Το θεώρημα του «μηδέν» και ο πρώτος… πόντος του Κάρλος

Το θεώρημα του «μηδέν» και ο πρώτος… πόντος του Κάρλος

Αλήθεια, εσύ ξέρεις πόσες λευκές ισοπαλίες έχουν προκύψει ως εδώ σε 98 αναμετρήσεις της Super League;

Με 14 Super League αγωνιστικές συμπληρωμένες, η πράξη λέει τέσσερις «λευκές ισοπαλίες» σε ενενήντα-οκτώ αναμετρήσεις. Μια τον Αύγουστο (Παναιτωλικός-ΠΑΣ), μια τον Σεπτέμβρη (ΠΑΟΚ-Άρης), δύο τον Οκτώβρη (Ατρόμητος-Αστέρας, Κηφισιά-ΟΦΗ) και ένα φαινόμενο σε εξέλιξη από εκείνα που σε κάνουν σοφότερο και στον πρωταθλητισμό: «Δεν δέχεσαι γκολ, δεν χάνεις βαθμούς»…

Το πήρε ο Κάρλος Καρβαλιάλ μαζί στις αποσκευές του για τις Σέρρες, του έβαλε «κορδέλα» και το μετέτρεψε σε… μισό δώρο για τον Ολυμπιακό. Έξι ματς εκτός έδρας φέτος οι Ερυθρόλευκοι, νίκησαν στα τέσσερα δίχως παθητικό (Γιάννενα, Κρήτη, Τρίπολη τα προηγούμενα) ή πιο σωστά δεν νίκησαν όπου τους προέκυψε παθητικό (ΑΕΚ, Βόλος).

Διαβάστε επίσης: Το «μαύρο» σερί της ΑΕΚ που δεν την αφήνει να «πατήσει» κορυφή (vids)

Δεν είναι κακό να αντιμετωπίζεις με ρεαλισμό τα δεδομένα. Πολλώ δε μάλλον όταν καταλαβαίνεις ότι δεν περνάς ακριβώς τις καλύτερες αγωνιστικές σου μέρες. Ίσα-ίσα, είναι προτέρημα η ικανότητα της «προσαρμογής». Πιθανόν το εκτίμησαν δεόντως το τελευταίο 48ωρο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Ματίας Αλμέιδα. Προηγήθηκαν οι ομάδες τους σε Περιστέρι και Αγρίνιο.

Έφυγαν όμως από εκεί ουσιαστικά σαν ηττημένες. Γιατί; Διότι δεν φρόντισαν να καλύψουν την διαδρομή από την λωρίδα ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τρία γκολ σε… μια ευκαιρία! Η ΑΕΚ από ως ότου τελικά δει το υπέρ της 2-0 να γίνεται 2-2 απειλήθηκε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε φορές.

Φυσικά κάθε ιστορία είναι μοναδική. Τα στατιστικά όμως είναι για όλους. Στο γκρουπ του πρωταθλητισμού και στα ματς με τους… άλλους όποιος δεν δέχεται γκολ, κερδίζει. Τόσο απλό.

Χθες βράδυ ο Ολυμπιακός είχε μάλλον το πιο δύσκολο παιχνίδι του εκτός έδρας. Σε ένα γήπεδο για… όργωμα. Με κρύο που περνούσε από την τηλεόραση μέσα από τις εκφράσεις των ποδοσφαιριστών. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε υποδειγματικά πίσω από τη μπάλα, κλείνοντας όλους τους χώρους. Πίεσε ψηλά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και όταν αυτό δεν του προέκυψε, επέλεξε μια όσο το δυνατόν πιο προσεκτική προσέγγιση. Εξαιρώντας μια φάση σε ενενήντα λεπτά (61΄), οι Σερραίοι δεν είδαν το χρώμα της φανέλας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Δεν βρήκαν ανοιχτό γήπεδο για κάποια κόντρα από εκείνες που έβγαλαν μπόλικες έναν γύρο πριν στο «Καραϊσκάκης» ή που τους χάρισαν έναν βαθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ.

Αναπόφευκτα το τελικό αποτέλεσμα θα προέκυπτε από τον… λογαριασμό στην απέναντι εστία. Και από τον «οίστρο» ενός «σεσημασμένου»: Τι θα πει είναι 37 χρονών ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Για μισή ώρα χθες στις Σέρρες έπαιξε σαν 25, χρησιμοποιώντας όλα τα χρώματα της παλέτας του.

Η ασίστ στον Μασούρα (62΄). Η προσποίηση στην περιοχή στη φάση που προέκυψε το πέναλτι της νίκης (64΄), η εκτέλεση για το 1-0. Το ξεπέταγμα στο τετ α τετ που έφερε και άλλο πέναλτι (88΄) ασχέτως αν δεν υπέπεσε στην… αντίληψη του Τσαγκαράκη και του VARίστα Περράκη. Ο Μαροκινός ήρθε από τον πάγκο και στη μια πραγματική ευκαιρία «εναρμόνισης» με το rotation, επέλεξε ένα… σεμινάριο για σέντερ φορ. Να βλέπουν τα παιδιά, για να μαθαίνουν…

Μπορεί ο Ολυμπιακός με έναν στόπερ + στο Περιστέρι να επαναλάβει τη Πέμπτη μια αποστολή δίχως παθητικό; Θα έχει κάνει τη μισή δουλειά και με τον Ατρόμητο, έστω σε μια βραδιά που δεν θα έχει στο χορτάρι τον πιο δημιουργικό του: Τιμωρημένος ο Κώστας Φορτούνης. Είχε τρεις κίτρινες πριν τον Βόλο (εξ ου και η ποινή του με βάση τον νέο κανονισμό), έφτασε τις τέσσερις χθες.

Μάλλον οι διαιτητές, τον βλέπουν για στόπερ τον φετινό MVP (5 γκολ, 5 ασίστ σε 12 συμμετοχές) της διαδρομής.

Για να έχει αντίκρισμα το τρίποντο από την κατάψυξη των Σερρών, οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται και εκείνο πέρα από το ποτάμι. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι μίνιμουμ έναν βαθμό από την κορυφή περιμένοντας το 2024. Και μάξιμουμ ποιος ξέρει; Κηφισιά-ΠΑΟΚ, Σέρρες-ΆΕΚ και Βόλος-Παναθηναϊκός λέει το μενού της «εμβόλιμης» αγωνιστικής. Και οι τρεις γηπεδούχοι έχουν τουλάχιστον από μια «ζημιά» σαν ιστορία της φετινής Super League να διηγηθούν. Γιατί όχι και μια ακόμη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ