Με τη νεολαία η «ανατροπή»!

Με τη νεολαία η «ανατροπή»!

Σε ποιους παίκτες θέλει να ποντάρει ο Ολυμπιακός στο νέο του εγχείρημα;

Τι επιζητά ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια να αλλάξει ριζικά την ομάδα του; Θέλει να φτιάξει ένα σύνολο που να παρουσιάσει μεγαλύτερο κίνητρο μέσα στις λευκές γραμμές και να αντεπεξέλθει στις «ειδικές συνθήκες» που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια της… κάθαρσης.

Και αυτό το κίνητρο όπως και μερικά ακόμη βασικά χαρακτηριστικά μπορεί να τα βρει στους παίκτες που έχουν όλο το δρόμο μπροστά τους και όχι σε αυτούς που έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος από τη διαδρομή της καριέρας τους! Για αυτό και οι ερυθρόλευκοι ασχολούνται περισσότερο με παίκτες που είναι σε ηλικία κάτω των 25 ετών, ενώ σκοπεύουν να επενδύσουν και στα δικά τους νιάτα που προέρχονται, είτε υπάρχουν ήδη στο Ρέντη.

Δεν λέει κανείς ότι δεν χρειάζονται και οι έμπειροι παίκτες, καθώς όλοι είναι απαραίτητοι σε μία ομάδα, όμως η «αναπτροπή» προκύπτει κυρίως από τη νεολαία που έχει τη δίψα για διάκριση και διαθέτει τις φιλοδοξίες για αξιοσημείωτη καριέρα. Η νεολαία μπορεί να σου δώσει άλλωστε τα τρεξίματα και τις αντοχές που είναι άκρως απαραίτητα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που εκ των συνθηκών θα πρέπει να κάνει όλο το γήπεδο δικό της και να επιβάλει τους δικούς της όρους στο παιχνίδι.

Μπόρεσε να προσφέρει για παράδειγμα ο Εμενίκε, αν και διέθετε τα πιο ακριβό συμβόλαιο στην Σούπερ Λίγκα; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους μας, ενώ ούτε και οι παίκτες με τη νοοτροπία του Οτζίτζα μπορούν να σε βοηθήσουν, καθώς όπως διαπιστώσαμε και ο Βέλγος έπαιξε μέχρι τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια ήταν σαν να μην υπήρχε. Βεβαίως και διαθέτει αρκετά προσόντα, αλλά όταν δεν σου τα δίνει με την παρουσία του στο γήπεδο, τότε τι να το κάνεις; Μόνον να πληρώνεις χωρίς ανταπόδοση;

Για αυτό και ο Ολυμπιακός επιχειρεί να κάνει στην παρούσα φάση τη στροφή προς τα νιάτα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει και σοβαρή προοπτική η προσπάθειά του και δεν θα της βάλει ημερομηνία λήξης, με παίκτες που βρίσκονται κοντά στον επίλογο της καριέρας τους.

Προφανώς και θα έρθουν ή θα παραμείνουν στο Ρέντη και κάποιοι έμπειροι παίκτες, όμως την ομάδα θα την πάνε μπροστά αυτοί που θα τρέχουν στο γήπεδο για να την οδηγήσουν στη νίκη, τις επιτυχίες και τους τίτλους. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει αποτελέσει την αφετηρία για λαμπρή καριέρα σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, Ελλήνων και ξένων, όπως και προπονητών και κάπως έτσι θα πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται. Να μην είναι το φινάλε, αλλά το ξεκίνημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ