Όταν ο «νέος» είναι «παλιός»!

Όταν ο «νέος» είναι «παλιός»!

Η «βάση δεδομένων» που μπορεί να αξιοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς για το «πρώτο στοίχημα»!

Σε κάθε νέο ξεκίνημα αυτό που προέχει σε μία ομάδα είναι να φτάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στον απαραίτητο βαθμό ομοιογένειας.

Αυτό είναι το «προαπαιτούμενο» και αποτελεί το βασικό στόχο της καλοκαιρινής προετοιμασίας που ολοκληρώνεται με τη διαξαγωγή φιλικών αγώνων, ακριβώς για αυτόν το σκοπό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν, βλέπετε, και τα ματς της προκριματικής φάσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που υποχρεώνουν τους προπονητές να φουλάρουν από την αρχή τις μηχανές και ακολούθως να προγραμματίσουν την όποια «συντήρηση».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ένα λόγο παραπάνω για να πετύχει το στόχο της ομοιογένειας, καθώς σε αυτήν τη φάση ο Ολυμπιακός επιχειρεί να φτιάξει καινούργια ομάδα και αυτό και μόνο το εγχείρημα προκαλεί ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Απλά, σε αυτό το κομμάτι, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ένα σημαντικό στοιχείο που θα βρει στο Ρέντη, καθώς θα υπάρχουν αρκετοί «νεοσύλλεκτοι»  που διαθέτουν την προϋπηρεσία του «παλιού», αφού τους είναι γνωστά τα λημέρια, συνεπώς δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερο χρόνο για την προσαρμογή τους.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης, για παράδειγμα, γνωρίζει καλά τα στάνταρ του Ολυμπιακού, αφού μπόρεσε και επιβίωσε και άνοιξε την πόρτα της βασικής ενδεκάδας στην εποχή μάλιστα του Βαλβέρδε, όπου ο πήχης όπως όλοι θυμόμαστε ήταν ιδιαίτερα ψηλά. Πόσο μάλλον όταν στη συνέχεια ο «Φέτφα» πήγε κι έπαιξε στην Ιταλία και στη συνέχεια στα Εμιράτα, άρα γυρίζει με περισσότερες εμπειρίες και προφανώς με μεγαλύτερη σιγουριά στον εαυτό του.

Και ο Ανδρέας Γιαννιώτης ξέρει καλά από Ολυμπιακό κι έχει λάβει μέρος και σε προετοιμασίες –μέχρι πέρυσι-άρα κι αυτός έχει γνώση του τι θα πρέπει να κάνει και πως θα μπορέσει να ενσωματωθεί στην ομάδα, πέρα από το γεγονός ότι η θέση του τερματοφύλακα έχεις τις δικές της, υψηλές, απαιτήσεις.

Ακόμη και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έρχεται από τους… αντιπάλους έχει ξεκινήσει από το… πέταλο του Καραϊσκάκη, ενώ γνωρίζει αρκετούς από τους νέους του συμπαίκτες από την Εθνική ομάδα και φυσικά ξέρει καλά τα του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχει δηλαδή μία «βάση δεδομένων», μαζί με όσους θα συνεχίσουν στην ομάδα από το προηγούμενο ταξίδι,  την οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Μαρτίνς και να πάει με αυτήν στα προκριματικά του Αυγούστου, στα ματς όπου έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να προσαρμοστεί όλη η ομάδα του στις απαιτήσεις των νοκ άουτ αγώνων, όπου μετράει το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο.

Η εξεταστική για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί εκ των πραγμάτων το «πρώτο στοίχημα» για το νέο Ολυμπιακό και αν καταφέρει να το κερδίσει, τότε θα γίνουν όλα πολύ πιο απλά για τη νέα προσπάθεια. Τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες θα έχουν «αγοράσει» τον απαραίτητο χρόνο και θα έχουν όλη τη σεζόν μπροστά τους για να φτάσουν και σε ακόμη υψηλότερες πτήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ