Τα πολλά ρίσκο που δικαίωσαν τον κόουτς Σφαιρόπουλο

Τα πολλά ρίσκο που δικαίωσαν τον κόουτς Σφαιρόπουλο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε πολλά στο πλάνο του του σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στους πράσινους. Πήρε πολλά ρίσκο τα οποία όμως είχε ανάγκη η ομάδα του λιμανιού και δικαιώθηκε. Το σωστό κοουτσάρισμα και οι «άσσοι που βγήκαν από το μανίκι» του Έλληνα τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα στην έδρα των πράσινων, αλλά η σειρά των τελικών έχει ακόμα πολύ δρόμο. Το επισήμαναν αυτό άλλωστε όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την επικράτηση επί του μεγάλου τους αντιπάλου.

Όλοι στο μεγάλο λιμάνι αισθάνονται ικανοποιημένοι που έκαναν το 1-0 και πήραν το πλεονέκτημα έδρας αλλά το ζητούμενο για τους πειραιώτες είναι να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στο παιχνίδι της Πέμπτης στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρο πως θα βγάλει αντίδραση. Κάθε ομάδα που χάνει έναν τελικό στην έδρα της προσπαθεί να βρει τρόπο για να «απαντήσει» και αυτό θέλουν να κάνουν οι πράσινοι στην έδρα του Ολυμπιακού.

Πάμε όμως να δούμε τι πέτυχε ο προπονητής των ερυθρόλευκων στον πρώτο τελικό, γιατί οφείλει να σταθεί κάποιος σε συγκεκριμένες παραμέτρους του παιχνιδιού. Παρατηρώντας κάποιος το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναγνωρίζει πως οι ερυθρόλευκοι έμειναν πιστοί στις αρχές τους. Άμυνα και πάλι άμυνα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο προσέγγισαν τον αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού είχε σημαντικές διαφορές σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο. Κι εδώ υπάρχουν νέα στοιχεία που έχουν να κάνουν με αλλαγή σκέψης από τον κόουτς Σφαιρόπουλο.

Οι πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο να βγάλουν εκτός αγώνα τον Καλάθη και το κατάφεραν γιατί πολύ απλά έριξαν όλο το βάρος στην αντιμετώπιση του φορμαρισμένου γκαρντ του Παναθηναϊκού. Και πήραν την συγκεκριμένη απόφαση γιατί έβλεπαν τον τελευταίο μήνα πως οι πράσινοι έχουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Κι όμως το στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που επισημαίνουν πολλοί από το ξεκίνημα της σεζόν, ως Αχίλλειο πτέρνα των πράσινων. Το θέμα δεν ήταν οι ψηλοί. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με τον Ρίβερς και τον Λοτζέσκι. Οι δύο σουτέρ του τριφυλλιού είναι εκτός φόρμας εδώ και καιρό, αμφότεροι επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους.

Ο Σφαιρόπουλος είχε διαβάσει καλά το συγκεκριμένο θέμα και επί της ουσίας εστίασε στην αντιμετώπιση του Καλάθη, εκτιμώντας πως ο Ρίβερς δεν θα μπορούσε να κάνει την ζημιά που έκανε στον Ολυμπιακό σε προηγούμενα ματς. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Λοτζέσκι.

Από την στιγμή λοιπόν που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει από την περιφέρεια με τα σουτ του Ρίβερς και του Λοτζέσκι, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους ερυθρόλευκους.

Ο Σφαιρόπουλος έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και βρήκε απαντήσεις σε ότι και αν δοκίμασε ο Πασκουάλ. Αντίθετα ο Ισπανός δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις επιλογές του Σφαιρόπουλου. Και ο κόουτς του Ολυμπιακού πήρε πολλές σωστές επιλογές στο παιχνίδι.

Υπήρξαν «άσσοι που βγήκαν από το μανίκι» του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Σφαιρόπουλος έδειξε για παράδειγμα μεγάλη εμπιστοσύνη στον Στρέλνιεκς σε μια δύσκολη περίοδο του ματς και δικαιώθηκε.

Πήρε την απόφαση να κρατήσει εκτός αγώνα τον Σπανούλη για μεγάλο διάστημα βλέποντας ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν ήταν σε καλή βραδιά. Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην σωστή ψυχολογική προετοιμασία που είχε γίνει από τον προπονητή των ερυθρόλευκων, κάτι που φάνηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο «απάντησε» ο Ολυμπιακός όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τελείωμα του πρώτου δεκαλέπτου.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σφαιρόπουλος δεν θέλησε να «χαλάσει» το μαρκάρισμα πάνω στον Καλάθη, για να κλείσει τον Τζέιμς. Άφησε τον Αμερικανό πιο ελεύθερο γνωρίζοντας όμως πως το μείζον για την ομάδα του ήταν να εξουδετερώσει τον Καλάθη. Κι εκεί ο Ολυμπιακός ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός.

Η σειρά συνεχίζεται και τίποτε δεν έχει κριθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε απλά το 1-0 και καλείται να πετύχει δεύτερη νίκη, το απόγευμα της Πέμπτης στην έδρα του. Το ζητούμενο βέβαια για τους πειραιώτες είναι να βελτιώσουν την εικόνα τους, Σπανοπύλης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ και αν οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες παρουσιαστούν καλύτεροι σε σχέση με το χθεσινό ματς, αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ