Άρης : Ο Καρυπίδης που πρέπει να κλείνει τα αυτιά του και ο Ερέρα

Άρης : Ο Καρυπίδης που πρέπει να κλείνει τα αυτιά του και ο Ερέρα

Ο Άρης που φαίνεται ότι ακολουθεί τον σωστό δρόμο σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και το αγωνιστικό του κομμάτι, πατώντας πάνω στις περσινές σταθερές.

Το μεγαλύτερο όπλο του Άρη την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο σωστός σχεδιασμός που έγινε. Αρχικά από την διοίκηση που κατάλαβε το λάθος της και πήρε τον Μυροφορίδη, που με τη σειρά του στελέχωσε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ, με αποτέλεσμα η ομάδα να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι γίνεται και τώρα, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος.

Ο Καρυπίδης πήρε τον Ερέρα, προκειμένου αυτός να είναι το απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα. Όχι μόνο να είναι, δηλαδή, ο προπονητής, αλλά και αυτός που θα αναλάβει το χτίσιμο του νέου Άρη, εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του στην Ισπανία, αλλά και την πείρα που έχει στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχοντας δουλέψει σε αρκετές ομάδες και ως τεχνικός διευθυντής.

Μαντικές ικανότητες δεν διαθέτουμε, όμως, αυτό που γίνεται, είναι το σωστό, με βάση τα δεδομένα, την ποδοσφαιρική λογική και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής, δηλαδή, που ξέρει τι ακριβώς ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα του και πιο σύστημα να ακολουθήσει, να είναι αυτός που θα επιλέξει τους παίκτες που του κάνουν.

Από την πλευρά του ο Καρυπίδης οφείλει να του δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να χτίσει σε γερά θεμέλια, αλλά και ο ίδιος να κλείσει τα αυτιά του σε όσα ακούει δεξιά και αριστερά. Ο Άρης θα πρέπει να είναι υγιής οικονομικά και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να στελεχωθεί με βάση τα χρήματα που είναι διαθέσιμα και όχι με βάση το συμβόλαιο που θέλει να δώσει η ομάδα στον τάδε παίκτη ο Γιώργος στο Facebook και την αύξηση που απαιτεί να δώσει στον δείνα ποδοσφαιριστή, ο Γιάννης στο Instagram.

Έχουμε δει που οδηγήθηκε η ομάδα, κάθε φορά που οι εκάστοτε διοικήσεις έπαιρναν τις αποφάσεις με βάση το τι ήθελε μια μερίδα του κόσμου. Για να μην ξαναζήσουμε, λοιπόν, ποτέ ξανά τέτοιες καταστάσεις, τις αποφάσεις θα πρέπει να τις παίρνει αυτός που πληρώνει και να ακολουθεί τις εισηγήσεις μόνο του προπονητή και κανενός άλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ