Ο στόχος του Καρβαλιάλ και ο… Καρβάλιο

Ο στόχος του Καρβαλιάλ και ο… Καρβάλιο

Τι ζητά ο προπονητής του Ολυμπιακού και γιατί ποντάρει πολλά στον συμπατριώτη του

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς των δύο ομάδων στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Λεωφόρο είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, έχοντας το δεύτερο ματς στην έδρα του.

Διαβάστε επίσης: Η… δικέφαλη συμμαχία, ο ύπνος του… δικαίου και η καθυστερημένη αφύπνιση

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα στοιχείο το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν οι πειραιώτες και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ έχει καταστρώνει το πλάνο του για την πολύ σημαντική αναμέτρηση απέναντι στους πράσινους.

Χρήζει λοιπόν ιδιαίτερης μνείας αυτό που θέλει να δει από τους παίκτες του στην αυριανή αναμέτρηση, ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού θεωρώντας πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν το ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το ντέρμπι με την ΑΕΚ πριν από λίγες μόλις μέρες.

Τι θέλει λοιπόν ο Καρβαλιάλ από τους παίκτες του; Βασικό ζητούμενο σε ότι αφορά την φιλοσοφία είναι αναμφίβολα το δυναμικό ξεκίνημα στον αγώνα. Θέλει ο τεχνικός του Ολυμπιακού να δει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και όχι να σπαταλήσει το πρώτο ημίχρονο.

Το έχει επανειλημμένα πει στους παίκτες του, όπως επίσης εστίασε ξανά το τελευταίο διήμερο στην προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στις στατικές φάσεις.

Ένας τομέας του παιχνιδιού που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό τόσο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όσο και στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τους «πράσινους» στη Λεωφόρο. Κι εδώ βεβαίως χρειάζεται να έχουν και πιο σωστές αντιδράσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, να μη δώσουν δηλαδή εύκολα κόρνερ στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Καρβάλιο θέλει φυσικά να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός. Όπως επίσης υπάρχει και κάτι ακόμα στο οποίο ποντάρει πολλά στην αυριανή αναμέτρηση ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού.

Ο Πορτογάλος προπονητής των «ερυθρόλευκων» στηρίζει πολλά στον συμπατριώτη του, Ζοάο Καρβάλιο και δεν είναι τυχαίο ότι του έχει δώσει θέση βασικού στα τελευταία παιχνίδια των πειραιωτών, μένοντας μάλιστα απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσξη του έμπειρου μέσου.

Τόσο στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο, όσο και στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μια σημαντική διαφορά στο παιχνίδι του κι αυτή έχει να κάνει με την παρουσία της αμυντικής του γραμμής πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αυτό είναι κάτι που θέλει να το εκμεταλλευτεί ο Καρβαλιάλ, θεωρώντας πως ο Καρβάλιο αλλά και ο Φορτούνης, μπορούν να «τρυπήσουν» την άμυνα του Παναθηναϊκού με κάθετες μπάλες.

Το είδαμε ότι έγινε στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, με την πάσα του Φορτούνη και το γκολ του Μασούρα και θα είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να βρουν τέτοιες πάσες και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός των πειραιωτών θεωρεί ότι ο Καρβάλιο είναι σε θέση να προσφέρει πολλά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και ποντάρει πολλά πάνω του στο αυριανό ντέρμπι στο Φάληρο.

Όπως επίσης είναι σημαντικό για τους πειραιώτες ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Γιώργος Μασούρας, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρίσκει δίχτυα και αν μη τι άλλο είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ