Ο Γκος στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης

Ο Γκος στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης

Ο Γκος είναι αυτός που «υπέγραψε» την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι, όταν η Άλμπα ξέφυγε στο δεύτερο δεκάλεπτο με 11 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Βιλερμπάν και Άλμπα, με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν δυο σημαντικές εκτός έδρας νίκες.

Βέβαια σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν «συζητούσε» τίποτε άλλο πέραν της νίκης καθώς ενδεχόμενη γκέλα σε Γαλλία ή Γερμανία θα προκαλούσε πολλά προβλήματα για τη συνέχεια.

Ο στόχος επετεύχθη κι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα για την ομάδα του λιμανιού και τώρα ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα παιχνίδια με Αρμάνι και Μονακό στο ΣΕΦ.

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι πολύ ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό αφορά τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος έδειξε στο παιχνίδι με την Άλμπα στο Βερολίνο, ότι είναι σε διαδικασία… επιστροφής.

Επιστροφής στα στάνταρντς απόδοσης του παίκτη που έκανε πολλές δουλειές στη Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτό άλλωστε τον απέκτησαν οι πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Γκος στάθηκε άτυχος γιατί έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα με δύο τραυματισμούς κι αυτό δεν επέτρεψε στον Αμερικανό να βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» σε πολλά και σημαντικά μάλιστα παιχνίδια.

Για να είμαστε μάλιστα ακριβείς, ο Γκος είναι αυτός που «υπέγραψε» την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι, όταν η Άλμπα ξέφυγε στο δεύτερο δεκάλεπτο με 11 πόντους.

Ο Γκος πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό, σκόραρε, έπαιξε καλές άμυνες και έβγαλε ηγετική εικόνα στο παρκέ, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση που θα ολοκληρώνονταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι πολύτιμο «γρανάζι» για τη σωστή λειτουργία του Ολυμπιακού κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο ματς στο Βερολίνο. Ο Γκος σημείωσε 13 πόντους, είχε ένα κλέψιμο, δύο ασίστ και δύο ριμπάουντ και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης.

Ο Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα πόσο έλλειψε ο Γκος από την ομάδα του το διάστημα που ο Αμερικανός αντιμετώπισε προβλήματα με τους δύο τραυματισμούς.

Και η αλήθεια είναι πως έναν παίκτη με τα προσόντα του Γκος δεν είναι εύκολο να τον αντικαταστήσεις μέσα από το rotation.

Θυμίζουμε απλά ότι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στην παράταση στο ΟΑΚΑ, ο Γκος είχε πετύχει 16 πόντους σε κάτι παραπάνω από 23 λεπτά.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι ο Γκος είναι σε θέση να προσφέρει διψήφιο αριθμό πόντων στο σκοράρισμα, πόντους που δεν τους έβρισκε εύκολα ο Ολυμπιακός όταν απουσίαζε ο Αμερικανός.

Και εναντίον της Βιλερμπάν άλλωστε σκόραρε 11 πόντους ενώ είχε και εφτά ασίστ.

Τώρα λοιπόν, με την επιστροφή του στις υποχρεώσεις των πειραιωτών, ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά βλέπει ότι μπορεί να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό πάνω στον Γκος και ο Αμερικανός είναι έτοιμος να κάνει όλα εκείνα για τα οποία τον απέκτησε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι.

Αν μάλιστα σύντομα βρει τα καλά του πατήματα και ο ΜακΚίσικ, πολλά πράγματα θα είναι (πολύ) καλύτερα για τους «ερυθρόλευκους» στη συνέχεια της χρονιάς. Αυτό που τώρα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να προστατεύσει την έδρα του στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, απέναντι σε Αρμάνι και Μονακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ