Άριστα στημένος o Άρης πήρε το ντέρμπι και ψυχολογία για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ

Άριστα στημένος o Άρης πήρε το ντέρμπι και ψυχολογία για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ

Με εξαιρετική τακτική προσέγγιση η ομάδα του Μάντζιου κέρδισε τον ΠΑΟΚ και στρέφει την προσοχή της στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση (10/1) Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση στο χθεσινό (7/1) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα, στοιχεία που πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα, έστω και αν βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση, μετά τα δυο σερί αρνητικά αποτελέσματα, απέναντι σε Λαμία και Αστέρα Τρίπολης και κυρίως με τον τρόπο αυτά ήρθαν.

Εκτός από μια φορμαρισμένη ομάδα, οι κιτρινόμαυροι είχαν να αντιμετωπίσουν και το άσχημο κλίμα αλλά και την πίεση που υπήρχε για το αποτέλεσμα. Πίεση για την οποία οι ίδιοι ήταν υπεύθυνοι, καθώς «πέταξαν» πέντε δικούς τους βαθμούς, με τα τραγικά λάθη τους, στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε κατά κράτος στον τομέα της τακτικής. Έδωσε χώρο στο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας στον αντίπαλο μια ανούσια κατοχή της μπάλας, ενώ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης εκμεταλλεύτηκε στις αδυναμίες του.

Ο Άρης τα πήγε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι με τον Ζουλ να «καθαρίζει» τα πάντα, έχοντας αυτή τη φορά βοήθειες στη μεσαία γραμμή, από τους Τζούρασεκ και Νταρίντα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους από τον άξονα και αναγκαζόταν να επιτεθεί είτε με σέντρες από τα πλάγια ή με μακρινές μπαλιές, στις οποίες αντεπεξήλθαν με επιτυχία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, οι αμυντικοί του Άρη.

Με τον Σαβέιρο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας ότι έχει ποδοσφαιρική ποιότητα. Ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ «έφτιαξε» το πρώτο γκολ του Σουλεϊμάνοφ, ενώ με εξαιρετική κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ακόμα, το σημαντικό είναι ότι βοηθούσε, με ελάχιστες εξαιρέσεις και στη άμυνα.

Οι παίκτες του Άρη είχαν στη χθεσινή αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όλα αυτά που τους έλειπαν τις προηγούμενες δυο αγωνιστικές. Αυτή τη φορά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, με εξαίρεση δυο – τρεις φάσεις, στο αγωνιστικό τους πλάνο.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι έδειξαν ότι θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι. Το έδειξαν και το κατάφεραν. Πήραν μια νίκη που τους δίνει ψυχολογία για το μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι (10/1) Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτό είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι για τον Άρη, που θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και να αυξήσει τις πιθανότητες του, ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τον Άρη που έδειξε, πάντως, χθες ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ