Μια εικόνα για Euro και μια ηγετική εμφάνιση του Ρέτσου

Μια εικόνα για Euro και μια ηγετική εμφάνιση του Ρέτσου

Ο διεθνής στόπερ πήρε άριστα με την απόδοσή του, έχοντας εκπληκτική προσήλωση στο ματς, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η Εθνική μας ομάδα μέτρησε δυνάμεις στο μεγάλο παιχνίδι με την Γαλλία και δεν χωρά αμφιβολία πως η ισοπαλία (2-2) απέναντι στους «τρικολόρ» είναι μια μεγάλη ψυχολογική «ένεση» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει της προσπάθειας για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας πήρε λοιπόν την ισοπαλία κόντρα στην ομάδα του Ντεσάν, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα πάρει την πρόκριση για τα γήπεδα της Γερμανίας, στα μπαράζ του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Το νέο depth chart, οι 7 ξένοι του πρωταθλήματος και η απόφαση για τον Πάπας

Όλη η ομάδα προσπάθησε δίνοντας μεγάλες «μάχες» αλλά αξίζει να σταθεί κάποιος ιδιαίτερα στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναγιώτη Ρέτσου.

Ο διεθνής μπακ ήξερε πολύ καλά πριν την έναρξη του αγώνα με την Γαλλία, πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή των αμυντικών της Εθνικής, απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου.

Και η πίεση ασφαλώς ήταν μεγάλη, καθώς η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έχει επιθετική γραμμή που «πετάει φωτιές».

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο Ρέτσος πήρε άριστα με την απόδοσή του, έχοντας εκπληκτική προσήλωση στο ματς, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής μας ομάδας πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ρέτσος «όργωσε» κάθε σπιθαμή του γηπέδου καθώς υπήρξε σημείο αναφοράς για την Εθνική μας ομάδα.

Ήταν μια ηγετική εμφάνιση από τον διεθνή στόπερ, με τον Ρέτσο να δίνει «σεμινάριο» για το πώς πρέπει να παίζει ένας στόπερ.

Οι τοποθετήσεις του, τα τάκλιν αλλά και η ταχύτητα στη λήψη των σωστών αποφάσεων συνέθεσαν ένα εξαιρετικό «σκηνικό» για τον κεντρικό αμυντικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και είναι σίγουρο ότι ο Ρέτσος διεκδικεί τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Ήταν μια ηγετική εμφάνιση από τον διεθνή κεντρικό μπακ, με τον Ρέτσο να «κόβει και να ράβει» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ακόμα και η κίτρινη κάρτα που πήρε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν σωστή, καθώς έκοψε μια επικίνδυνη αντεπίθεση που πήγαν να βγάλουν οι Γάλλοι από αριστερά.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Ρέτσος βοήθησε σημαντικά και στο επιθετικό σκέλος του ματς, καθώς είχε μια εξαιρετική πάσα στον Ιωαννίδη στο 52’, στη φάση που ο Έλληνας επιθετικός σούταρε δυνατά αλλά πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είχε πραγματοποιήσει ένα μεγάλο παιχνίδι και κόντρα στην Ολλανδία επί ελληνικού εδάφους, αποδεικνύοντας πως είναι σε θέση να προσφέρει πολλά στην Εθνική μας ομάδα, έχοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο στο κέντρο άμυνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Είτε η Εθνική μας παίζει με δύο στόπερ είτε με τρεις, όπως έγινε σήμερα απέναντι στην γαλλική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ