Ο πόλεμος θέλει και στρατιώτες, όχι μόνο στρατηγούς…

Ο πόλεμος θέλει και στρατιώτες, όχι μόνο στρατηγούς…

Ο Κώστας Φορτούνης βγήκε (ξανά) μπροστά και «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό. Το θέμα όμως δεν είναι ο Φορτούνης αλλά οι υπόλοιποι…

Θα ήταν πραγματικά άσκοπο να μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε το πόσο σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, μιλάμε για την φυσιογνωμία της νεότερης ιστορίας του Ολυμπιακού. Από το καλοκαίρι του 2014 που φόρεσε την ερυθρόλευκη ριγωτή ο «Φορτού» ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο γήπεδο προσφέροντας πολλά στην ομάδα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο αρχηγός αποτελεί φέτος το βαρόμετρο των «ερυθρολεύκων» στην τρέχουσα σεζόν πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες χρονιές του. Αν θα αποδειχθεί η καλύτερη θα φανεί στο τέλος, στο «ταμείο». Όπως και να έχει; Ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ακόμη και όταν δεν είναι στο βασικό σχήμα φροντίζει να ξεχωρίζει. Το έκανε και χθες στην Τρίπολη, σε ένα ματς ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Μπήκε στο 63΄και στο 69΄ έλυσε τον… γρίφο. Έτσι απλά, με μια ενέργεια, ένα σουτ στην κίνηση. Μια έμπνευση.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Μαρτίνεθ για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Με τον Ολυμπιακό να φεύγει από το «μπλόκο» της Τρίπολης συνεχίζοντας πρώτος στο γήπεδο και δεύτερος, στο -4 στη βαθμολογία των δικαστηρίων.

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Η καλή για τον Ολυμπιακό είναι ο Φορτούνης. Η άλλη;

Στην Τρίπολη ο Μαρτίνεθ έκανε λογικά rotation. Με δύο σερί ματς στο βασικό σχήμα ήταν αναμενόμενο Φορτούνης και Ποντένσε να κάτσουν στον πάγκο. O Ολυμπιακός άλλωστε διαθέτει ένα «γεμάτο» ρόστερ, ειδικά μεσοεπιθετικά άρα και οι επιλογές του Μαρτίνεθ είναι πολλές ώστε να αντέξει η ομάδα τα συνεχόμενα ματς και τις τριάδες αγώνων ανά εφτά μέρες. Ο Μαρτίνεθ που αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να αφήσει έξω τον Μασούρα για χάρη των Σολμπάκεν και Μπιέλ που πήραν φανέλα βασικού όπως και ο Σκάρπα.

Ο Βραζιλιάνος που είναι ο μόνος που στο πρώτο, κακό ημίχρονο του Ολυμπιακού, προσπάθησε να δημιουργήσει και να απειλήσει. Δεν έθελξε όμως ήταν κινητικός και παρότι απελπιστικά μόνος μπροστά το πάλεψε. Από εκεί και πέρα; Απαρατήρητος πέρασε ο Μπιέλ που είδε ενδεκάδα μετά το ματς στα Γιάννενα, το ίδιο και ο Σολμπάκεν. Στην επίθεση ο Ελ Κααμπί για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν «σκιά» του εαυτού του, έχοντας χάσει την ορμή που είχε μέχρι και το ματς με τον Άρη όπου είναι η τελευταία φορά που σκόραρε. Οχτώ ματς πριν δηλαδή…

Χωρίς να ξεχωρίσει και ο Γιόβετιτς που μπήκε μετά το 0-1 στη θέση του Μαροκινού με τον Ολυμπιακό να έχει από εκεί και πέρα κορυφαίο (πάντα μετά τον Φορτούνη) τον Ρέτσο που «σάρωσε» τα πάντα στην άμυνα και ήταν από τους πιο ψύχραιμους στο φινάλε του αγώνα που ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα και απειλήθηκε.

Εν κατακλείδι, ο πόλεμος θέλει και στρατιώτες, όχι μόνο στρατηγούς. Εδώ βεβαίως δεν μιλάμε για πόλεμο αλλά για ένα πρωτάθλημα όμως η έκφραση καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι ξέχωρα από τον Φορτούνη ή τον Ποντένσε να βγουν μπροστά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Να δώσουν πράγματα όλοι γιατί το βαρύ πρόγραμμα θα τους χρειαστεί όλους. Αν όμως η εικόνα του κάθε Μπιέλ είναι σαν την χθεσινή στην Τρίπολη τότε θα χρειάζεται πάντα ο Φορτούνης που ναι μεν έχει την κλάση να κάνει την διαφορά αλλά δεν είναι δυνατόν να βγάζει το… φίδι από την τρύπα συνεχώς. Ειδικά σε μια σεζόν όμως ο Ολυμπιακός είναι στο… απόσπασμα.

Με το έτσι θέλω η «τρόικα» και το «σύστημα» τον έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας που βρίσκεται στο γήπεδο κλέβοντας τον κόπο του. Όπως όμως εύστοχα είπε και ο Μαρτίνεθ, η οργή είναι δεδομένη αλλά και η ανάγκη να προσπαθήσει περισσότερο από τους άλλους διεκδικητές για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα. Όσο… στρωμένο είναι το χαλί στον ΠΑΟ για να πάρει ένα πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια άλλο τόσο ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ