Η σκυτάλη στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς!

Η σκυτάλη στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς!

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού καλείται να επιβεβαιώσει την καλή παράδοση των προπονητών της ιβηρικής στο Ρέντη!

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να έχει αντιμετωπίσει μία σχετική «ταλαιπωρία» με τους κυβερνήτες του πάγκου του, ωστόσο οι αριθμοί της στατιστικής αποδεικνύουν ότι αυτό είναι παροδικό και η πραγματικότητα εντελώς διαφορετική.

Στα οκτώ χρόνια του Μαρινάκη στην ηγεσία ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικές επιλογές στο ζήτημα του προπονητή και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς «καπετάνιους», όπως το καταδεικνύει και η μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Από τον Βαλβέρδε είχε ξεκινήσει η ευστοχία των ερυθρόλευκων, ο οποίος βέβαια ήταν δοκιμασμένη συνταγή, καθώς είχε θητεύσει και στο παρελθόν στον πάγκο του Ολυμπιακού κα φυσικά ο Ερνέστο ήταν μία κατηγορία μόνος του.

Ο Βάσκος στηρίχτηκε και στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και αποφεύγει τη δημοσιότητα ακόμη και τώρα που έχει βρεθεί στον πάγκο της «λαμπερής» Μπαρτσελόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα του θεωρείται το «μυγμήγκι» και φυσικά ερχόμενος στον Πειραιά επηρέασε όχι μόνον τον Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, αφού οι περισσότεροι προπονητές της λίγκας ακολούθησαν τα δικά του βήματα.

Σε αντίθεση με τον Ερνέστο, ο Μίτσελ ήταν πιο πολύ της δημοσιότητας και ίσως για αυτόν το λόγο να βρίσκεται τώρα ανάμεσα στους υποψήφιους για την αντικατάσταση του Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το έχει αυτό το «πακέτο» ο Μίτσελ, καθώς προέρχεται και ο ίδιος από την οικογένεια της «βασίλισσας», άρα μπορεί να τα καταφέρει και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Μπενζεμά και τον Μπέιλ.

Φαντάζεστε να φτάσουμε στο σημείο να δούμε το κλασικό ντέρμπι της Ισπανίας, με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπάρτσα και τον Μίτσελ σε αυτόν της Ρεάλ; Ανάμεσά τους βρέθηκε στο Ρέντη ο πρώτος Πορτογάλος που ήρθε στο λιμάνι, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος αν και αποδείχθηκε αποτελεσματικός, εντούτοις δεν έπεισε-τότε-το πάντα απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού με το θέαμα που (δεν) παρουσίασε  ομάδα του.

Προφανώς και η αποστολή του είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τη στιγμή που ανέλαβε στη μετά Βαλβέρδε εποχή και ο πήχης των απαιτήσεων ήταν πολύ ψηλά, όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Μονακό,  απέναντι στα «τρελά λεφτά» που βάζει στο ποδόσφαιρο η Παρί Σ.Ζ.

Ο Περέιρα που αντικατέστησε τον Μίτσελ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ και στη συνέχεια πήγε στην Φενέρ, την εποχή που οι Τούρκοι έκαναν μεγάλη επένδυση και στο ποδόσφαιρο (πέρα από το μπάσκετ), ενώ ο Μάρκο Σίλβα που κατέκτησε το πρωτάθημα με το ρεκόρ συνεχόμενων νικών (17) έχει καθιερωθεί στους πάγκους της Αγγλίας. Από την Χαλ στην Γουότφορντ και τώρα στην Έβερτον.

Ο Πάουλο Μπέντο πήρε κι αυτός πρωτάθλημα και ανέδειξε τη μισή Ακαδημία του Ολυμπιακού (Ρέτσος, Ανδρούτσος, Νικολάου, Μανθάτης)  συνεπώς ο Πέδρο Μαρτίνς υποδέχεται τώρα τη σκυτάλη με σκοπό να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο των προκατόχων του και να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους ξανά στην κορυφή.

Κι αυτός βγαίνει για πρώτη φορά να δουλέψει έξω από τη χώρα του, όμως ο Ολυμπιακός όπως μας βεβαιώνει η ιστορία μπορεί να εξασφαλίσει στον εκάστοτε προπονητή όλες τις προϋποθέσεις για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Φτάνει βέβαια να ξεχωρίσει κι αυτός και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ