Μάγκες για «κούπα» στο Κλεάνθης Βικελίδης

Μάγκες για «κούπα» στο Κλεάνθης Βικελίδης

Οι παίκτες του Μάντζιου έδειξαν ψυχικά αποθέματα και έφτασαν σε μια τεράστια και δίκαιη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την ΑΕΚ, με ήρωα τον Κουέστα.

Ο Άρης ήταν αποφασισμένος, τα μάτια των παικτών του «γυάλιζαν» και πήρε μια τεράστια πρόκριση επί της ΑΕΚ, στα πέναλτι, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πρόκριση που άνοιξε τον δρόμο για τον τελικό και για τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Χρειάζεται, φυσικά, προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση, σίγουρα ο Άκης Μάντζιος θα ζητάει από τους παίκτες του να κρατήσουν «χαμηλά τη μπάλα», αυτό, όμως, θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες. Δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο ο Άρης, άλλωστε, στον συγκεκριμένο θεσμό, εκτός από την κατάκτηση του.

Διαβάστε επίσης: Η (χαμένη) ευκαιρία της παράτασης και η «ρουλέτα»

Ο Άρης ήταν πολύ σκληρός για να λυγίσει στο χθεσινό (17/1) παιχνίδι. Δεν έφτανε για να αποκλειστεί ούτε η άσχημη απόδοση του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Αθανασιάδη.

Δεν έφτανε για να αποκλειστεί ούτε η ατυχία, στη φάση του τραυματισμού του Μπράμπετς από τον Κουέστα και την αναγκαστική αλλαγή του Τσέχου στόπερ, με τον Ρόουζ να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Φαμπιάνο.

Δεν έφτανε για να αποκλειστεί ούτε το τραγικό λάθος του Μαυροβούνιου διαιτητή Νταμπάνοβιτς και του VAR στο 84΄, που δεν υπέδειξαν πέναλτι, όταν ο Πήλιος τράβηξε τον Σουλεϊμάνοφ,που ήταν τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και έτοιμος να σκοράρει.

Γιατί ο Άρης δεν την ήθελε απλά αυτή την πρόκριση, την χρειαζόταν. Ο οργανισμός του Άρη τη χρειαζόταν, μετά το κακό ξεκίνημα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά τη εμφάνιση μαγκιάς κόντρα στην ΑΕΚ, δεν δίνει στην ομάδα του Άκη Μάντζιου μόνο την ευκαιρία να διεκδικήσει και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Είναι μια πρόκριση, που αλλάζει, ουσιαστικά, τα δεδομένα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και το κλίμα γύρω από τον σύλλογο. Από τα αποδυτήρια έως και τις εξέδρες. Ναι, τίποτα δεν κατάφερε μέχρι τώρα ο Άρης και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ, όμως, ήταν ένα τεράστιο βήμα και με τις διασταυρώσεις που έχει στη συνέχεια της διοργάνωσης ο Άρης, του «ανοίγει» τον δρόμο για τον τελικό.

ΥΓ. Ο Κουέστα έσφιξε τα «δόντια» για να παίξει παρά το πρόβλημα του στη μέση, έχοντας το… βάρος του λάθους που είχε κάνει στον ίδιο θεσμό απέναντι στον Ολυμπιακό, με το γκολ του Μπουχαλάκη. Το ποδόσφαιρο το χρωστούσε στον Ισπανό, που έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα στη διαδικασία των πέναλτι και ήταν ο ήρωας για την ομάδα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ