Ολυμπιακός : Χαμηλά η μπάλα και απλά το 1-0

Ολυμπιακός : Χαμηλά η μπάλα και απλά το 1-0

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κατά διαστήματα, όμως το πιο καίριο για την περίοδο που διανύουμε είναι ότι είχε διάρκεια και όρεξη για απαντήσεις.

Ξεκινάμε από το παράπονό μου. Εγώ δεν θα σταματήσω να το λέω και να το γράφω αυτό. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το γήπεδο είχε κοντά στα 800 άτομα σε ημιτελικό. Όχι ειλικρινά δεν γίνεται να το δεχτώ.

Αυτήν την περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη όσο ποτέ τον κόσμο τους. Να είναι στο πλευρό τους και να τους αναπτερώσει το ηθικό και να τους «σπρώξει» όσο το δυνατόν περισσότερο για τους τελικούς.

Εντάξει, σταματάω με το ξέσπασμά μου και πάμε στα σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κατά διαστήματα, όμως το πιο καίριο για την περίοδο που διανύουμε είναι ότι είχε διάρκεια και όρεξη για απαντήσεις.

Καλές αποστάσεις στην επίθεση, «κλείνοντας» τον Γκίκα που είναι ο ιθύνων νους των Πατρινών και αναγκάζοντάς τον σε 5 λάθη και 2 πόντους. Μου άρεσε που μετά από καιρό οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν αλλά και στόχευσαν σε αρκετές επιλογές τους.

Το 1-0 στη σειρά με την ομάδα του Γιατρά πραγματοποιήθηκε με εμφατικό τρόπο και με ένα 13/24 τρίποντα που συνδυάστηκε με την επανεμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, το «ξεμπούκωμα» του Πρίντεζη και την για άλλη μία φορά θετική μέρα του Παπαπέτρου.

Μακάρι το Σάββατο να έχει μεγαλύτερη πίεση ο Ολυμπιακός από τον Προμηθέα για να μπορέσει να έχει ρυθμό ενόψει τελικών. Με την επιστροφή των τραυματιών έχει ανέβει και η ποιότητα των προπονήσεων, αυτό φαίνεται στο παρκέ (το είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο στην Χαλκίδα με την Κύμη) και είναι ξεκάθαρο πως η χημεία επανέρχεται στα επίπεδα που πρέπει.

Σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι να μείνει χαμηλά η μπάλα. Δεν υπάρχει χρόνο για ενθουσιασμό αλλά μόνο για δουλειά. Δεν θα έχει κάθε μέρα 54% από το τρίποντο, ούτε ο Στρέλνιεκς θα κλείνει το ματς με 5/5.

Στο Φάληρο είναι προτιμότερο οι τόνοι να μείνουν έτσι αθόρυβοι μέχρι τέλους και η πρόοδος να φανεί στο παρκέ και όχι στα λόγια ή στα γραφόμενά μας.

Το 1-0 έγινε και τίποτα περισσότερο…

ΥΓ1 Από τις σκυθρωπές φάτσες με την Κύμη στα χαμόγελα και τους πανηγυρισμούς με τον Προμηθέα. Ισως τελικά αυτή η… σφαλιάρα από το συγκρότημα του Καστρίτη να λειτουργήσει θετικά για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ2 Απολαμβάνω τις αντιδράσεις του Παπαπέτρου για τον Παπανικολάου όπως και του Παπανικολάου για τον Παπαπέτρου. Αυτό το δίδυμο ΔΕΝ πρέπει να «σπάσει» και να μείνει για χρόνια εδώ. Πάση θυσία.. Οι «Παπς» είναι από τους παίκτες που οφείλουν οι «ερυθρόλευκοι» να χτίσουν επάνω τους. Ανεξαρτήτου το πώς θα λήξει η σεζόν.

ΥΓ3 Εντυπωσιακή η σωματοδομή του Μαντζούκα για την ηλικία του! Ούτε 15 δεν είναι. Και έχουμε χρόνια να δούμε τέτοιο σκαρί στα ελληνικά παρκέ. Φτου σου αγόρι μου….

ΥΓ4 Έδειξε πως πατάει καλά στα πόδια του ο Μιλουτίνοφ. Αυτό είναι το ζητουμενο πλέον για τον Ολυμπιακό. Ο Νίκο είναι αναγκαίος για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα. Βασικά και οι τρεις σέντερ τους είναι αναγκαίοι σε αυτήν την σειρά. Και ειδικά ο Μπόγρης που είναι στιγμές που βάζει τα γυαλιά σε όποιον τον χλεύασε.

ΥΓ5 31 ασίστ αλλά και 17 λάθη σε ένα ματς που δέχθηκε ο Ολυμπιακός 71 πόντους με 16 βολές. Ισως το μοναδικό που θα πρέπει να επισημανθεί..

ΥΓ6 Όταν βλέπεις τον… τρελό να πέφτει έτσι στο παρκέ για μία κατοχή, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να «δαγκώνεις» σε κάθε σημείο του παρκέ. Και τον λένε μερικοί και… γέρο ρε και ότι πρέπει να μένει στον πάγκο. Θεέ μου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ