Άρης: Το μυαλό στην ΑΕΚ αλλά οι βαθμοί στο Αγρίνιο

Άρης: Το μυαλό στην ΑΕΚ αλλά οι βαθμοί στο Αγρίνιο

Οι κιτρινόμαυροι δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη ρεβάνς (17/1) του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα πρέπει, όμως, να πάρουν και νίκη ουσίας και ψυχολογίας στο αυριανό (14/1) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Είναι λογικό ο Άρης να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο σπουδαίο εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (17/1) με την ΑΕΚ, που θα κρίνει, μετά το 0-0 ανάμεσα στις δυο ομάδες στην «Αγιά Σοφιά» και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Είναι αναμενόμενο, επίσης, ο Άκης Μάντζιος να προχωρήσει σε ριζικό ροτέισον σε ότι αφορά την ενδεκάδα, προκειμένου να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, ενόψει της «μητέρας των μαχών», που θα δώσουν οι κιτρινόμαυροι την Τετάρτη, κόντρα στην ομάδα του Αλμέιδα, για να περάσουν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Ψαρεύοντας… σολομούς στην Euroleague

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση,ότι ο Άρης δεν θα παραταχθεί στο αυριανό (14/1) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, με μοναδικό στόχο τη επικράτηση και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Μια νίκη ουσίας, καθώς θα του επιτρέψει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του με κάποια – ή κάποιες – από τις προπορευόμενες ομάδες της βαθμολογίας, καθώς η ΑΕΚ παίζει με τον Παναθηναϊκό και η η μια εκ των δυο ομάδων θα έχει σίγουρα απώλειες. Ή αμφότερες, αν το ντέρμπι έρθει ισόπαλο.

Ακόμα, μια νίκη στο Αγρίνιο, θα διατηρήσει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, καθώς ο Άρης έρχεται με ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την καλή εμφάνιση στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο του προπονητή του Άρη, σε ότι αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας του αυριανού αγώνα, μόνο εύκολο δεν είναι. Ίσα, ίσα σε ορισμένες θέσεις, όπως στα χαφ, για παράδειγμα, θυμίζει «σπαζοκεφαλιά» και μάλιστα για δύσκολους λύτες.

Έχοντας τις απουσίες των τραυματιών Βερστράτε και Ζουλ και αυτή του Πάρδο που ταλαιπωρείται από ίωση, ο Μάντζιος θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσει για ενενήντα λεπτά τους Τζούρασεκ και Ντουκουρέ, είτε να κάνει αλχημείες στα χαφ και να μοιράσει τον χρόνο, προκειμένου να δώσει «ανάσες» στους δυο τελευταίους, ενόψει της Τετάρτης.

Ακόμα, η κωλυσιεργία στο να αποκτηθεί δεύτερος φορ, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στον προπονητή του Άρη, από το να χρησιμοποιήσει ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου Μορόν, τον Σαμόρα, αν και δεν είναι η φυσική του θέση.

Ο Άρης παρά τις απουσίες και τις αλλαγές, πρέπει να φύγει με το τρίποντο από το Αγρίνιο. Εκεί, όπου κέρδισε (0-2) τελευταία φορά, μάλιστα, στις 30 Ιανουαρίου του 2022, έχοντας στον πάγκο του και τότε τον Άκη Μάντζιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ