Η ιστορία μιας φωτογραφίας…

Η ιστορία μιας φωτογραφίας…

Η πρωτοβουλία του Φορτούνη, η παρουσία του Μαρτίνεθ. Και η κουβέντα που δύο εβδομάδες έχει αφήσει το ποδόσφαιρο στην άκρη.

Καμιά φορά σημασία έχουν τα μικρά. Τα ελάχιστα. Ακόμη και εκείνα που κρατούν μόλις ένα «κλικ». Το ίδιο που χρειάστηκε ο Κώστας Φορτούνης όχι για την «ομαδική» selfie που έχει κατακλύσει από χθες τα social media, αλλά για την αποτύπωση της ψυχικής κατάστασης ενός συνόλου που προσπαθεί να κρατήσει έξω από την πύλη του αθλητικού κέντρου όλα εκείνα που στρογγυλοκάθισαν ξανά στον θρόνο της επικαιρότητας…

Δεν έκανε ο «αρχηγός» κάτι που δεν κάνουν οι «αρχηγοί». Δεν είναι αυτή η πρώτη ομαδική selfie που αποτυπώνει χαμόγελα σε λιακάδα. Το timing όμως έχει τη σημασία του. Πέμπτη πρωί τους μάζεψε ο 31χρονος έπειτα από το τέλος μιας φωτογράφησης. Λίγες ώρες μετά την «εμείς τη δουλειά μας» προτροπή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ απόγευμα της Τετάρτης στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η ραγδαία βελτίωση του Πίτερς (pic, vid)

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ισπανός κρατά στο πίσω μέρος του μυαλού του, την ανησυχία να μην ανοίξει την πόρτα του Ρέντη, αυτή η ιστορία που το βράδυ της 22ης του Οκτώβρη μονοπωλεί τη συζήτηση: Η τύχη του ημιτελούς ντέρμπι των αιωνίων.

Έρχεται από ποδοσφαιρικό περιβάλλον ο 42χρονος που οι κανόνες είναι για το παιχνίδι και όχι σε βάρος του. Είναι λογικό να νιώθει παράξενα -πρώτα ο ίδιος- για το γεγονός ότι η ομάδα του είναι πρώτη στα γήπεδα της Super League, αλλά δεύτερη στον βαθμολογικό της πίνακα. Εκείνη που υποχρέωσε τον Βάλντας Νταμπράουσκας, προ ημερών να την ξεχωρίσει ως την «καλύτερη της Ελλάδας». Εκείνη που γεμίζει sold out το Καραϊσκάκης.

Ένα εγχείρημα μόλις 12 εβδομάδων που μοιάζει να έχει πάρει κατεύθυνση σε σωστό μονοπάτι…

O πολύπειρος Φορτούνης σε αυτή την φωτογραφία δεν προσκάλεσε μονάχα τους συμπαίκτες του αλλά και τον Μαρτίνεθ. Ποδόσφαιρο είναι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Το «γκρουπ». Όχι οι δικαστές και οι δικηγόροι. Επιβάλλεται να μείνουν στην ίδια σελίδα. Να μην επιτρέψουν να χαλάσει το μυαλό τους, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Χθες το μεσημέρι ήταν η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι. Τρεις τακτικοί δικαστές άνοιξαν τον φάκελο του από την αρχή, αναζητώντας τη δικαιότερη λύση, μέσα από ένα απαρχαιωμένο κανονιστικό σύστημα που είναι να απορείς πως επιβιώνει εν έτη 2023. Αν ρωτήσεις Άγγλο, Γάλλο, Γερμανό θα σου πουν το ίδιο από ένστικτο: Ο «μηδενισμός» σε ένα παιχνίδι δεν τιμωρεί εκείνον που το δικαστήριο κρίνει ένοχο, αλλά το ποδόσφαιρο.

Εδώ και 15 ημέρες αντί να κουβεντιάζουμε για το πως ο τύπος που έριξε την κροτίδα εκείνη την Κυριακή στο «Καραϊσκάκης» δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του σε γήπεδο, προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τον Πειθαρχικό Κώδικα. Και το κυριότερο: Ψάχνουμε Δικαιοσύνη κοιτάζοντας πίσω. Τι έγινε, το 2018, το 2008, το 1998.

Ο κανονισμός λέει ότι αν ρίξεις μια κροτίδα από την κερκίδα και δεν πετύχει κανέναν είναι πρόστιμο. Αν ρίξεις και πετύχεις, μεγαλύτερο πρόστιμο. Αν ρίξεις, πετύχεις και τραυματίσεις τότε η ομάδα που θα χρεωθεί την υπαιτιότητα απειλείται με «μηδενισμό», αφαίρεση 1 βαθμούς και τιμωρία της έδρας της. Ουσιαστικά δηλαδή, τα πάντα τα αποφασίζει η «ευστοχία» του «ρίπτη».

Ο Παναθηναϊκός θέλει μια νίκη στα χαρτιά, σε ένα ματς που από το φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή και τη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα δεν προκύπτει υπαιτιότητα. Νιώθει ότι είναι η σειρά του. Αν την πάρει μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει τον επόμενο και σύντομα στο ίδιο πρωτάθλημα, στην ίδια σεζόν να ξαναδούμε το ίδιο έργο. Αμφιβάλλει κανείς ότι κάπου, κάπως, κάποια στιγμή θα σκάσει ξανά μια κροτίδα; Η ειρωνεία θα είναι ο κρότος της να ακουστεί στη Λεωφόρο.

Στο μεταξύ σύντομα οι Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες θα πάνε στους τηλεοπτικούς σταθμούς να διαπραγματευτούν το επόμενο «συμβόλαιο» τους. Δεν θα πρέπει να συζητήσουν μόνο για την τηλεοπτική εικόνα ή τα δικαιώματα στο διαδίκτυο, αλλά και για τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των δικαστικών αναμετρήσεων. Τα κανάλια πληρώνουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο θέλοντας με τη σειρά τους να «πουλήσουν» ποδόσφαιρο. Στα μέρη μας όμως καλούνται να «πουλήσουν» ότι έχουν…

Πίσω στον Ρέντη: Σήμερα έχει δουλειά. Αύριο καταφτάνει στο Φάληρο ο ΠΑΟΚ που γρατζούνισε την εικόνα του τη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μαρτίνεθ προφανώς ετοιμάζει το πρόγραμμα του για αυτή την τελευταία προπόνηση.

Το καλύτερο που έχει να κάνει πριν βγάλει την ομάδα στο γήπεδο; Να κρεμάσει τη φωτογραφία της Πέμπτης στα αποδυτήρια. Αυτοί οι χαμογελαστοί τύποι με τα Ερυθρόλευκα, μπορεί στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζουν την επιτυχία ή να αναζητούν τους λόγους της αποτυχίας. Σημασία όμως έχει να το κάνουν σαν ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ