Ακόμα δεν τον είδαμε, Ερέρα τον βαφτίσαμε

Ακόμα δεν τον είδαμε, Ερέρα τον βαφτίσαμε

Αν πήγαινε σε άλλη ομάδα ο Ισπανός τεχνικός, τώρα θα διαβάζαμε αφιερώματα για τον καλύτερο προπονητή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Πάκο Ερέρα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο προπονητής που θα αναλάβει να οδηγήσει τον Άρη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ισπανός τεχνικός , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με τους διοικούντες του Άρη και οι δυο πλευρές να επισημοποιήσουν την συμφωνία.

Μαντικές ικανότητες , δυστυχώς, δεν διαθέτει κανείς μας, προκειμένου να γνωρίζει από τώρα αν θα πετύχει ή όχι το έργο του στον Άρη ο Ερέρα. Ο καλύτερος μπορεί να αποτύχει και ο χειρότερος να πετύχει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έτσι λειτουργεί. Γι’ αυτό, όμως, για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι ότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα και αν ερχόταν, τώρα θα διαβάζαμε αφιερώματα για τον κορυφαίο τεχνικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είκοσι έξι χρόνια προπονητικής καριέρας. Κάθισε στον πάγκο 15 ισπανικών ομάδων , κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει τεράστια εμπειρία. Μέλος του τεχνικού τιμ της Λίβερπουλ, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005. Όποιον και να ρωτήσεις στην Ισπανία, μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

Τι συμφέρον, δηλαδή, έχει ο Βαλβέρδε να πει ψέματα και να εκτεθεί; Μιλάμε για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Τεράστιες προσωπικότητες πλέκουν  το εγκώμιο του. Εδώ, όμως, βλέπουμε το απίστευτο. Ακόμα δεν τον είδαμε τον άνθρωπο. Διαβάζω απαξιωτικά σχόλια από ανθρώπους που, επειδή παίζουν στοίχημα, θεωρούν εαυτούς ειδήμονες στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Ερέρα αποτελούσε την πρώτη επιλογή της Λας Πάλμας, όπως γράφουν στην Ισπανία. Στη Λας Πάλμας, στην οποία προτίμησε, όπως όλα δείχνουν, να συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο Μανόλο Χιμένεθ. Έφυγε από τον πάγκο της πρωταθλήτριας ομάδας της Ελλάδας για να πάει εκεί.

Μπορεί να είναι ο χειρότερος προπονητής του κόσμου. Αλλά πως θα το κρίνουμε, χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στην Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την μαγική πόλη, βέβαια, θα μου πει κανείς,  υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν τον Κούπερ «ξεπερασμένο» και «γεροξεκούτη». Στον Ερέρα θα κολλούσαν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ