Τι δουλειά έχει μια πράσινη Δικαστής και ο Μάνταλος, με την τύχη του ντέρμπι;

Τι δουλειά έχει μια πράσινη Δικαστής και ο Μάνταλος, με την τύχη του ντέρμπι;

Η αθλητική δικαιοσύνη δρα γρήγορα και αυτό είναι καλό. Η αξιοπιστία όμως προηγείται της ταχύτητας.

Με διαδικασίa fast track η Αθλητική Δικαιοσύνη επιχειρεί να ρίξει φως στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο «Καραϊσκάκης». Σε εκείνα που οδήγησαν στην αιτία της διακοπής του ντέρμπι των αιωνίων.

Και είναι καλό ότι λειτουργούν τα αντανακλαστικά. Και είναι ακόμη καλύτερο του να δημιουργηθεί κάποια στιγμή μια κουλτούρα συνολικά προκειμένου να μην «σέρνονται» τέτοιες υποθέσεις για καιρό σαν βαρίδι στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Μόνο που για την Αθλητική Δικαιοσύνη η ταχύτητα δεν πρέπει να αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο. Επιβάλλεται και προηγείται κάτι άλλο: Η αξιοπιστία απέναντι στο φίλαθλο κοινό που περιμένει να πληροφορηθεί την απόφαση της. Και αν κάποιος κάνει μια βόλτα στα social media θα διαπιστώσει ότι αυτή έχει πάει περίπατο από το μεσημέρι.

Δεν είναι τόσο ότι κλήθηκε μόνο ο Ολυμπιακός για να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν την Κυριακή. Είναι κυρίως ότι τον φάκελο της υπόθεσης τον κρατά στα χέρια της μια Πρωτοδίκης που το ποδόσφαιρο την έμαθε ως φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Η ίδια που σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται λέει να επικοινώνησε ήδη με τον Σταύρο Μάνταλο (!) για να επικοινωνήσει με τη σειρά του με τον διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα προκειμένου να δώσει συμπληρωματικά κάποιες πληροφορίες κλπ!

Τι δουλειά έχει ο Μάνταλος, με αυτή την ιστορία, όταν η ΚΕΔ εδώ και μια εβδομάδα έχει νέο αρχιδιαιτητή; Αυτό είναι αλήθεια πως προς το παρόν δεν το έχει καταλάβει κανείς.

Η κυρία Αντιγόνη Σταμολέκα δεν κρύβει την προτίμηση της. Μια βόλτα στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλωστε φτάνει. Δεν είναι κακό ότι είναι φίλαθλος μιας ομάδας, πολλώ δε μάλλον αν κάποιος σκεφτεί ότι κατά καιρούς στα έδρανα της Αθλητικής Δικαιοσύνης έχουν καθίσει κάποιοι που δεν γνωρίζουν ούτε το χρώμα της μπάλας καλούμενοι να πάρουν αποφάσεις.

Δεν γίνεται όμως σε μια υπόθεση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που με βάση το κατηγορητήριο οι Πράσινοι μπορεί να κερδίσουν το ντέρμπι το στα χαρτιά και οι Ερυθρόλευκοι να υποστούν ακόμη μεγαλύτερη τιμωρία (αφαίρεση βαθμού, τιμωρία της έδρας) να επιλέγεται ένα πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ειδικά όταν εκείνο ήδη μοιάζει να απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που ο Ολυμπιακός έχει υποδείξει ως ένα από τα βασικά προβλήματα του ελληνικού ποδόσφαιρο.

Διότι αν η κυρία Σταμολέκα δεν το γνωρίζει; Ο Μάνταλος δεν πρέπει να έχει καμία δουλειά με τους διαιτητές του πρωταθλήματος της Super League. Δεν επιτρέπεται από την UEFA, ούτε από την «ολιστική μελέτη» η εμπλοκή Έλληνα αξιωματούχου σε θέματα διοίκησης της Διαιτησίας.

Το ότι ένας άλλος με καρδιά «πράσινη», ο Τάκης Μπαλτάκος, έχει αφήσει την ΚΕΔ στο έλεος του Θεού και τον Μάνταλο να λειτουργεί ως «σκιώδης αρχιδιαιτητής» έπρεπε να είναι θέμα έρευνας της Δικαιοσύνης. Όχι κατοχύρωσης…

ΥΓ. Τα ντέρμπι που αρχίζουν στο γήπεδο, πρέπει να τελειώνουν στο γήπεδο. Όπως φυσικά και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Κυριακής δείχνει μεγάλη ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης. Και με όσα επικοινωνεί δημόσια, αλλά και σε όσα δεν λέει το παραμικρό (όπως την δεδομένη έρευνα που έχει ξεκινήσει για εκείνον που έριξε την περίφημη κροτίδα).

Αν οι Ερυθρόλευκοι τιμωρηθούν θα δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο ικανό να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Σε κάθε ματς που μια κροτίδα θα σκάει πέντε μέτρα μακριά, κάποιος παίκτης θα μπορεί να πέσει κάτω και να επικαλεστεί ότι ζαλίζεται άρα κάποιος διαιτητής θα διακόπτει ένα παιχνίδι. Και αυτό το παιχνίδι θα κρίνεται σε βάρος του γηπεδούχου σε μια δικαστική αίθουσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ