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια της Εθνικής. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Ολλανδία που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του γιου του euro 2024. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε για να πάρουμε την πρόκριση το Μάρτιο από τον δρόμο του nations league είναι η Γεωργία το Καζακστάν και το Λουξεμβούργο. Με εμφάνιση σαν κι αυτή του Δουβλίνου δεν βλέπω πως είναι δυνατό κάποια από τις τρεις να μας κόψει το δρόμο για τα τελικά. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι διεθνείς μας θα πιάσουν απόδοση όπως αυτή κόντρα στην Ιρλανδία. Αλλά ας μην προτρέχουμε.

Απέναντι στους Ολλανδούς την Δευτέρα, υπάρχουν τα περιθώρια για νικηφόρο αποτέλεσμα. Σε ό,τι δε αφορά τη μορφή του παιχνιδιού έχω την εντύπωση πως τίποτα δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ο Γκουστάβο Πογέτ. Αρκεί ο Γιώργος Μασούρας να συνεχίσει με αυτό τον εκτελεστικό οίστρο που τον διακρίνει και το κέντρο της άμυνας να κάνει σωστά τη δουλειά του όπως την έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο Δουβλίνο. Σπουδαία εμφάνιση από το Λάζαρο Ρότα που κατάπιε τους αντιπάλους του και έβγαινε με ταχύτητα στην επίθεση. Σοφό παιχνίδι από τον Κουρμπέλη που καθάριζε τις φάσεις μπροστά από τους δύο στόπερ. Ο Μάνταλος ανταπεξήλθε στο διπλό του ρόλο και ως συμπαραστάτης στην οργάνωση του παιχνιδιού δίπλα στον Μπακασέτα και ως δεύτερος αμυντικός χαφ στο πλάι του Κουρμπέλη.

Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να βρω άλλο παιχνίδι στο οποίο η Εθνική είχε τόσο γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση αλλά και τόσο μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στις πάσες υπό πίεση. Προφανώς απέναντι στους ποιοτικότερους Ολλανδός τα περιθώρια να γίνουν όλα όπως έγιναν κόντρα στους Ιρλανδούς δεν θα υπάρχουν. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το βράδυ της Δευτέρας ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι παίκτες του δικαιούνται να πιστεύουν και να ελπίζουν ότι θα γεμίσουν οι εξετάσεις για εξέδρες του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την εμφάνιση που έκαναν οι διεθνείς κόντρα στην Ιρλανδία έσβησαν τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα στην Ολλανδία και μας άφησαν να πιστεύουμε ότι μπορούν να πετύχουν κάτι σημαντικό το βράδυ της Δευτέρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ