Άρης: Έχει αποκτήσει ταυτότητα, χρειάζεται ενίσχυση με ποιότητα

Άρης: Έχει αποκτήσει ταυτότητα, χρειάζεται ενίσχυση με ποιότητα

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βελτιώνεται συνεχώς και αγωνίζεται βάση συγκεκριμένου πλάνου, είναι απαραίτητο, όμως, να αποκτηθούν τρεις παίκτες, τουλάχιστον, που θα την ανεβάσουν επίπεδο.

Δυο νίκες, επί των Βόλου και Παναθηναϊκού και μια ήττα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι ο απολογισμός του Άρη στα τρία τελευταία παιχνίδια του. Ανεξάρτητα, όμως, από τα αποτελέσματα, είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα ότι η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα.

Ο Άρης παρατάσσεται στα παιχνίδια με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Είναι μια ομάδα που είτε κερδίσει, είτε χάσει, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Με τον Παναθηναϊκό ο βαθμός συγκέντρωσης των παικτών και της προσήλωσης στο αγωνιστικό πλάνο άγγιξε το τέλειο και οι κιτρινόμαυροι πήραν μια σπουδαία νίκη.

Διαβάστε επίσης: Σενάρια για… «Boxing Day» στη Super League

Κόντρα στην ΑΕΚ, περιόρισαν σημαντικά την ανάπτυξη των γηπεδούχων και δεν δέχτηκαν φάσεις, παρά μόνο από ατομικές ενέργειες, όπως το δοκάρι του Μάνταλου και από αδράνεια στις στημένες φάσεις, όπως στο γκολ του Βίντα, που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Άρης βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, γίνεται ομάδα, αποκτάει συνοχή, ενώ με τη σταδιακή επιστροφή των τραυματιών «γεμίζει» και το ρόστερ του. Αυτό είναι αρκετό για να τερματίσει άνετα στην πρώτη πεντάδα, δεν φτάνει, όμως, για να πετύχει τους στόχους του.

Για να διεκδικήσει η ομάδα του Μάντζιου μια θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή στα πλέι οφ και να κατακτήσει το Κύπελλο, χρειάζεται ενίσχυση.

Θα πρέπει να αποκτηθούν τρεις παίκτες ποιότητας, τουλάχιστον, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με τον αριστερό εξτρέμ και τον δεύτερο φορ να είναι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι θέσεις στις οποίες «καίγονται» περισσότερο οι κιτρινόμαυροι. Αν υλοποιηθεί η υπόσχεση της ΠΑΕ, μέσω διαρροής, για τους συγκεκριμένους παίκτες, τότε ο Άρης θα ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ του, ποσοτικά αλλά κυρίως, ποιοτικά.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την επιστροφή των Μάνου Γκαρθία και Φραν Βέλεθ, που θα μπουν σταδιακά από το νέο έτος – ειδικά ο πρώτος είναι πιθανόν να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – , ο Άκης Μάντζιος θα έχει στα χέρια του τις λύσεις που τόσο επιθυμούσε και θα του επιτρέψουν να διαχειριστεί ακόμα καλύτερα τα παιχνίδια.

ΥΓ. Όλες οι πληροφορίες που «βγαίνουν» σε ότι αφορά το θέμα του συμπαίκτη στην ΠΑΕ, δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Ότι πρόκειται για πολύ ισχυρό επιχειρηματία, που μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Άρη. Αυτό, φυσικά, θα πρέπει να επαληθευτεί και με επίσημη τοποθέτηση από την ΠΑΕ. Η αρχική ειρωνεία, πάντως, στο «περιβάλλον» της Θεσσαλονίκης, έχει αρχίσει να δίνει τη θέση της σε ανησυχία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ