Όταν ο Σφαιρόπουλος «στραγγάλισε» τον Πασκουάλ

Όταν ο Σφαιρόπουλος «στραγγάλισε» τον Πασκουάλ

Καλή η κριτική, ωραία κάποιον να τον στήνεις στον τοίχο, όμως το ματς ανήκει δικαιωματικά στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού.

Ήταν το απόλυτο «κεφαλοκλείδωμα», σε ένα άναρχο μπάσκετ από τους πράσινους, με ένα στοχευμένο παιχνίδι από τους ερυθρόλευκους. Αυτό το διπλό, όσο και να ήθελε η τριάδα να το στερήσει, δεν γινόταν να χαθεί.

Ανώτερος σε όλο το παιχνίδι ο Σφαιρόπουλος του Πασκουάλ, έβγαζε διαρκώς λαγούς από το καπέλο του, δεν είχε πρόβλημα να μην δώσει σουτ στον Σπανούλη και να πετύχει το απόλυτο με όλο τον πάγκο του. Είχε 36 πόντους από τους πενταδάτους του και 39 από τους 6 που πέρασαν στο παρκέ στη συνέχεια. Παράλληλα ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε 8 ασίστ, έχοντας διπλάσιες τελικές πάσες! Μιλάμε για ένα ματς στο ΟΑΚΑ έτσι; Που ξέρουμε τι δυναμική έχει αυτό το γήπεδο…

Στην σκακιέρα ο Ολυμπιακός πήρε άριστα, ο Πασκουάλ κάτω από την βάση…

Ας το πάμε δεκάλεπτο με δεκάλεπτο. Ο Σφαιρόπουλος πέρασε την μπάλα στον Ρόμπερτς, αυτός ήταν δραστήριος, πέτυχε 7 πόντους, όμως χρεώθηκε δύο φάουλ (το ένα αμφισβητούμενο) και γύρισε στον πάγκο.

Η κίνηση του Πασκουάλ νωρίτερα ήταν να «σημαδέψει» κάθε μις ματς. Απόρροια αυτού τα δύο φάουλ του Ρόμπερτς, είχε την τύχη με το μέρος του σε κάποια ελεύθερα σουτ, «σκλήρυνε» την άμυνά του στην ρακέτα.

Αθλητική πεντάδα εξ αρχής, οι ερυθρόλευκοι γρήγορα 5 ομαδικά φάουλ και παρότι θωράκισαν   τη ρακέτα τους στο ξεκίνημα, έδωσαν το τρίποντο στον Αντετοκουνμπο, το δέχτηκαν, όπως και το πρώτο από μακριά του Τζέιμς.

Η επίθεση του Ολυμπιακού από την άλλη προβλημάτισε, «κολλούσε» και αργούσε να ξεκινήσει.

Πολλές άσκοπες ντρίπλες, στατική επίθεση, κακές αποστάσεις. Παράλληλα δέχθηκε26 πόντους σε μία περίοδο και είχε τρία φάουλ ο Πρίντεζης σε ένα δεκάλεπτο! Εγκληματικό μεν, αναγκαίο κακό δεν αφού θεωρώ ότι παρέμεινε στο παρκέ για να αποκτήσει  ρυθμό.

Νωχελική αρχή με νεύρα και για τους δύο. Και πάλι βρήκε τα σουτ ο Παναθηναϊκός, είχε όμως ¼ τρίποντα. Έφτασε το παιχνίδι στο 29-19 αλλά το δεύτερο φαόυλ του Ουίλτζερ, απέφερε το σχήμα με τους δύο Παπ που ήταν ΟΛΑ τα ευρώ. Παρότι δεν «χτύπησε» τα μις ματς ο Ολυμπιακός και με τον Σπανούλη αρνητικό επιθετικά, ο Παπαπέτρου έδωσε ανάσες και φρεσκάδα.

Όταν ηρέμησαν οι ερυθρόλευκοι, είδαν δύο πάσες, δύο εύκολα σουτ και το ματς στο 30-31. Η άμυνα έσφιξε κι άλλο, με τους «Παπς» να κάνουν όλη τη δουλειά. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα Σφαιρόπουλου και τέλος περιόδου στο 6-16!

Επίλογος στο πρώτο ημίχρονο. Μοιρασμένο το παιχνίδι, όσο ο Ολυμπιακός είχε εκτός λογικής Σπανούλη την επίθεση του και τον πάγκο τον Πρίντεζη, γινόταν απρόβλεπτος. Ο Ρόμπερτς ήταν κλειδί, ορθά προστατεύτηκε, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του σε αυτό το διάστημα. Κάκιστος και ασύνδετος Παναθηναϊκός, βασίστηκε στο ταλέντο των παικτών του που τα έκαναν θάλασσα. 5-5 ασίστ και λάθη για τον Παναθηναϊκό, δείγμα του μονόπλευρου παιχνιδιού του, 8-7 ασίστ-λάθη του Ολυμπιακού, με την άμυνά του να έχει τις λύσεις.

Πάμε τώρα και στο δεύτερο ημίχρονο;

Το ίδιο συγκεντρωμένος ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τον Παπανικολάου κομβικό σε αυτό το διάστημα. Δύο υπό αμφισβήτηση φάουλ στον Μιλουτίνοφ, ο Σέρβος στα τρία φάουλ γρήγορα, το θέμα ήταν ότι ο Παναθηναϊκός και βιαστικός ήταν και με καμία απολύτως λογική του στην επίθεση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ροή του παιχνιδιού έδειχνε πως δεν γινόταν να χάσει αυτό το ματς η ομάδα του Πειραιά. Το ανησυχητικό ήταν πως ο Σπανούλης επιθετικά ήταν εκτός ματς. Και μάλιστα τα έκανε μαντάρα ο Παπανικολάου (σούπερ δύο σερί προσωπικές άμυνες ο Αντετοκούνμπο σε αυτόν και τον ΜακΛίν που τον έκοψε) και όχι απλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του, αλλά κυνήγησε την μπάλα, την έδωσε δώρο στον Καλάθη και στο τρανζίσιον ο Τζέιμς σκόραρε για τρεις! Δεν επιτρέπεται να χαρίζεις έτσι την μπάλα, προτιμότερο να βγει έξω και από την πλάγια γραμμή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τιμητικό το 49-52 για τους πράσινους, κρίμα για την προσπάθειά του Ολυμπιακού αυτή η μικρή διαφορά. Στο ΟΑΚΑ δεν ήρθε ποτέ ο Στρέλνιεκς. Βασικά αυτό το έγραψα και μετά από ένα λεπτό πέτυχε 5 σερί πόντους. Όταν λοιπόν ρόλαρε ο Λετονός, ο Ολυμπιακός βρήκε έναν έξτρα πόλο στην επίθεση.

Βέβαια έφτανε αυτό με το σκορ στο 51-59; Ε δεν έφτανε γιατί είχαμε μπόλικο χρόνο ακόμα. 5 φάουλ του Ολυμπιακού σε ένα λεπτό, 5ο φάουλ Μιλουτίνοφ (δύο σερί) και από με έξι λεπτά για τη λήξη, οι πράσινοι είχαν 0 φάουλ και ευκαιρία για βολές. Τι σήμαινε αυτό; Πίεση σε όλο στο γήπεδο και όπου βγάλει. Με τέτοιες επιθετικές επιλογές δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει αυτό το παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδιζαν με τον τρόπο που τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ευρώπη. Την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει 33 πόντους, από τους οποίους οι 16 ήταν από βολές, είχε ως κορυφαίο τον Θανάση Αντετοκούνμπο και δήμιό του τον Τζέιμς μαζί με τον Πασκουάλ που εμφάνισε μία ομάδα κατώτερη των προσδοκιών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε έχοντας Πρίντεζη και Σπανούλη με μόλις 6 πόντους! Και όμως…

ΥΓ. Αυτά τα ηχητικά εφέ σε κάθε επίθεση του Ολυμπιακού; Ήταν ίσως ότι χειρότερο στο ματς στο ΟΑΚΑ. Ειλικρινά οι σειρήνες πολέμου στο Μαρούσι ηχούσαν δίχως λόγο. Απίστευτο…

ΥΓ2. Οι τακτικές των τελευταίων ημερών γύρισαν εντελώς μπούμερανγκ. Μάντζαρης 11 πόντοι, 3/4 τρίποντα, τρεις ασίστ και τρία ριμπάουντ. Παπαπέτρου 10 πόντοι, 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ. Αμφότεροι πείσμωσαν και ήταν οι παίκτες που έφεραν το μπρέικ..

ΥΓ3. Έγινε το 0-1. Δεν λέει κάτι αυτό αν δεν γίνει το 0-2 στο ΣΕΦ την Πέμπτη. Είπαμε, όταν είναι σοβαρός στο παρκέ, μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Και αυτό φάνηκε στο παρκέ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ