H πόλη που λάτρεψε αποτίει φόρο τιμής στον «άρχοντα» της

H πόλη που λάτρεψε αποτίει φόρο τιμής στον «άρχοντα» της

Η αγαπημένη του Θεσσαλονίκη «αποχαιρετάει» εδώ και δυο μέρες τον Βασίλη Καρρά, με αποκορύφωμα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Αγίας Σοφίας.

Ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, θα είναι, όμως, για πάντα εδώ μέσα από τα τραγούδια του. Το μεγαλύτερο «παράσημο» στην καριέρα του δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή, ήταν η αγάπη που εισέπραττε από τον κόσμο.

Τον λάτρεψε ολόκληρη η χώρα, είχε, όμως, ιδιαίτερη σχέση με τη Θεσσαλονίκη, την οποία τη λάτρευε. Ήταν αυτός που μαζί με κάποιους άλλους συναδέρφους του, έδωσε διαφορετική διάσταση στη διασκέδαση στα μπουζούκια. Σε μια εποχή που, όσο παράξενο και αν φαίνεται στους νεότερους, τα μαγαζιά δούλευαν εφτά στα εφτά – ή έξι στα εφτά το λιγότερο – και ακόμα και καθημερινές χρειαζόταν κανείς να έχει γνωστό για να βρει τραπέζι.

Δυο ατάκες που αναρτήθηκαν κατά κόρον στα σόσιαλ μίντια το τελευταία χρονικό διάστημα, αντικατοπτρίζουν την αλήθεια σε ότι αφορά την παρουσία του Βασίλη Καρρά στη νυχτερινή διασκέδαση. «Τα μπουζούκια δεν θα είναι ποτέ τα ίδια, πλέον» και το «ότι έχουμε ζήσει, το είχες τραγουδήσει».

Ο Βασίλης Καρράς γέμιζε τα καταστήματα που εμφανιζόταν και έκανε sold out τις συναυλίες του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η Θεσσαλονίκη, όμως, τον «αποχαιρέτησε» με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Με όσους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να διασκεδάσουν, με όσους κάθισαν σε οικογενειακά σε κάθε προάστιο, να τραγουδούν αυθόρμητα τα τραγούδια του.

Μια πόλη που από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, κινείται στον ρυθμό του «άρχοντα» της. Με αποκορύφωμα τα όσα γίνονται σήμερα (26/12) στον Ιερό Ναό της Του Θεού Αγίας Σοφίας. Εκεί, όπου η σορός του λαϊκού τραγουδιστή έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Χιλιάδες κόσμου συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο». ‘Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με λουλούδια στα χέρια. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά. Η πόλη την οποία λάτρεψε ο Βασίλης Καρράς, του αποτίει φόρο τιμής.

Ο Βασίλης Καρράς δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει… Κάθε στενό, κάθε μαγαζί, κάθε δρόμος της πόλης που είχε αγαπήσει, άλλωστε, έχει «πλημμυρίσει» με τα τραγούδια του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ