Ένα καλό ξέσπασμα για Ολυμπιακό και Ποντένσε

Ένα καλό ξέσπασμα για Ολυμπιακό και Ποντένσε

Ο Καρβαλιάλ είδε την ομάδα του να δείχνει την απαιτούμενη προσοχή και το κυριότερο μετά το εικοστό λεπτό βρήκε τρόπους για να βγάλει κόντρες στην άμυνα της Τόπολα

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στην Τόπολα, πήρε μια εύκολη νίκη επί της αντιπάλου του (5-2) και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, παίζοντας Φλεβάρη στο Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που έπρεπε «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με το σκορ στο 3-0 κι αυτό ήταν άλλωστε το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού.

Διαβάστε επίσης: Τελικά το «Καραϊσκάκης» ήταν το πρόβλημα: 800 οπαδοί της Χάιφα στη Λεωφόρο, όταν σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες του Ισραήλ παίζουν «κεκλεισμένων»

Να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες της σερβικής ομάδας για νίκη στο άδειο Καραϊσκάκη κι απ’ αυτή την άποψη όλα έγιναν όπως ήθελε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Καρβαλιάλ είδε την ομάδα του να δείχνει την απαιτούμενη προσοχή και το κυριότερο μετά το εικοστό λεπτό βρήκε τρόπους για να βγάλει κόντρες στην άμυνα της Τόπολα.

Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να παίξει σε άδειο γήπεδο αλλά τελικά πέτυχε τον στόχο του κι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα στο τέλος της βραδιάς.

Οι πειραιώτες θα συνεχίσουν στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο και κοιτούν τώρα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Καρβαλιάλ να σχεδιάζει τα δικά του πλάνα, θέλοντας να παρουσιάσει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Ήταν μια νίκη – ξέσπασμα για τον Ολυμπιακό και το είχαν ανάγκη αυτό το ξέσπασμα οι πειραιώτες, για την βελτίωση της ψυχολογίας τους ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Ήταν όμως κι ένα ξέσπασμα του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος πέτυχε δύο ωραία γκολ, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις.

Ήταν μια εμφάνιση την οποία χρειάζονταν ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού, ειδικά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη τον καλό Ποντένσε, έχουν ανάγκη έναν παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά με μια – δυο ατομικές ενέργειες και η εμφάνισή του στο σημερινό παιχνίδι ήταν ένα πολύ καλό νέο για τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν όμως και πράγματα στο παιχνίδι που ο Κάρλος Καρβαλιάλ σίγουρα θα θέλει να διορθώσει μέσα από τις προπονήσεις στο Ρέντη.

Ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε τα δύο γκολ η ομάδα του λιμανιού θ’ απασχολήσει τον Πορτογάλο τεχνικό των «ερυθρόλευκων», άσχετα με το αν τα πάντα είχαν κριθεί όταν σκόραρε η Τόπολα.

Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 4-0 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήθελε να δει τους παίκτες του να χαλαρώνουν και να δίνουν την ευκαιρία στους Σέρβους να βρουν δίχτυα. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο, τελειώνοντας την πρόκριση με τα τρία γκολ που πέτυχε στα πρώτα 45 λεπτά.

Εκεί τελείωσαν όλα κι αυτό ήταν κάτι που ικανοποίησε τον Καρβαλιάλ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να μην μπουν σε… περιπέτειες αφήνοντας το ματς να είναι «ανοιχτό» στο δεύτερο μέρος.

Αφήσαμε για το τέλος την πρώτη εμφάνιση του Ρίτσαρντς με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» κι αυτή είναι μια καλή είδηση για τον Ολυμπιακό, καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίκτη που τώρα πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Το γεγονός ότι ο Καρβαλιάλ τον χρησιμοποίησε απέναντι στην Τόπολα δείχνει ότι τον υπολογίζει για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ