«Ανακυκλώνοντας» μέτρα που έχουν αποτύχει εδώ και χρόνια

«Ανακυκλώνοντας» μέτρα που έχουν αποτύχει εδώ και χρόνια

Πρόκειται επί της ουσίας για μια «ανακύκλωση» μέτρων τα οποία απέτυχαν να δώσουν λύσεις τα προηγούμενα χρόνια και τώρα παρουσιάζονται ως δείγμα κυβερνητικής βούλησης για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, οφείλει να είναι πρωταρχικό μέλημα πολιτικής κάθε κυβερνητικού σχηματισμού, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Κι αυτό φυσικά ισχύει και για το πρόβλημα που έχει να κάνει με την οπαδική βία και τα επεισόδια στα γήπεδα.

Και είναι προφανές ότι στόχος μιας κυβέρνησης είναι η λήψη μέτρων που θ’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και θα διαμορφώσουν νέο πεδίο στον χώρο των γηπέδων.

Οι αποφάσεις λοιπόν που θα οδηγήσουν σ’ ένα καλύτερο πλαίσιο είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά εδώ υπάρχει κι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Να πρόκειται για μέτρα που θα έχουν αποτελεσματικό χαρακτήρα, να είναι αποφάσεις που θα χαράξουν ένα διαφορετικό «δρόμο» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπήρξαν λοιπόν το μεσημέρι της Δευτέρας, ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη για το θέμα που προαναφέραμε, την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα.

Αποφάσεις και μέτρα τα οποία είχαν «διαρρεύσει» από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά δεν είναι φυσικά αυτό το πρόβλημα.

Το μείζον θέμα αφορά την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν και πριν ισχυριστεί κάποιος «πως χαρακτηρίζεις αναποτελεσματικό ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμοστεί;», πρέπει να σταθούμε σε αυτό ακριβώς το στοιχείο.

Μιλάμε για μέτρα που δεν τα έχει ακούσει για πρώτη φορά ο ελληνικός αθλητισμός.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια «ανακύκλωση» μέτρων τα οποία απέτυχαν να δώσουν λύσεις τα προηγούμενα χρόνια και τώρα παρουσιάζονται ως δείγμα κυβερνητικής βούλησης για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπήρξε μια προσπάθεια να εμφανιστούν τα συγκεκριμένα μέτρα ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε το περασμένο Σάββατο αλλά επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με μέτρα που τα έχει ακούσει και ξανακούσει η κοινωνία πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ναι, δεν είναι νέα μέτρα αυτά που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αρκεί να διαβάσει ή να ακούσει κάποιος τι γράφτηκε και ειπώθηκε στη χώρα μας, ως κυβερνητική βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος, μετά από σοβαρά επεισόδια πριν είκοσι, πριν δεκαπέντε, πριν δέκα χρόνια και πριν λίγους μήνες.

Ξανά μανά μία από τα ίδια.

Όλοι προφανώς θέλουν να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις θα γίνει κάτι διαφορετικό;

Ο κόσμος που άκουσε τα μέτρα ένα πράγμα έλεγε μετά τις ανακοινώσεις. «Αυτά τα έχουν ξαναπεί χίλιες φορές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ